Mijn plotselinge liefde voor ontbijtjes

vrijdag 13 februari 2015 |

breakfast1

Ochtenden vind ik de laatste tijd steeds leuker. Ik kijk er de avond van tevoren zelfs naar uit, vanwege - je las het in de titel al, mijn plotselinge liefde voor ontbijtjes. Ik heb geen idee wanneer het precies is begonnen dat ik het mentaal aankon mijn pindakaas-gewoonte te schrappen, maar gosh, waarom was ik er niet eerder achter gekomen hoe leuk en gevarieerd je kunt ontbijten?!

breakfast2


Recepten: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 /

Het is niet dat ik in die paar weekjes heel veel verschillende dingen heb geprobeerd, maar wel een aantal. Oatmeal, pannenkoekjes, yoghurt met besjes en frambozen, muesli, humous, geroosterde broodjes.. en niet te vergeten, smoothies. Ik ga echt vaker smoothies maken. Dat kun je zo snel doen en het is heerlijk.

Mijn favoriet is toch wel yoghurt met blauwe bessen en frambozen. En dan ook nog wat havermout erin. Het is eigenlijk ontzettend simpel, maar wel een lekker, fris ontbijtje. Dat het snel is te maken vind ik ook wel handig, aangezien ik altijd aan het haasten ben in de ochtend... (wat echt onlogisch is, want ik doe er tegenwoordig 1 uur en een kwartier over om me klaar te maken, en dan nog moet ik haasten). Dan kan ik geen halfuur bezig zijn met het klaarmaken van een ontbijt.

Ik heb de laatste tijd veel good food (voornamelijk ontbijt) gepind op mijn Pinterest, zodat ik de recepten terug kan zoeken als ik wat meer tijd heb, zoals in het weekend. De foto's hierboven zijn dus helaas niet van mij, maar ohhhh wat ziet het er goed uit allemaal. Voor sommige ingrediënten zal ik nog naar de supermarkt moeten, maar we hebben het er maar voor over hé.

Wat eten jullie het liefst als ontbijt? Ik ben heel benieuwd! Linkjes naar snelle, lekkere recepten zijn ook zeker welkom. Liefs!

16 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

  1. Dit ziet er ook allemaal goddelijk uit. Ik eet vaak heel simpel en slecht. Boterhammen met hagelslag en speculaas (oeps)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhh ik hou ook zo van ontbijten!
    Dit ziet er allemaal lekker uit zeg, jum!
    Ik eet vaak havermout in allerlei verschillende varianten of home made granola met yoghurt, fruit en honing, mhh!
    Liefs Lonneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oehh wat super leuk! Het ziet er allemaal echt heerlijk uit! Ik houd ook echt van ontbijten, maar misschien moet ik ook wat meer variëren! Leuke post! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm het ziet er allemaal zo lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ah het ziet er allemaal heerlijk uit! Ik ben meestal wat te lui voor uitgebreide ontbijtjes. Al denk ik dat wanneer ik op mezelf woon ik beter mijn best zal doen, omdat ik dan ook meer lekkers in huis haal haha! xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Krijg er spontaan honger van! Ik heb meestal heel simpel een stukje bruin brood met hagelslag of kaas en een kopje thee, lekker hollands, haha.

    Liefs, Elbrich

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er lekker uit! Een tijdje dronk ik ook vaak een lekkere smoothie of at ik wat yoghurt, maar eigenlijk doe ik dat al niet meer omdat het bij mij gewoon te veel tijd kost, haha! Leuk artikel! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er echt heerlijk uit allemaal!<3 Ik denk dat ik het wegens tijdgebrek toch maar houd bij de broodjes hagelslag, hihi. Al zien sommige van deze recepten er echt heerlijk uit, die ga ik gewoon een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, broodjes hagelslag zijn stiekem ook nooit verkeerd :)

      Verwijderen
  9. Mmm heerlijk! Helaas hebben wij nooit zoveel in huis voor ontbijtjes. Meestal alleen een zak brood en dat was het, haha. En ik heb 's ochtends ook geen uren de tijd om een ontbijtje te maken. Maar in het weekend zou ik wel heel graag een uitgebreid en gezond ontbijtje willen maken. Misschien dat ikdat wel doe in de vakantie, want het is nu voorjaarsvakantie! :) Vooral die pannenkoekjes en wafels zien er lekker uit :) liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik hou heel erg veel van ontbijtjes! <3 Deze foto's die hierbij zitten, zien er daarom ook goddelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mmm... Misschien moet ik toch eens wat uitgebreider ontbijten. Ik heb nu in ieder geval een spontane liefde voor foto's van ontbijtjes, Dat ziet er delicious uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat ziet dat er heerlijk uit! Ik heb nooit zin om uitgebreid te ontbijten dus ik hou het maar bij m'n boterhammetje, maar dit lijkt me zo lekker!
    X Emma

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik hou zo van mijn ontbijt dat het op al mijn 5 werkdagen hetzelfde is.. Bosvruchten yoghurt van optimel met bevroren bosbessen erin, wat muesli, havermout en appel/peer cruesli en rozijnen. Yum.

    BeantwoordenVerwijderen