Om je blog extra leuk te maken

dinsdag 22 januari 2013 |

Ik ben Luna, ik heb een blog en ik blog. Bloggen is artikelen online zetten op jouw eigen website (blog dus). Er is geen gebruiksaanwijzing voor. Je blog is jouw ding, waar jij je eigen dingen op kwijt kunt. Misschien hou je van schrijven en dan is bloggen de perfecte oplossing!  Beginnen met een blog is niet moeilijk, klik eens hier, of hier. Heb je dan een tijdje je eigen blog? Dan kun je 'm altijd extra leuk en persoonlijk maken. Dat is waar deze post over gaat. Gewoon wat leuke tips, om die voor mezelf ook eens op een rijtje te zetten. Klik maar op Read more >> en ik zou zeggen, probeer het uit!



1. Btemplates.com Dit is gewoon een tipje. Ben je helemaal klaar met die standaard lay-outs van Blogger, try something different! Misschien denk je dat dit teveel moeite is maar nee hoor: Met btemplates.com ben je in een ochtendje klaar. Doe het eens in het weekend, bijvoorbeeld. Surfen op de site, waar je verschillende templates voor Blogger vindt, en ze dan op je eigen blog zetten. Zo heb je gratis een professionelere lay-out. Die anderen dan misschien ook hebben, maar jij kunt altijd wat wijzigingen aanbrengen. Dit moet je dan wel doen in HTML. Nog steeds een beetje lastig? Op btemplates.com staan ook FAQ's: Hoe installeer je de lay-out nou precies, enzovoort. Succes!

2. Een andere cursor! Dit heb ik zelf geprobeerd, en ik vond het wel grappig. Later heb ik de nieuwe cursor (het pijltje, waarmee je alles aanklikt op de computer) toch weggehaald. Mijn blog is 'professioneler' geworden en dan is het normale pijltje misschien toch het fijnst. In elk geval ben ik blij met hoe het nu is. Wil jij wel een eigen, leuke cursor maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Het is simpel. Hier vind je cute cursors met codes die je makkelijk met CSS kan installeren. CSS is te vinden bij sjabloon aanpassen, zoals jullie waarschijnlijk weten.

3. Mouse-over plaatjes Mouse-over plaatjes? Ja. Wanneer je met de muis over een plaatje gaat, verandert het plaatje als het ware. Ga je weer terug met je muis, dan wordt de afbeelding weer normaal. Dit zie je ook terug in mijn menu! Ik heb het met een fijne, makkelijke tutorial gedaan: Deze. Het is zonder moeilijkheden gegaan en het geeft echt een nice effect. Dus ik zou zeggen: Probeer het eens! Je ziet dan ook dat HTML niet moeilijk is met wat goede uitleg.

4. Scrolllllll back, to the top! Yaw, deze 'gadget' heb ik. En oh deze is zo simpel (alweer, haha). Als je naar beneden scrollt in Luna's Lovely World, zie je rechtsonder een pijl verschijnen. Klik je hierop, dan gaat je pagina automatisch naar boven. Best wel handig en leuk! Als jij dit ook een keer wilt proberen moet je hierheen gaan en je ziet de leuke pijlen. Mét code, die je zo invoert bij 'indeling', 'gadgets' en dan 'HTML'. En voilá. Simple it issss.

5. Saai, dat blauwe selecteren... Vind jij dit? Wanneer je een stuk tekst op een website selecteert met je muis, heeft dat meestal een blauwe kleur. Maar hey, wat zou het een leuk detail zijn als dat een andere kleur was! Dit kan met verschillende codes die op internet zijn te vinden. Wat dacht je van deze tutorial met CSS. Er zijn ook nog moeilijkere versies. Als je meer weet van die ingewikkelde codes, zou je verder kunnen zoeken op internet.

6. Een tutorial: Leuke menu knoppen Je hebt ze vast wel eens gezien. Steeds meer bloggers kiezen voor de niet-standaard menu knoppen. Maar ook de mensen die beginnen met bloggen zien dat wel zitten. Gelukkig heeft Linda een tutorial voor ons gemaakt. Een tijdje geleden al, maar ik link haar nog een keer voor dit artikel: Klik hier. Ook nu is het niet zo moeilijk, je moet het gewoon even begrijpen *okay, ja, duh*. Maar uiteindelijk zal het je lukken en heb je ook je eigen originele menu knoppen, jeeej! Mij heeft de tutorial enorm geholpen toen, dus dank je Linda!

Heb jij nog leuke maak-je-blog-extra-leuk-tips? 

30 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

  1. Echt handig ik ga er zeker 1 gebruiken
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een handige tips! Ik ga er een paar proberen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb heel lang op imonline gezeten en daarop kon je heel de pagina eigenlijk wit maken en vervolgens met html je eigen layout en alles installeren. Ik vind het wel jammer dat dat op blogger niet goed kan!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een handige tips! Die ga ik zeker gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke tips, kun je ze ook voor wordpress gebruiken?
    Liefs, Swaen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ah, super handig dit! Het meeste wist ik wel, maar ik wist niet hoe je zeg maar als je met de muis over menuknoppen ging die kon verspringen in een ander plaatje, maar nu weet ik het wel dus THANKS! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die knop aan de zijkant is echt heel handig! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super leuk en handig artikel luun! Hier heb ik dus écht iets aan. Thanks! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wat handig! dit ga ik zeker gebruiken als ik met lynn onze layout weer ga veranderen :)

    xoxo fije

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik snap dat wel ja. Maar eBay werkt erg goed! Als jij iets niet binnenkrijgt, dan doet de verkoper er alles aan om jou tevreden te stellen. Dus zal het misschien opnieuw worden verstuurd. Op eBay gaat het namelijk om feedback. Verkopers willen goede feedback en die geef jij ze ;). Ik heb tot nu toe gewoon alles netjes binnengekregen. Het ene duurde wat langer dan het andere, maar alles was goed.


    Wat een leuke tips geef je trouwens in dit artikel! Ik vind het altijd wel leuk om zulke dingen uit te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk! Ik heb ook even zo'n pijltje toegevoegd! :)

    Liefs,
    Adriënne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super handig! Ga er zeker een of meerdere uitproberen als ik tijd heb!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. echt super handig dit! bedankt!

    xx Sophie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Luna,

    Wat een leuke ideeën. Sommige dingen wist ik al, maar de mouse-over was voor mij nieuw. Ik heb het geprobeert maar ik snap niet hoe ik kan zien wat de code van mijn foto is die ik moet invullen. Kan dat mij uitleggen?

    Groetjes Senna

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Super handig artikel, Luna! Heel erg leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuke tips! Ik vind die van die menuknoppen en de layout altijd wel belangrijk. Een andere cursor vind ik juist niet fijn, zo afleidend en vaak ook onhandig. Daarnaast mot je gewoon lekker jezelf blijven :)

    Oh, trouwens, vanaf vandaan verschijnt er een leuke reeks give aways op mijn blog. Kom maar eens langs als je geïnteresseerd bent ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat handig dat je deze links deelt. De uitleg is zo handig dat zelfs een internetnoob als ik het kan begrijpen, haha, dankjewel hiervoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Superhandig artikel! ik was al lang op zoek naar een site om ook andere lay outs voor je blog te gebruiken! superleuk! ik heb er heel veel aan dankje (: hihi liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dit artikel is precies wat ik zoek, ik ga zeker binnenkort van de site voor de lay-outs & al die andere links gebruik maken!

    Liefs, Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoii, ik wil graag zo'n pijl om naar de top te komen maar ik snap al niet hoe je na indeling bij gadgets komt. Kan je dit misschien uitleggen?
    Liefs Luna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als het goed is zie je ergens 'een gadget toevoegen staan' bij indeling?

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Je moet toch links (bij al die dingen) op indeling drukken? dan zie ik allemaal vakjes met mij toegevoegde gadgets (daar kan ik ook op gadget toevoegen drukken) of begin ik dan al verkeert?

      Verwijderen
    4. het is me gelukt (door het nog heel vaak door te lezen) heel erg bedankt!! en ik vind jou layout trouwens super leuk.

      Verwijderen