Oh-oh... AWKWARD!

zondag 7 juli 2013 |

Het is zo'n beetje mijn nieuwe stopwoordje, awkward. Ik zeg het zelfs bij dingen die helemaal niet awkward zijn. Je hebt het vast wel eens gehoord, maar de betekenis van awkward? Ik weet niet precies hoe ik het uit moet leggen. Misschien een beetje onhandig, beschamend, dom. Blundermomentjes. Ik heb wat herkenbare momenten op een rijtje gezet, zodat je weet dat je niet de enige bent die dit soort awkward dingen meemaakt. De volgende dingen maakt iedereen wel eens mee, eigenlijk. Veel plezier met lezen!
Wanneer je met iemand praat, en de ander iets zegt wat je telkens maar niet kan verstaan. AWKWARD! Dan zeggen we maar gewoon 'ja', right? In de hoop dat het maar een vraag was die de ander stelde...

Door de gangen van school of over straat lopen, en iemand tegenkomen... Jij wil naar rechts, maar de ander ook! Na een tijdje rechts-links-rechts-links kun je eindelijk doorlopen. Dit soort momenten hebben jullie vast ook wel eens gehad. Best wel ongemaaaaakkelijk...Je bent hard en enthousiast aan het zingen in je kamer, maar het raam staat open. Daar kwam je dus te laat achter. Herkenbaar? Voor mij wel. Ik zing nogal vaak met zo af en toe het raam open. Een privéconcert voor de hele buurt, daar zijn ze vast blij mee.

Hetzelfde geldt voor dansen in de woonkamer. Ik doe wel eens een random dansje, haha. Of als we Just Dance aan het spelen zijn op de Wii, en er lopen mensen langs. Die kijken dan natuurlijk door het raam naar de dansvoorstelling. Shame...

Ik weet zeker dat je dit wel eens hebt gehad. Ben je lekker aan het lezen of een filmpje kijken op je smartphone, in je bed, laat je 'm vallen. Op je hoofd. Au. Mobieltjes doen nog eens zeer!


Wanneer je een nieuwe foto van jezelf wilt, en je druk aan het mooi-kijken bent terwijl de rest van de familie meekijkt. Of wanneer er een foto van je gemaakt wordt. Awkward moment.

Jaaaarig zijn! Heel leuk. Alleen als de mensen voor je gaan zingen, weet je niet echt meer wat te doen. Of waar je moet kijken. Gelukkig is dit maar één keer per jaar, haha. Maar toch, het blijft een beetje een dom moment.


En als laatst; that awkward moment wanneer je een film kijkt met je ouders en er een seksscène voorkomt. Even op mijn mobiel kijken, hoor. Lalalala. Heb jij nog een typisch awkward moment? 

19 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Hahaha, geweldig dit! Ik vind het best ongemakkelijk wanneer de vreemdeling naast mij in de bioscoop op hetzelfde moment denkt van de armleuning gebruik te kunnen maken.. Nu kijk ik altijd eerst wat de ander doet, hehe :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HERKENBAAR! Bij alles had ik wel zoiets van 'Ja, dit klopt en dit ook en dat ook'. Haha, leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow echt heel erg herkenbaar, super leuk geschreven Luna! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg herkenbaar! :D

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahha, super leuk! Ik herken ze bijna allemaal. Dat links rechts momentje heb ik ook zo vaak. Dat is echt awkward ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, super leuk om te lezen! Dat links rechts heb ik ook altijd, haha. Ik heb 1 keer een vette awkward moment gehad... eentje midden op Utrecht Centraal, heel leuk (not), ik was aan het rennen omdat ik de trein wilde halen naar stage, vervolgens gleed ik kei hard uit omdat het daar nat was door de sneeuwvoeten en al die mensen zaten me aan te gapen... zo awkward! Leuk artikel!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hahaa wat leuk! Dat van dat jarig zijn en zingen, dat is altijd te awkward. Vooral in de klas, dan hoor je de helft van de klas zeggen 'Huh, is er iemand jarig?' en de andere helft zingt heel hard, en dat zit je daar zovan jaa leuk dit haha ;) Dat was mijn verjaardag dit jaar hahaha!
  Liefs, Fije

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahah Luna sommige zijn echt zo herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat van die mobiel heb ik dus ook altijd he! Ik zweer het, ooit breek ik mijn neus met dat ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te lezen, dit artikel zou zo in een tijdschrift passen. Heel veel dingen zijn herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel grappig artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, hilarisch! ♥ Je kant zo goed schrijven! :)

  Liefs,
  Adriënne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt superleuk! En wauw, je layout is echt mooi Luna! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha, grappig dat zeg ik ook heel vaak! :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh tof artikel zeg! Ik herken heel wat dingen haha, vooral dat Just Dance optreden. Meestal doe ik dan de gordijnen dicht hahaha :p

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha leuk om te lezen en sommigen zijn best herkenbaar (:

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Alles echt alles is herkenbaar. Leuk zo'n artikel, hopelijk nog eens haha?

  BeantwoordenVerwijderen