Wat is fashion voor mij?

zaterdag 10 mei 2014 |



Ik wilde graag eens een artikeltje schrijven over wat fashion voor mij betekent. Want ja, is het eigenlijk niet oppervlakkig, zo'n fashionblog? Al is mijn blog niet helemaal fashion, ook veel andere onderwerpen komen voorbij, ik begin fashion steeds leuker te vinden en wil er ook meer mee gaan doen qua bloggen in de toekomst. Oppervlakkig vind ik het zeker niet. Het betekent namelijk wel wat voor mij. Daarover gaat dit artikel!

's Avonds sta ik altijd voor mijn kast om iets uit te zoeken voor de volgende dag. Soms 's ochtends, maar omdat ik daar vaak geen tijd voor heb (het uitzoeken kan eeuwig duren bij mij) doe ik het vaak net voor ik naar bed ga. Mijn kledingkast is best een rommel, overvol met een paar (te) hoge stapels, haha. Hoe ik aan al die kleren kom? Ik heb ook nog veel kleren van bijv. vorig jaar of twee jaar geleden, dat pas ik nog steeds. Verder krijg ik wel eens kleren van mijn tante en oma (die overigens wel een hippe kledingstijl hebben hoor!). Als ik naar de Primark ga koop ik meestal ook meteen 10 items, en ik shop natuurlijk ook graag bij andere winkels. Als je dan zo'n shopaholic bent als ik, is zo'n kledingkast al snel gevuld. Dus ja, dat was het hoe-kom-ik-aan-mijn-kleren-verhaal. Maar waarom word ik zo blij van kleding?



Je kunt zoveel met kleding. Eindeloos combinaties maken - waar je wel een beetje creativiteit voor nodig hebt -, je gewoon uitleven, jezelf laten zien, jezelf mooi en zelfverzekerd laten voelen. Het lijkt eigenlijk wel een beetje op make-up, maar dan niet voor je gezicht. Met een leuke outfit aan kan ik me mooier voelen. In elk geval mooier dan wanneer ik een joggingbroek draag met een trui.

Verder vind ik al die kleding leuk omdat ik er mijn creativiteit in kwijt kan. De laatste tijd probeer ik meer te doen met combineren, daarover schreef ik al dit artikel. Het lukt niet altijd om een nieuw setje te bedenken, maar het is wél leuk om te doen (of ben ik de enige die dat vind?). Mixen, matchen, kleuren bij elkaar, printjes bij elkaar, casual gecombineerd met een beetje edgy. Je kunt er echt creatief mee zijn!



Dat is fashion voor mij. Ik houd van mooie stofjes, kleren, nieuwe items. Ik heb het gevoel dat ik mezelf zo kan laten zien. Dit is mijn stijl, dit vind ik mooi, and everyone may see it. Daarom noem ik mijn blog ook wel een beetje fashionblog: ik laat mijn outfits zien, vertel welke trends ik wel en niet mooi vind. Ik vind het niet erg om dat te laten zien, juist leuk! Daar is fashion voor bedoeld, tenminste, dat denk ik.

Mijn stijl heeft zich de laatste jaren trouwens best ontwikkeld. Is veranderd. Ik weet nog hoe gek ik was op gekleurde vestjes. Dat was in 2011 en mijn stijl was toen veel meisjesachtiger. Ook veel kleurrijker, als ik het zo zie. Nu houd ik nog steeds van kleur, maar iets subtieler. Kijk maar eens naar deze collage. Vanaf de 10e foto maakte ik outfitfoto's met mijn spiegelreflex camera (begin 2013), daarvoor maakte ik ook nog wel eens foto's in de spiegel, haha (2011).




Vind jij het leuk om met fashion bezig te zijn en herken je je in mijn verhaal? Ik ben benieuwd!

16 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

  1. Wat een leuk artikel! Ik vind je stijl echt heel erg leuk, vooral de laatste drie outfits van je laatste collage spreken me erg aan. Ik ben eigenlijk niet zo bezig met fashion, ik trek gewoon aan wat ik lekker vind zitten maar eigenlijk zou ik me er eens meer in moeten verdiepen, hihi :) Het is precies wat je zegt: fashion is net make-up, het laat je jou zien. :)
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw je ziet meteen wat een vordering je hebt gemaakt met je foto's van outfits! Ik vind je kledingstijl ook alsmaar leuker geworden! En inderdaad, ik ken ook het gevoel van een overvolle kast kleren te hebben! Toch heb ik nog steeds het probleem dat ik niets in mijn kast vind om aan te doen haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat schattig om te zien hoe je stijl is veranderd! Ik vind fashion ook zeker niet oppervlakkig, ik herken alles helemaal wat je vertelt! Ik kan trouwens ook echt uren voor mijn kast staan te denken wat ik aan moet trekken haha! Daar wordt mijn moeder echt helemaal gek van :p

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha wat leuk die oude fotootjes, ik ben het zeker met je eens. Je hebt het leuk geschreven Luna!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk dat je foto's laat zien van 2011! Gaaf om te zien hoe je kleding stijl is veranderd, en ook met foto's. Ik vind het geweldig om met mode bezig te zijn, en kan uren inspiratie zoeken, winkelen en leuke outfits combineren. :) Leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel leuk om te lezen Luna, en o zo herkenbaar! Als ik 's ochtends mijn kleding uit uit moet zoeken is er een garantie dat ik te laat kom of als zwerver de deur uit ga, daarom doe ik het ook altijd 's avonds. Ik doe er soms ook uren over, ik wil er iedere keer weer leuk uitzien en niet altijd hetzelfde aanhebben. En bovendien geeft het ook een kick om elke keer weer een nieuwe combi te vinden, zo leuk vind ik dat! Wat sta je trouwens leuk op de laatste vier foto's van je collage, ik vind je 2 na laatste en laatste outfit zo leuk! En op die foto met een knalroze shirt ben je echt heel schattig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een superleuk artikel! Leuk om al je outfits ook te zien! :) xx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel leuk! Die foto met die earcuff is zo mooi :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. erg leuk artikel.! de roze sneaker wedges zijn erg mooi ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk om zo'n overzicht te zien van alle jaren!

    XO

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk, die collage, je stijl is echt leuk veranderd! En ik herken me hier wel in, vooral denk ik omdat we even oud zijn en ja, vroeger had je nu eenmaal geen (leuke) stijl ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je kledingsstijl is echt veranderd over de jaren, wel echt op een positieve manier hoor! Erg leuk om te zien :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je stijl is inderdaad behoorlijk veranderd! En ik ben het met je eens een je vormt je kleding naar hoe je je voelt, als je vrolijk bent en je hebt een leuke outfit aan, dan straal je het automatisch ook uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen