Even bijkomen

maandag 20 juli 2015 |


Hey, hoi, hallo. Na bijna een week van online afwezigheid plaats ik een frisse, nieuwe blogpost met foto's van mij in een coltrui. En ik weet dat het geen winter is, maar de trui is gewoon leuk (sorry not sorry). Op het moment moet ik bijkomen van een superleuke week! Zoals je je misschien nog herinnert vertrokken mijn zusje en ik maandag op surfkamp van de O'Neill Summercamps. En de week was écht heel leuk.

Papa bracht ons maandag naar Zeeland, waar we op het strand zouden verzamelen en kennismaken. Van tevoren wist ik natuurlijk nog niet of het een leuke groep zou zijn, dus ik vond het best een beetje spannend. Er waren 90 kinderen: veel jonge kinderen, maar ook genoeg van mijn leeftijd, rond de 14/15/16. Eén meisje bleek in dezelfde plaats te wonen als ik, zo toevallig! Anyways, na het kennismaken fietsten we naar de camping met onze gehuurde fietsen. Er was een speciaal kamp voor ons opgebouwd op de camping, met een grote tent waar we aten, een loungehoek en veldje. En natuurlijk rijen tentjes. Maandagavond aten we spaghetti en rond 11 uur was het bedtijd (zoals elke avond, maar ik sliep meestal een uurtje later pas).



Dinsdag begon het surfen echt. 's Morgens vroeg op de fiets naar het Grevelingenmeer om te gaan windsurfen. Die eerste dag was het vreselijk koud, maar ik kon al snel op de plank staan en vooruit komen. Ik had er, naast één uurtje surfen in Kroatië, geen ervaring mee, dus ik was best tevreden. Rond een uur of 4/5 waren we terug op de camping en de avondactiviteit was longboarden (waarvan ik erachter ben gekomen dat ik daar geen talent voor heb). Ook woensdag gingen we surfen, en ik leerde gijpen, een manier van omdraaien op je surfplank. Die avond deden we met de hele groep vertrouwensspelletjes op het strand om elkaar beter te leren kennen. Donderdag was er te weinig wind om te gaan windsurfen en kregen we 's ochtends een lesje theorie. Vrijdag kregen we daarover een examen, waarvoor ik dik ben geslaagd! Niet dat het zo moeilijk was, het was vooral logisch nadenken over windrichtingen, etc. We hebben donderdag ook dromenvangers gemaakt met dingen die we op het strand moesten zoeken. Beetje kinderachtig misschien, maar samen knutselen met zon en muziek erbij is stiekem heel gezellig. Die avond was er een barbecue. Vrijdag gingen we wel weer surfen, maar ik vond dat het veel te hard waaide. Ik dreef steeds naar de kant en echt lekker ging het niet. Gelukkig was het niet meer zo koud en scheen het zonnetje, en was de laatste dag surfen nog heel leuk. Vrijdagavond was er een chill avondje op het strand, inclusief kampvuur. En de volgende dag werd iedereen opgehaald en was het afscheid nemen...

Ik had eigenlijk niet verwacht dat het kamp zo leuk zou worden. Ik had gedacht dat de leiding strenger zou zijn, bijvoorbeeld, maar het waren allemaal leuke, jonge mensen. De groep was heel leuk en we hebben veel lol gehad. Het afscheid nemen was daarom best raar: vijf dagen lang ga je met elkaar om, en ineens is het over. Gelukkig is er volgende maand een feest/afsluiting van de O'Neill Summercamps waar we hopelijk naartoe gaan en iedereen nog even zien. En thanks to Whatsapp kunnen we altijd contact houden. Ik kijk in elk geval met een goed gevoel terug op het weekje. Ik heb veel leuke mensen ontmoet en veel geleerd!

Nu ik dit typ is het zondag. Gisteravond ben ik nog naar de zomerfeesten geweest, dus nu ben ik wel moe. Ik wilde zeggen dat het gewone leventje nu weer verdergaat, maar dat is niet zo: over een paar dagen vertrek ik weer. Dit keer naar het zonnige zuiden van Frankrijk. Maar daar zal ik het later nog over hebben. :)

fijne week allemaal! X.

18 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

  1. Jeeje Luna, je bent al bruin zeg! Ik ben jaloers :) Kan ook niet anders ja zo'n week. Fijn dat je het zo leuk gehad hebt! Veel plezier in Frankrijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja he! Nu zijn de foto's ook wel bewerkt, maar ik ben wel een stuk bruiner. Thanks gurl! :)

      Verwijderen
  2. Ik snap wel dat je moe bent, rust maar goed uit! Fijn dat kamp leuk was!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die foto's zijn echt heel cool, ik herkende je helemaal niet hahaa! Je surfkamp klinkt superleuk, heel gezellig:)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die coltrui is inderdaad heel leuk ja! <3 Wat fijn dat de week zo leuk was. Ik kan me voorstellen dat je wat moe bent erdoor, maar het is een lekkere vermoeidheid natuurlijk. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Klinkt superleuk dat kamp! lekker om nu even bij te komen, heb ik ook altijd even nodig. Je fotos en outfit zien er iniedergeval heel cosy uit, veel plezier in Frankrijk! liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn dat het zo ontzettend leuk was! En veel plezier in La France! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow, een drukke vakantie heb je wel hoor, haha! Super om te horen dat het je zo goed bevallen is. En ik schrok even toen ik las dat je een examen af moest leggen, maar gelukkig viel het goed mee. (: Die coltrui is echt tof met die gaten aan de zijkant en wat ben je bruin zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie foto's! Ik begrijp dat je eventjes uitgeteld was. Klinkt allemaal heel intensief. Klinkt geweldig. Alvast veel plezier in France!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat fijn dat je het leuk hebt gehad! Ik ga binnenkort op danskamp en daar heb ik ook super veel zin in! Veel plezier in Frankrijk. X

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Waahh wat ben je bruin zeg, heerlijk! Superfijn dat je het zo leuk hebt gehad en heel veel plezier in Frankrijk natuurlijk!<3
    X Emma

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hele mooie foto's..mooi styletje! Wat leuk dat je trouwens naar zo'n kamp was..lijkt me echt tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. leuke blog heb je

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een gave ervaring! Ik doe zelf soms aan windsurfen. Het is net iets makkelijker dan het "normale" surfen. Misschien ook iets om uit te proberen?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk geschreven! En die trui is inderdaad erg leuk ;-).

    http://fashionoase.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat ben je mooi bruin en wat een leuke trui is het

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ohh die week klinkt echt zalig! Al weet ik dat ik zelf nooit op surfkamp zou gaan denk ik, toen ik het ook eens één uurtje had geprobeerd vond ik het echt niet zo leuk waardoor ik na een kwartier al gewoon liggend lag te peddelen met mijn armen op dat surfbord, haha... En super mooie foto's, ik heb ook altijd de neiging om voor foto's toch gewoon een mooie trui aan te doen, ook al is die veel te warm, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Klinkt als een heel erg leuk en gezellig kamp! Nu even lekker bijkomen!
    Veel plezier in Zuid-Frankrijk! En ojaa, wat een super mooie foto's en de coltrui...Wauw!

    BeantwoordenVerwijderen