Herkenbare momenten in de vakantie

vrijdag 8 augustus 2014 |
Ik zit nu midden in mijn zomervakantie. Ik houd van de vakantie, want je hoeft je haast nergens druk om te maken (in elk geval niet om school). Wel zijn er elk jaar weer dezelfde herkenbare momenten in de zomervakantie... zoals deze.

Je voornemen héél veel te doen in de vakantie ('elke dag een recept uitproberen' 'een vakantiedagboek bijhouden' 'een picknick organiseren' 'vaak gaan sporten') maar uiteindelijk elke dag pas om 11 uur aan je ontbijt zitten en de rest van de dag spenderen met Netflix. Misschien nummer 1 van herkenbare vakantiemomenten. Nou is het bij iedereen wel weer anders; sommigen hebben deze situatie vaak, anderen zetten toch hun wekker op tijd. Maar oké - om eerlijk te zijn - ik heb het een klein beetje. Niet dat ik zo lazy ben, ik heb gewoon geen zin om elke dag één van mijn uitgebreide plannen uit te voeren. Ik ben altijd net wat te enthousiast met plannen maken. (Toch gaat het met mijn 'happy spring/summer bucketlist project' best goed! Moet nog een aantal dingen doen, dat wel.)

Of, en dit is ook heel stom: dat je in de vakantie juist vroeg en fris wakker wordt, terwijl je tijdens schooldagen het liefst verder wilt slapen. Maar dan kan het niet. Grrr.

Een ander herkenbaar ding op vakantie: té veel ijsjes eten. Ze zijn gewoon te lekker: 's middags een waterijsje, 's avonds langs de ijssalon, nóg een waterijsje... ze zijn verkoelend en gewoon. te. lekker.


Wat ik áltijd heb: bang zijn om iets te vergeten mee te nemen op vakantie. Ik kijk altijd tien keer na of ik wel echt alles mee heb. Je zou maar je telefoonlader, bikini of camera vergeten. Gelukkig kun je de meeste dingen wel weer kopen op je vakantiebestemming, maar het blijft gewoon stom om te ontdekken dat je iets bent vergeten. Ik heb echt altijd zo'n gevoel, terwijl het vaak niet eens zo is.

Niet kunnen kiezen welke kleding je meeneemt op vakantie. Was voor mij ook even een dilemma hoor. Heel veel dingen zijn leuk maar je koffer heeft maar een beperkte grootte... oh, hoe doen we dit? (Proppen maar!)

Je verveelt je, checkt je social media te vaak om te kijken of je vriendinnen nog wat leuks hebben meegemaakt. Maar nee, die zijn op vakantie en niet te bereiken. Dat is trouwens ook zo stom, telkens geen WiFi kunnen vinden op vakantie. Dan realiseer je je wel weer goed hoe lang je zonder Twitter en Instagram kan... Maar het blijft frustrerend want je móet je nieuwe vakantiefoto's posten.

Eigenlijk niet willen dat de vakantie eindigt (love having no stressss) maar de laatste week toch wel weer naar school verlangen. Of ja, verlangen. Het is leuk om klasgenoten weer te zien en vakantieverhalen te horen. Vind ik wel altijd! (En dan zit je uiteindelijk weer een paar weken op school en ben je alweer vreselijk aan vakantie toe. I know the feeling.)

Wat herken jij? :)

Liefs! 

31 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Ik herken alles, vooral de eerste. Slecht hé, maar ik kan er gewoon niks aan doen haha. Sommige doelen zijn ook voor na de vakantie, en andere heel klein dus ik heb besloten om ze vandaag te doen. (Gaat hopelijk lukken ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken ook echt alles. De eerste vooral. En als ik dan die avond naar bed ga, dan zeg ik altijd tegen mezelf: oké, morgen ga ik er op tijd uit en dan ga ik al die leuke dingen doen die ik gepland had. De volgende ochtend blijf ik toch lekker lui liggen en spendeer ik de rest van de dag voor de tv/laptop. Ik ben hier echt slecht in, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allemaal herkenbare dingen. Ik voorneem mij ook altijd heel veel om te doen in de vakantie, maar alsnog doe ik niet veel. Deze vakantie was wel leuk. De eerste week was er zomerfeesten hier in Nijmegen , de tweede week was ik in Italie en toen had ik nog een paar daagjes vrij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh wat een geweldig artikel! Vooral die eerste twee punten zijn zo herkenbaar! Ik haat het echt als ik vroeg wakker wordt in de vakantie en dan helemaal wakker en uitgeslapen ben...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat eerste probeer ik zoveel mogelijk te vermijden, maar het is moeilijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik herken alles en dan vooral de eerste haha! Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel, allemaal herkenbare dingen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk artikel, haha! Sommige dingen zijn stiekem wel een beetje herkenbaar ja...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zoo herkenbaar allemaal! Vooral de eerste en die van te veel ijsjes:)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. haha, ik herken de hele lijst, behalve dat van de ijsjes, aangezien ik in het midden van de vakantie de ijsjes al beu ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha wat herkenbaar! Vooral de eerste, mega veel plannen maken en toch hele dagen thuis zitten te niksen, oepsie! ghehe

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oei, wat is dit herkenbaar! Vooral het eerste puntje, hoeveel dingen heb ik nou werkelijk van mijn bucketlist af kunnen strepen? Eh, 4? Haha, misschien hoort dat er gewoon bij. Toch vind ik elke zomervakantie wel goed geslaagd, en het word elk jaar weer leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, héél herkenbaar! Ik ga dit weekend weer proberen een paar vakantie doelen uit te doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Superherkenbaar allemaal! Haha, van de laatste heb ik weinig last omdat ik dan pas op vakantie ga! Wel heel leuk, heb je de hele vakantie iets om naar uit te kijken! En nu werk ik me helemaal lek bij de bessen dus vervelen doe ik me niet ;)
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie foto's heb je in het artikel toegevoegd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo herkenbaar, vooral het slapen haha! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuk artikel! Heel herkenbaar inderdaad haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bij mij is vooral de eerste nogal bekend. 'Ik ga nu sporten', 'Ik moet mijn kamer opruimen' of 'Ik ga vroeg op staan want ik wil naar de winkels toe' en vervolgens blijf je inderdaad tot 11 uur in je nest liggen... hahaha, shame. Dat ik geen WiFi heb op vakantie is soms weleens lekker, daar kan ik wel mee leven, haha! Superleuk artikel! :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 19. veel dingen zijn heeel herkenbaar, maare de laatste week verlangen naar school.. dat heb ik echt niet!! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik herken er echt heel veel haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Aaah, punt 1! Dat heb ik zelfs gewoon in weekenden, hahaha ;)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Reacties
  1. Oeps.. Ik wilde zeggen: herkenbaar! Behalve dat van school, nooit last van. Doe mij nog maar 10 weken vakantie!

   Verwijderen
 23. ik herken vooral dat laatste, ik woon in Belgie en heb 10 weken vakantie!
  wel relax, maar de laatste week of zelfs laatste 2 weken een beetje saai...
  en dan zit je op school en je denkt: waaaaarom verveelde ik ook al weer ????
  xxx
  happyandveg.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Super leuk artikel weer! Lekker origineel en heel herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen