Another blogging tag

zaterdag 8 maart 2014 |

Bloggers vullen ze massaal in: tags. Het is gewoon een beetje het 'vriendenboekjes' idee van vroeger. Het is gewoon leuk om vragen in te vullen en op die manier wat meer over jezelf te vertellen op je blog! Er gaan ook veel tags rond óver bloggen, zoals de 'I love blogging' tag. Ik vind ze leuk om te lezen, maar mij leek het een leuk idee om een tag te maken met wat bijzondere vragen voor bloggers, een beetje anders dan 'Hoe lang blog je al?' en 'Waarom ben je een blog gestart?' - etc. Klik op 'lees verder' voor de vragen en mijn antwoorden en mocht je het leuk vinden 'm zelf ook in te vullen, gewoon doen!

De tag bestaat uit de volgende twaalf vragen:
1. Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden? 
2. Doe je alles voor je blog alleen? 
3. Welk cijfer zou je je eigen blog geven? 
4. Verdien je geld met bloggen? 
5. Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog? 
6. Hoe vaak wordt je blog dagelijks bekeken? 
7. Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg? 
8. Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld? 
9. Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog? 
10. Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
11. Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?
12. Welke dingen gebruik jij om te bloggen? (Denk aan: welke laptop, gebruik je een schriftje/app op je planning bij te houden, welke programma's gebruik je om je foto's te editen en te schrijven?).

1. Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden? 
Ik zou meer interactie met lezers willen, en wat vaker leuke projecten of samenwerkingen aangaan. Ook zou ik wat vaker artikelen willen schrijven met daarin tips of Do It Yourself. Wat ik zeker wil houden op mijn blog? Een mooie lay-out en de afwisseling qua onderwerpen. En ik wil regelmatig blijven schrijven. 

2. Doe je alles voor je blog alleen? 
Eigenlijk wel ja! Er bloggen geen gastbloggers voor mij, de artikelen schrijf ik zelf en de foto's maak ik ook zelf. Sinds kort maak ik outfitfoto's alleen met een statief. Het is wel gezelliger om met z'n tweeën foto's te maken, dus wanneer het kan en als mijn zusje zin heeft, gaat zij mee en maakt ze foto's. Maar veel doe ik dus alleen, ja. Ook voor mijn lay-out heb ik alles zelf opgezocht.

3. Welk cijfer zou je je eigen blog geven? 
Ik vind dat moeilijk van mezelf te zeggen. Ik vind mijn blog zeker niet ontzettend goed, maar een 7,5 zou ik mijn blog wel geven. 

4. Verdien je geld met bloggen? 
Soms een beetje.

5. Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog? 
Ik denk dat bloggers gauw overkomen als self-obsessed. De hele tijd over je eigen leventje schrijven en maar hopen dat mensen reageren. Zo wil je niet gezien worden, want zo bedoelen bloggers het niet. Of ik iets stoms heb meegemaakt door mijn blog? Niet echt. Bloggen heeft me hele leuke dingen opgeleverd, in allerlei opzichten. 

6. Hoe vaak wordt je blog dagelijks bekeken? 
De laatste tijd veel. Ik vind het altijd moeilijk een precies aantal te noemen. Er zijn zoveel verschillende programma's die verschillende statistieken aangeven. Mijn blog heeft volgens Blogger dagelijks meer dan 1000 pageviews, soms wel eens 2000. Het begint zelfs al een beetje normaal te worden, die hoge aantallen, terwijl ik eerst helemaal van schrok. Thank you. <3

7. Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg? 
Ik blijf hangen als de blog iets origineels heeft, zoals een leuke lay-out of fijne artikelen, of wanneer de persoon achter de blog mij aardig lijkt. Dan kan ik echt een uur blijven scrollen en lezen! Als ik een lay-out veel te druk vind klik ik vaak weg. Door onleesbare lettertypes of felgekleurde bloemen op de achtergrond raak ik afgeleid, haha.

8. Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld? 
Ja! Al best een hoop! Zo heb ik Romy, Jessy, Fleur, Floor, Myrthe, Susan, Janne  (zomaar even een paar bloggers opgenoemd) en een heleboel anderen gezien. Het is zo leuk om meisjes te ontmoeten met dezelfde hobby. Hopelijk ga ik nog veel meer bloggers ontmoeten.

9. Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog? 
Ik blog heel persoonlijk, ik schrijf altijd wel over wat ik meemaak en hoe ik me voel. Een jaar geleden voelde ik me een beetje down en dat heb ik ook op mijn blog gedeeld. Ik denk wel dat ik sommige dingen anders of helemaal niet had moeten schrijven. (Niet dat het zo ernstig was hoor, dingen die te privé zijn vertel ik niet op mijjn blog). Maar... alles wat je deelt staat toch openbaar op het web. Iedereen kan het lezen. Ik vind dat bloggers persoonlijk moeten zijn en zich moeten laten zien (maar niet té), dit worden dan ook hele 'eigen' blogs. Meestal zie ik dit wel op blogs!


10. Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat ik me binnenkort bedenk: Ik ga stoppen met bloggen. Ik hoop dat ik er nog jaren mee door kan gaan. Ik ben nog jong, dus ik kan nog lang schrijven over de dingen waar ik nu over schrijf (fashion, beauty). Ik denk dat ook te doen, want het zijn mijn interesses. Mijn blog zal vast veranderen, ik word ook ouder. Wie weet heb ik over een aantal jaar een heel andere stijl en zul je dit terugzien op mijn blog. Het zal denk ik zeker volwassener en professioneler worden.
Wanneer ik zou stoppen met mijn blog... Wanneer het teveel als een verplichting voelt en ik er geen passie meer voor heb. Dit is absoluut niet zo hoor! ;) Ik ga nog lekker door.

11. Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro? 
(Zo'n vraag kreeg ik ook bij een Q&A. Ik vond 'm wel origineel, dus heb ik de vraag erbij gezet.) Mijn blog omruilen voor een groot bedrag geld. Wel een shocking vraag. Uiteindelijk moet ik toch weer nee zeggen. Al mijn artikelen weg? Mijn hele blog? Ja, dan heb ik 50.000 euro, maar dat zal wel erg zijn...

12. Welke dingen gebruik jij om te bloggen? (Denk aan: welke laptop en camera, gebruik je een schriftje/app op je planning bij te houden, welke programma's gebruik je om je foto's te editen en te schrijven?). 
Een laptop van Toshiba, de Canon EOS 1100D voor het fotograferen. Mijn ideeën zet ik meteen in concepten op Blogger, echt een planning voor mijn blog maak ik dus niet. Verder gebruik ik vaak Pixlr voor het bewerken! Aanrader!

Ik tag... jou!

Mijn blog en ik zijn te volgen op Instagram, Twitter en Bloglovin'! Ik heb bijna 400 Bloglovin'-volgers, heel erg leuk! Help jij me? xoxo

28 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Wat een leuke tag, deze kende ik nog niet!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tag! Misschien ga ik die wel overnemen. En oja, ik zou je blog een 8,5 geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tag! En wat leuk dat je mensen door je blog hebt ontmoet .:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuke tag Luun!
  Heel leuk dat je hem zo i joudelijk hebt gemaakt. Net wat jij zegt; nu krijgen we nog meer te weten over de blog zelf en niet nog meer over hoe de blogger het bloggen jn het algemeen vindt. Snap je hem nog:p?

  Ik ga hem zeker overnemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke (en originele!) tag! Ik vind je blog heel leuk en lees hem met veel plezier! En wat gaaf dat je zo veel pageviews krijgt zeg, heel gaaf. Als ik weer eens zin heb om een tag in te vullen staat deze hoog op mijn lijstje! En o ja, wat is die eerste foto leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou bij vraag 11 ja zeggen, omdat ik dan een eigen tijdschrift kan maken! :D. X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt hele leuke vragen! Ik denk dat ik die ook een keertje doe maar dan iets later. Een tag over bloggen als je pas twee weken bezig bent, ehh mwah :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tag, leuk ingevuld, leuke vragen! (En dan klikt een normaal mens op enter, maar ik praat nog even door.) Ik vind het zo grappig dat 'bloggen', sinds dat internet er is, is er sprake van razendsnelle communicatie, en terwijl dat eigenlijk altijd al gewend zijn (we begonnen met die dikke, lelijke, grijze computers, maar destijds was ik ontzettend trots dat ik een bemachtigde). De tijd gaat zo snel, haha! Dat wilde ik maar even meedelen. Bloggen, mensen ontmoeten via internet, geld verdienen met iets op het internet. Ergens is het nog steeds een beetje raar, haha! Maar goed, ik wens je bij deze nog veel blogplezier! (En fantastisch trouwens, dat je blog zo groeit hé! Chapeau!) X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hele originele tag Luna! Fijn om te lezen! Ik vind het zelf ook heel fijn om te bloggen, zo heb ik ook al een aantal meiden leren kennen, die nu goede vriendinnen van mij zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke tag, ook leuke foto's heb je erbij gebruikt! Ik vind het echt knap dat jij zelf je lay-out hebt gemaakt want hij is zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg leuk dat je een tag zelf hebt gemaakt Luna! Ik vind het echt leuk om je blog te zien groeien, je verdient het! :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een hele leuke tag! Erg leuk ingevuld :) tof om te lezen :)
  Xxx Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk om te lezen! Ik kende hem nog niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Originele tag, heel leuk om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke tag, en supermooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. erg leuk om te lezen en weer eens wat anders dan alle 'standaard' tags. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Superleuke tag! Heel leuk om je antwoorden te lezen :) Nu kennen we jou en je blog weer wat beter! x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb een beetje hetzelfde. Als een blog er te onrustig uitziet klik ik al snel weg. Die van jou ziet er altijd echt super uit haha! En zo leuk dat je met bloggen zo veel nieuwe mensen leert kennen, hopelijk zien we elkaar binnenkort weer eens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb hem op mijn blog gedaan! Kom je ook een kijkje nemen ;)
  Liefs, Miss Mirteh

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk bedacht! Ik ga hem binnenkort overnemen! En ik vind het nog steeds tof dat ik jou vorig jaar ontmoet heb <3

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuke tag! Vraagje: Ga je een keer een room tour doen met foto's?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuke tag! Misschien neem ik hem wel over, oke?
  Groetjes Senna

  BeantwoordenVerwijderen
 23. jij maakt tags nog leuker met al die super leuke foto's erbij echt super leuk ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat leuk! Ik wist helemaal niet dat jij hem bedacht hebt! Super tof dat die nu heel Nederland door gaat luna ik heb hem ook gedaan, moet je even wat artikelen door scrolen
  Www.spoonofbeauty.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen