On my mind #2: alles anders

woensdag 11 februari 2015 |

Soms, dan heb ik van die dagen dat ik alles anders wil. Dingen omgooien. Het heeft waarschijnlijk te maken met dat ik gewoon niet snel tevreden ben. En snel op dingen uitgekeken raak en andere dingen mooi ga vinden. Ik ben waarschijnlijk heel vaag nu, maar het gaat vooral om mijn blog. Ik zie zoveel toffe blogs langskomen met originele onderwerpen en een lay-out die geweldig in elkaar zit, en dan denk ik: dat wil ik ook. Zo'n eigen blog-stijl.

Maar dat is het stomme, want ik weet niet zo goed wat mijn eigen stijl is, laat staan mijn stijl van bloggen. Ik doe vaak maar een beetje wat. Dan een outfit, dan wat inspiratiefoto's, dan weer één of ander onsamenhangend persoonlijk praatartikel. De ene keer ben ik blij met mijn foto's en de andere keer minder, maar ik wil gewoon een soort.. constant iets. Constant bloggen, een constante eigen stijl. Zoiets als Luanna Perez, Keiko Lynn en Rubi Ortiz op Instagram. Dat zijn echt van die meiden waarvan je weet wat je kunt verwachten. Snappen jullie wat ik bedoel?

Maar dat is dus het probleem bij mij - ik heb géén idee hoe ik mijn stijl kan omschrijven. Eeeh, gewoon mezelf? Soms sportief, dan weer casual, dan weer leuke rokjes. Ik vind veel dingen mooi. Kijk maar eens naar mijn pins op Pinterest. Daar staan modefoto's op met de meest basic shirtjes en boyfriend jeans, maar ook gebloemde jurkjes, maxi rokken, geruite blousjes en Dr. Martens. Interieurfoto's van witte Scandinavische huisjes, tot een kamer met zwart-wit gestreepte muren of een hutje in het bos.

Ik kan alles leuk vinden. Ik moet er niet aan denken om 7 dagen per week een broek met sneakers te dragen, bijvoorbeeld. Maar 7 dagen per week een mooi jurkje, nee, dat ook niet. Maar dat ik geen vaste (kleding)stijl heb maakt ook dat ik soms niet zo goed weet wie ik zelf ben. En dat klinkt dramatischer dan ik bedoel, maar ik weet niet altijd hoe ik me op mijn blog moet uiten: zal ik roze details in mijn lay-out gooien? Of toch maar neongroene? Zal ik voor een curvy lettertype gaan in de header of juist grote caps lock letters? Offf.. ja, ik kan niet echt kiezen.


Ik hoor regelmatig dat ik een eigen stijl heb, en ik ben het er ergens wel mee eens - soms draag ik dingen die je anders nooit ziet op school - maar het is ook niet écht eigen. Vind ik. Sommige bloggers ken je van een bepaald iets, zoals Tineke met haar jurkjes, Rowan met haar retro stijl en Maris met haar mooie, lichte foto's (en zo kan ik nog even doorgaan..) Soms ben ik daar best, op een gezonde manier, jaloers op. Ik vind dat echt tof om te zien, als bloggers zo'n eigen ding hebben. Gelukkig kan ik altijd nog uitvinden wat ik het allerleukste vind en is een gevarieerde stijl ook niet zo'n big deal. Van sommigen zul je raar opkijken als ze ineens een jurkje dragen, bij mij hoort het gewoon om een beetje te variëren. Het zal in ieder geval nooit saai zijn, toch?

Oh, om nog terug te komen op dat 'dingen willen omgooien'. Ik hoop dat ik binnenkort tijd heb om goed over een lay-out na te denken, en ermee bezig te gaan. Een lay-out waar ik na een tijdje niet op uitgekeken ben. En ik moet ook nog even flink over onderwerpen brainstormen. Ik zit eraan te denken om ook de HTML-tips weer terug te laten komen. Ik wil blogposts schrijven waar ik jullie ook nog iets mee kan leren, want ik merk dat ik zulke artikelen zelf ook graag lees. Do It Yourself's, tutorials, tips. Op het moment ben ik een beetje tijd + inspiratieloos. Ik vind 'geen tijd' echt een stom excuus, maar het is vooral de inspiratie, denk ik. Eén lichtpuntje is wel dat het steeds later donker wordt, joehoeee, dan kan ik 's avonds ook nog foto's maken. Dus mochten er lay-out veranderingen komen binnenkort, of andere soorten onderwerpen, dan weet je vast dat ik een beetje aan het experimenteren ben.

Herkent iemand zich in mijn verhaal?

Liefs xx, Luna. 

16 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Hey Luna,
  Ik heb soms echt precies hetzelfde. Dan zie allemaal mooie, uitgedachte blog met een geweldige lay out. En dan denk ik: Dat wil ik oook! En een eigenstijl..? Om me heen hoor ik dat het wel zo is maar zelf heb ik niet het gevoel dat dat zo is.
  Ik vind je blog wel altijd heel leuk om te lezen.
  Liefa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dit heb ik op sommige momenten ook! Maar ik denk dat als je veel nieuwe dingen probeert je er uiteindelijk wel achterkomt wat je eigen stijl is, heeft bij mij wel een beetje geholpen! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb heel veel dingen uitgeprobeerd en weet nog niet precies wat mijn stijl is terwijl ik nu heel blij ben met mijn lauyout. Het is gewoon even uitvogelen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken het wel Luna, heb ook van die momenten!
  maar niet onzeker zijn hoor, je doet het top!
  Hoe langer je bezig bent hoe meer je dat denk ik gaat ontdekken.
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Luna,
  Ja, je bent niet de enige. Ik zit nu ook in zo'n dipje en heb daarom sinds half December al niks meer gepost. Jij bent dus nog lang niet zo erg! Ik heb nog een ideetje voor een blog post: Zou je alsjeblieft een post kunnen maken over je Mac lipsticks? Ik heb pas mijn eerste gekocht (!) en zou het heel leuk vinden als jij vertelt over de tinten die jij hebt gekozen. Ik vind dat het juist goed is om niet een vaste kleding stijl te hebben. Ik heb het ook niet. De ene dag heb je gewoon zin in iets totaal anders en daar is toch niets mis mee? Je inspireert me echt altijd met je blog
  Xx Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaa dit herken ik helemaal. Ik voel me af en toe zo meningloos.. Dan vind ik gewoon allerlei dingen leuk!
  Xx Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar inderdaad! Tot nog toe rommel ik maar wat aan, maar mijn probleem is ook dat ik veel te veel dingen leuk vind, haha. Die header zie ik inderdaad ook steeds veranderen en ik vind 'm elke keer weer leuk! :') Jouw blog is in ieder geval al ontzettend tof al snap ik je wel!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah wat goed geschreven! Ik snap je echt helemaal! Sommige bloggers hebben echt zo'n eigen blogstijl, echt heel tof is dat! Laatst had ik een beetje hetzelfde, en daarom heb ik laatst mijn lay-out ook helemaal omgegooid! Het leuke aan jouw blog is juist dat je altijd anders bent! Dat is soort van jouw stijl! Ik vind het super leuk dat je outfits altijd iets onverwachts hebben, en dat je de ene dag schrijft over persoonlijke dingen, de andere keer over mode en dan weer tips. Dat is juist het leuke aan jouw blog! Maar ik snap dat je ook een beetje "constant" (kon niet op het goede woord komen) wilt hebben! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah, bedankt voor je lieve comment. Misschien is dat ook juist wel onze 'kracht', die variatie. Ik vind jouw blog ook super Tessa! ♥

   Verwijderen
 9. Ik herken je zo hard in je verhaal! Qua lay-out had ik er veel last mee, maar vanaf dat ik echt uren heb gespendeerd aan mijn lay-out, ben ik eraf gebleven. En denk ik dat ik mijn stijltje heb gevonden. Alleen qua foto's zit ik vast, ofwel analoog ofwel wit en clean. Wat volledig uiteenlopend is. En het is moeilijk en ik snap je ook volledig. Ik hoop maar dat het zichzelf wel oplost en dat je jouw typische dingetje is. Eigenlijk vind ik wel dat je een eigen stijl hebt hoor. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha ik ken het wel hoor. Ik weet nooit zelfs niet hoe ik mijn blog moet omschrijven. Maar uiteindelijk vind ik dat het beste, het meest bij mezelf passen, omdat ik weet dat ik rap dingen beu wordt, heb ik ook met veel andere dingen buiten het bloggen. Is toch niet erg, toch? :D (Tenzij je écht iets wilt maar dat komt dan nog wel, de richting waar je naartoe wil, zal je merken na een tijdje denk ik...) En HTML-tips lijken me echt erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat van die 'Stijl' herken ik. Ik vind het ook heel moeilijk om mezelf in een hokje te plaatsen, ik post gewoon waar ik op dat moment zin in heb. Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah dit herken ik zo erg! Ik twijfel soms ook of ik wel een eigen stijl heb en dat vooral met bloggen en mijn eigen kledingstijl. Ik ben juist eerder jaloers op jouw toffe, gedurfde kledingstijl. Ik zou willen dat ik dat aan kon doen maar daar ben ik echt te schijterig voor, haha. En ahhh, zo lief dat je me noemt in je artikel en dat je mijn lichte foto's mooi vind! Maakt me blij om te lezen! Ik denk ook trouwens dat je nu in een 'ontwikkel' periode zit. Je weet wel wie je bent maar je hebt nog niet echt een eigen naam bedacht voor je prachtige kledingstijl (als ik het mis heb, moet je het ook zeggen hoor haha). Misschien kun je je daar eens oprichten? :) Ik ben benieuwd naar je nieuwe lay out en de komende blogposten. Ze zullen vast even mooi en leuk zijn om te lezen en te zien! Mocht je ergens hulp nodig hebben bij een lay out hoor ik het heel graag!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oef, Luna, maak je niet druk! Ik snap het wel hoor, wat je bedoelt. Maar ik vind je blog juist hartstikke leuk zoals ie is. Jouw kledingstijl is nou eenmaal lekker gevarieerd. Dat heb ik eigenlijk zelf ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Eigen stijl ís ook lastig, vind 't zelf ook verdomd moeilijk. Ik denk dat een "gevarieerde, weet-niet-wat-ik-wil" stijl, ook een stijl is. Die bekleed ik namelijk ook. Is niks mis mee, nooit saai, maar af en toe een beetje mind fuck. Ik lees je blog in ieder geval al een immens lang tijdje, en 't verveelt nniet- zegt wat hè, Luna! Niet zo onzeker zijn. Je bent hartstikke leuk.
  En ik ben benieuwd naar je nieuwe lay out.
  Uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb het ook wel af en toe! Vooral het feit dat ik wel wat meer met fashion zou willen doen, maar doordat ik momenteel hele dagen stage loop en ik alle andere dingen in 1 weekend moet proppen schiet vooruit werken voor mijn blog er wel eens bij in en keer ik terug weer terug naar personal en lifestyle. Ik kan gewoon op dit moment niet aan mijn eigen verwachtingen voldoen en daar baal ik gewoon heel erg van

  BeantwoordenVerwijderen