Leuke app: 7 minute workout

zaterdag 22 maart 2014 |


Ik ga een app met jullie bespreken! De app heet '7 minute workout'. Dusss, sporty girls opgelet. Met deze app kun je zo vaak als je wilt een workout doen van ongeveer zeven minuten. Dat is best vol te houden, maar je moet het wel regelmatig doen! Waarom ik deze app gebruik? Ik vind het leuk om te doen. Even sportief bezig, conditie opbouwen, zelf kiezen wanneer je een workout doet. Later kun je de app ook nog uitbreiden door extra workouts te unlocken, dit kost echter wel geld. Hoe het werkt: Er zijn twaalf gratis body-workouts om mee te beginnen: jumping jacks, wall sit, push-ups, crunches, step-ups, squats, triceps dips, plank, high knees running in place, lunges, push-ups with rotation en side plank. Je kunt instellen hoe lang je elk onderdeel doet. Ik doe elk onderdeel dertig seconden volgens de standaard instelling, dus ben ik in totaal 6 minuten bezig. Tussendoor zijn kleine pauzes van tien seconden, waarin je je kunt klaarmaken voor de volgende workout. Je kunt instellen of je de onderdelen op deze vaste volgorde wilt, maar je kunt ook alles door elkaar gooien.


Voor mij zijn deze twaalf onderdelen wel genoeg. In push-ups ben ik nog niet zo goed, maar de wall sit vind ik leuk. Dan moet je tegen de muur aan 'zitten', met je knieƫn in een hoek van 90 graden. Sommige dingen zijn makkelijker, sommige moeilijker en heb je wat meer uithoudingsvermogen voor nodig, maar het voelt goed als je een workout hebt afgerond!

Genoeg van de full body workout? Dan kun je een speciale workout voor je bovenlijf proberen, of je buik en rug, of een workout gericht op je onderlichaam. Per workout kost dit wel €1,79. Geen idee of dit het waard is, ik heb ze nog niet geprobeerd. Ik zou even wachten tot je de normale workout een paar keer hebt gedaan. Misschien vind je dat ook wel genoeg, zoals ik. Hier doe ik het nog wel even mee.

Waarom 'Seven'? Het draait allemaal om de 'seven month challenge'. Je hebt deze challenge gehaald als je zeven maanden lang regelmatig een workout doet. De app herinnert je er ook aan als je het een paar dagen niet hebt gedaan. Het is best streng. Dat vind ik ook gelijk een minpunt. Je 'track' gaat verloren als je het een weekje overslaat en ik zie niet dat je dit kunt uitzetten. Ik doe het voornamelijk voor de lol en dan gaan de 'punten' die ik heb gehaald ineens weg. Maar ach, dit vind ik het enige minpuntje. Het gaat erom dat je even lekker kunt bewegen!

So sporty! Haha. 
Je kunt verschillende achievements halen, zoals: een workout doen tussen 12 en 4 uur 's nachts, 3 workouts op een dag voltooien, 7 dagen achter elkaar een workout doen, en zo is er nog meer. Leuk om achter al die achievements een vinkje te hebben staan. Het maakt de app extra leuk, vind ik! Gelukkig gaan je behaalde achievements niet weg als je de app een paar dagen niet hebt gebruikt. 

+ Hele leuke workouts, simpel maar de app zit goed in elkaar. De app is gratis te verkrijgen in de App Store, maar ook in de Google Play Store! 
- Kan na een tijdje saai worden als je alleen de full body workout hebt, en het verliezen van je punten als je even niet actief bent geweest is ook jammer. De app houdt je wel bezig! Maar dit is ook weer goed, als je echt fanatiek wilt meedoen. :)

Kende jij de app '7 minute workout' al? Ga je het ook downloaden of is het niets voor jou? xoxo, Luna. 

11 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Wat een leuke en handige app, ik ga hem gelijk downloaden! Zelf ben ik niet zo sportief (oeps!), maar deze app kan me misschien wel helpen om wat fitter te worden, hihi. Toeen het lekker weer was en ik niet zo veel voor school te doen had, ging ik wel eens hardlopen, maar daar moet je ook maar tijd voor hebben, en deze work outs kosten niet zovel tijd, yay! Dankjewel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk artikel! Lijkt mij inderdaad een handige app:) De eerste foto is echt mooi (beetje een weheartit foto bedacht ik me)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke "bespreking" ik kende deze app nog niet...
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha leuk artikel! En handig zo'n app. Ik ga meestal naar de sportschool maar als je daar een avond geen tijd voor hebt, is dit een goede optie!

  xoxo Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zelf de app ook laatst gedownload! Ik heb hem nog niet vaak uitgeprobeerd maar hij lijkt me leuk! Leuk artikel :)
  Xxx Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een leuke app! Ik kende het nog helemaal niet, maar is wel echt super handig. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een leuke app ik ga er is naar kijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahaha super leuke foto laatste 2! Ik heb ook runkeeper ook echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handig en best grappig, toch maar eens proberen precies :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk! Ik ga hem ook downloaden! ik ben zelf zo onsportief als je maar zijn kan. Ik heb me voorgenomen om te beginnen met 1 keer in de week hardlopen. maar ik heb het druk en als ik dan tijd heb regent het of is het te warm. Of ik heb net gegeten. Misschien is dit wel iets voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen