Mijn vakantie in Oostenrijk & Kroatië

zondag 17 augustus 2014 |


Hallooo! Alweer tien dagen geleden dat er iets online kwam op mijn blog, enne, dat komt doordat ik op vakantie was en weinig posts had ingepland. Ik had gepland nog wat te schrijven in Kroatië, maar de WiFi was er te traag voor. Maar ach, ik ben weer terug in Nederland! Heb nog twee weken Zeeland voor de boeg, maar nu ik thuis ben moet ik natuurlijk wat typen over mijn twee weken Oostenrijk en Kroatië. Ik heb ook vlogs gemaakt die later op mijn blog zullen komen. Er is natuurlijk een hoop te vertellen over een vakantie van twee weken, dus ik zal proberen het niet te lang te maken!

Zusje aan het suppen!

De eerste week waren we in Oostenrijk. Ik verwachtte eigenlijk dat het niets voor mij zou zijn, ook op het filmpje zag de camping er maar saai uit en de kinderen op het filmpje hadden winterjassen aan, haha! Gelukkig viel het weer enorm mee, en hebben we echt heerlijke dagen daar gehad. Zo hebben we veel gezwommen, in het Zellersee bijvoorbeeld. We hebben gerodeld en ons goed vermaakt op de camping met tennissen, hardlopen en fitness (ja, sportief hè?). Maar ook met andere dingen als lezen en wandelen in de bergen. Ja, de omgeving was heel mooi. De camping was fijn. Zo zie je maar weer: dat iets enorm anders kan zijn dan je verwachtte. Ik heb die week trouwens het boek Trouweloos van Karin Slaughter gelezen, ik had dat boek in vier dagen uit. En dat terwijl het een 'literaire thriller' van 460 bladzijden was en ik al lang niet van die dikke boeken had gelezen. Ik neem nu een andere thriller weer mee naar Zeeland ;). Ik heb trouwens niet superveel foto's gemaakt met mijn spiegelreflex, al had ik dat wel gepland te doen. Ik weet niet, je mobiel neem je veel makkelijker mee, dus heb ik daar vooral mee gefotografeerd. Daarmee maakte ik ook de vlogs.De tweede week brachten we door in het zuiden van Kroatië, Dalmatië. In een resort. Dat echt heel groot was. Duizenden mensen. En warm dat het er was! Elke dag zo'n 35 graden, dus we moesten ons niet teveel inspannen en hebben veel gezwommen in de zee, op het strand gelegen, enne... cocktails gedronken (non-alcoholic of course). Soms werd ik wel een beetje moe van de warmte en drukte, maar nu denk ik: het was een hele leuke week, het blijft beter dan het weertje hier (oooh, moet even wennen aan die kou hier en dat ik weer lange broeken moet gaan dragen). We hebben trouwens ook een lesje surfen gehad! Er stond weinig wind en ik kon er niet veel van, maar toch, dat was wel gaaf! Lijkt me leuk om dat nog eens beter te gaan leren. We zijn in Kroatië met zo'n boot-excursie meegegaan én dolfijnen gespot (hoe. tof.) en nog een dorpje bezocht. Ja, één dorpje, verder was het zo'n echte zon-zee-strand vakantie. Ik heb nog één keer in Kroatië hardgelopen, maar dat was in die hitte niet te doen! Drie kilometer was wel weer genoeg. In Zeeland ga ik meer weer hardlopen op het strand, dat gaat vast beter.

Helaas kwamen de dolfijnen niet zo dichtbij, dus een écht mooie foto heb ik niet kunnen maken. Maar deze vind ik wel leuk, je ziet ze tenminste! :)


Toen moesten we weer naar huis. We twijfelden nog of we in één keer van Kroatië naar huis zouden rijden, of nog een tussenstop zouden maken zoals op de heenweg. We verlangden toch wel weer naar huis, dus kozen we uiteindelijk voor het eerste. We vertrokken om half 8 's ochtends en kwamen om half 3 's nachts pas aan. Paar keer gepauzeerd maar, en 16 uur in één dag gereden. Ja, heel vermoeiend, maar gelukkig heeft niemand van ons problemen met lange ritten en ging het dus wel. Als ik terugkijk op de afgelopen weken, denk ik vooral aan hoeveel we hebben gelachen en lol gehad. Verder vind ik die afwisseling van actieve vakantie en luie vakantie fijn. Oostenrijk was echt actief met dat sporten tussendoor, Kroatië helemaal niet. Beide weken waren super, beide op een andere manier, maar ik heb een hele fijne vakantie gehad. Nu nog twee weken naar Zeeland. Ik beloof dat ik daar wel ga bloggen. Er is WiFi in het huisje, en als die niet goed genoeg werkt ga ik in de strandtent zitten met m'n laptopje. Het weer zal veel slechter zijn dan we in Kroatië hadden, maar ach. We maken er wat leuks van. De tweede week komen onze achternichtjes ook, da's altijd heel gezellig.

Is het verslag toch weer langer geworden dan ik wilde... en nog heb ik het gevoel dat ik dingen ben vergeten. Maar nu zijn jullie in elk geval weer op de hoogte! Na Zeeland is de zomervakantie alweer voorbij, het gaat altijd zo snel! Hoe is/was jullie vakantie? Tell me!

Wandelen in Oostenrijk!
Kisses, Luna. 

19 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Aaah Luun wat een toffe foto's en wat een toffe vakanties heb je achter de rug!
  Ik ben ook een paar jaar achter elkaar in Kroatie geweest (wat een fijn land he?!) en ik vind het echt super daar!
  En die laatste foto komt me super bekend voor, want volgens mij ben ik daar een aantal jaar geleden ook geweest; toevallig!
  Ik ben benieuwd naar je vlogs maar geniet eerst nog maar even goed van de rest van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé, mij komt die laatste foto ook heel bekend voor. Ik ben daar begin dit jaar volgensmij ook geweest!

   Verwijderen
 2. Wat een leuke, mooie en zomerse foto's! Kroatië lijkt me ook echt super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te lezen en te zien heb je echt een superleuke vakantie gehad! En dolfijnen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er echt super vet een mooi uit luna! Ik wist eerlijk gezegd helemaal niet dat Kroatië zo mooi is haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk wat je allemaal gedaan hebt! Oh, ik wilde dat ik ook dolfijnen had gezien en gesurfd! Echt leuk lijkt me dat! Wij hadden ook een sportieve en een lui deel in onze vakantie, dat is inderdaad heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een heerlijke vakantie! Hoe gaaf dat je dolfijnen hebt gezien :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie foto's heb je gemaakt tijdens je vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super gave foto's! Het ziet er echt zo mooi en gezellig uit! Mijn vakantie was tot nu toe erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw echt een hele mooie vakantie zo te zien. Niet landen waar je vaak over hoort voor een zomervakantie. Maur wauw, het ziet er prachtig uit.
  Liefs, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Klinkt hartstikke leuk allemaal :)! Ook mooie foto's heb je gemaakt. Tof dat je op verschillende plekken bent geweest. Ik ben in Toscane en in Rome geweest en het was helemaal geweldig :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er een leuke vakantie uit, mooie foto's! En wat fijn voor je dat Oostenrijk uiteindelijk wel heel goed meeviel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. heey,
  ik heb je genomineerd voor de Sunshine blogger award.
  Kijk voor meer informatie op mijn blog http://happydzp.wordpress.com/.
  Groetjes Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk, Oostenrijk en Kroatië! Ik ben echt jaloers, want in Nederland is het echt slecht weer! Wat een mooie bergen daar in Oostenrijk, wauw dat water is echt prachtig blauw. Ben je wezen surfen in Kroatië? Wat gaaf Luun! Volgens mij heb jij een heerlijke vakantie gehad, en nu nog naar zeeland? Hopelijk heb je daar mooi weer, ik ga zaterdag een dagje naar zeeland :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie foto's! Lijkt me erg leuk om een keer naar Kroatië te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo te lezen heb je een leuke vakantie gehad! Ik vind het weer in Nederland ook maar niks...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Klinkt heerlijk! wat een mooie foto's ook. Geniet nog van je dagen in Zeeland. Toch altijd wel lekker om even geen verplichtingen enzo te hebben thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke outfit Luna! En wat een mooie omgeving

  BeantwoordenVerwijderen