Mamamacarons

donderdag 30 augustus 2012 |

Ja gisteren heb ik niet geblogt, maar ik kap wel met mijn 'schema'. Ik denk dat ik gewoon zelf bepaal wanneer ik blog. Dit lukt vast nog vaak genoeg, dus daarom geen schema meer voor mij! Nu een artikel over something we all love: Macarons! Deze heerlijke, luchtige koekjes heb ik zelf al twee keer gemaakt en ik vind ze zo cute en lekker dat ik er een artikel erover wilde maken. Gewoon zodat jullie ook meer weten over macarons. Natuurlijk weten jullie dat ze oorspronkelijk uit Frankrijk komen, maar weten jullie meer? Vast niet, dus ging ik even zoeken naar leuke en interessante informatie!
 
Aardbeienmacarons made by me.
 
'Macarons zijn kleine ronde luchtige koekjes die aan elkaar geplakt zijn met een zachte vulling,' staat op Wikipedia. Achja, eigenlijk hoeft dat er niet eens bij, jullie weten allemaal hoe deze koekjes eruit zien, toch! Wat misschien wel leuk is om te weten, is dat Pierre Desfontaines in 1930 macarons introduceerde. Ze bestaan dus al best lang! De eerste macarons van Pierre Desfontaines bestonden uit twee kleine uit amandel gebaseerde schuimpjes met een vulling van 'ganache'. Het schuimpje bestaat uit amandelen, poedersuiker, suiker (lekker gezond!) en eiwit. Tegenwoordig zie je macarons in allerlei kleuren dus ook in veel smaken. Je hebt, of course, chocolade. Ik kan ook nog chocolademacarons gaan maken, daar heb ik zo'n pak van. Lijkt me ook heel lekker! Dan heb je nog mocca, kersen, pistache, aardbei, framboos, citroen en kokos.
 
 
De koekjes werden populair en dat snap ik wel. Ze zien er gewoon mooi uit en ze zijn ook luxe, zo goedkoop als andere koekjes zijn ze namelijk niet. 'Macarons werden nog populairder toen zij verschenen in de film Marie Antoinette en Gossip Girl,' staat ook op Wikipedia. Hiernaast zie je macarons op een stokje, dat is ook grappig zeg!
Tips:
- Op de site van de H&M heb ik allemaal macaronspulletjes gevonden bij de afdeling 'Home', namelijk theedoeken, schorten, en andere keukenspullen. Erg schattig, neem een kijkje op de site zou ik zeggen!
- Wil je zelf macarons maken? Op deze leuke site heb je zes verschillende recepten om zelf macarons te maken.  
- Het leukste en lekkerste is natuurlijk om ze zelf te maken, maar bij Action heb je ook een pak. Dat is het pak die je op de foto hieronder ziet. Je kan aardbeienmacarons maken en chocolademacarons. Bij Action is dit heel goedkoop, zoals alles daar, dus dit is zeker een goede tip voor jullie.
 
 
Op YouTube en de rest van het internet zijn genoeg recepten te vinden om macarons te maken. Ikzelf heb het dus met het bovenstaande pak gedaan, maar dan de aardbeien-versie. Die aardbeienmacarons zie je op de eerste foto en waren zó lekker. Ik weet niet of de chocolademacarons ook zo lekker zijn, ik ga het over een tijdje eens uitproberen! Zijn jullie van plan eens macarons te maken, en vind je de koekjes ook zo leuk?
Beeld: Eigen foto's  en Weheartit

15 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

  1. leuk zeg! ik heb ze twee keer gemaakt de eerste keer zagen ze er goed uit! en de tweede keer waren ze helaas mislukt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammie! Wij hebben ook zo een pak :).

    Liefs, Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die dingen zijn echt heerlijk heb ze al twee keer gemaakt de eerste keer had ik een pak uit frankrijk meegenomen en die waren echt mooi geworden de tweede keer kwamen ze van de xsenos en die zagen er niet uit haha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmmm macarons lijken me heel lekker, alleen heb ze nog nooit gegeten haha :P

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jaa ze zijn echt lekker! Ik heb ze ook al een keertje gemaakt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. So cute! Yummy :))
    Stop by sometimes and if you like
    follow me, I'll definitely follow back :)

    http://dare2wear.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk om te lezen! Wist niet dat ze al zo lang bestonden. Heb er nog nooit een gegeten of gemaakt maar daar komt vast ooit verandering in! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk artikel! ik maar eens macarons gaan maken.. :)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. aah lekker,

    ik heb ook nog z'n ding thuis, dus binnenkort maar even maken, hahah als ik tijd heb xd

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zelf heb ik nog nooit macarons gegeten maar ze lijken me erg lekker! x.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb het zelf geprobeerd met een receptje van internet... maar helaas mislukt. Volgende keer beter (en misschien met een kant-en-klaar pakket)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heey wat een super leuke blog heb je zeg! En dit blogje vind ik helemaal leuk zeg! Als ik in de action kom zal ik zeker even kijken of ik een pakketje kan vinden. Als het is gelukt zal ik ze op mijn blog zetten met een punkie naar jou blog!
    Thanks voor de achtergrond info;)
    Xxx flo

    BeantwoordenVerwijderen