YouTubers die ik volg

zondag 2 augustus 2015 |


YouTube is echt zo'n ding geworden: volgens mij heeft de meerderheid van de bloggers ook een YouTube-kanaal aangemaakt. Horen filmpjes nou echt bij een blog? Misschien. Ik heb zelf best lang filmpjes gemaakt, maar begin dit jaar ben ik daar 'officieel' mee gestopt. Ik wilde me meer op bloggen focussen omdat dat me écht blij maakt. Dat betekent niet dat ik geen fanatieke kijker meer ben. Vooral als ik me verveel check ik de nieuwste video's van mijn abonnementen even. Het leek me dus leuk om eens de YouTubers die ik volg te noemen: is weer eens wat anders!


 Versus A kennen jullie waarschijnlijk wel: de lifestyleblog van Vera Camilla en Suz. Ik volg hun blog graag, maar ook de video's die ze maken vind ik leuk en nét wat anders dan veel YouTubers doen. De vlogs volg ik niet op de voet, maar dat is meer omdat ik niet zo'n vlogkijker ben. Wel houd ik van hun 'praatvideo's', waarin ze het over verschillende onderwerpen hebben en elkaar interviewen. Vera en Suz doen het op zo'n leuke manier!


De laatste tijd is het wat stiller op haar YouTubekanaal, maar misschien is Eva wel de YouTuber die het liefst volg. Haar kanaal is beyourownstylist. Ze plaatst video's die over vanalles gaan: shoplogs, routines, 'how to style', en ook vlogs. Eva's vlogs kijk ik wel met veel plezier. Waarom ik beyourownstylist zo leuk vind, kan ik moeilijk uitleggen. Ik denk gewoon omdat ik Eva zo spontaan en leuk vind overkomen op de camera. Ze is open en zichzelf, en heeft een fijne stem om naar te luisteren.


Deze YouTuber is de laatste tijd zo lekker bezig met haar kanaal. Wat minder met haar blog (foei Sara), maar misschien is het haar bedoeling om zich nu op haar YouTubekanaal (Saar) te richten. Anyways, dat doet ze goeeed met haar editing skills en leuke onderwerpen. Verder is Saar gewoon leuk als persoon. Ze is enthousiast en heeft gewoon zo'n prachtig hoofd dat haar video's nooit saai worden om naar te kijken (klink ik nu als een creepy stalker? Valt mee toch?).


Weet je nog, de roodharige Lana uit Spangas? Ik was vroegâh echt een trouwe kijker van Spangas en zat elke avond voor de tv. Lana was één van mijn favoriete personages en een tijdje geleden kwam ik haar YouTubekanaal tegen. Of nee, niet die van Lana, maar van Roos (haar actrice, dus). Roos Metje maakt allerlei handige DIY-video's en is altijd vrolijk en enthousiast. Superleuk kanaal!


Het laatste kanaal is van Maya en Julia uit Stockholm. Op The Line Up staan vooral lookbooks, veel inspiratie op modegebied dus. Maar ze maken ook wel eens een persoonlijke video, reisverslag of iets anders. Ik moet zeggen dat ik vooral enthousiast ben over de lookbooks. De video's zitten ontzettend gaaf in elkaar en hun kleding... slightly jealous.

Naast deze YouTubers ben ik er op nog 90 andere geabonneerd... Ik ben alleen niet zo'n vlogkijker, en ook niet zo'n liefhebber van buitenlandse YouTubers (op een aantal na, dan). YouTubers met miljoenen volgers zoals Zoella en PewDiePie, daar heb ik nou weinig mee. Of Amerikaanse YouTubers: ik vind het vaak een beetje overdreven of nep. Maar misschien komt er een dag dat ik het wél leuk vind. Ik had ook nooit gedacht dat ik buitenlandse blogs zou lezen, maar dat doe ik nu ook! Wat zijn jouw favoriete YouTubers? Of kijk je niet graag naar YouTube? 

Liefs, Luna.

14 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. The Line Up kijk ik ook regelmatig, zo leuk zijn ze! En Sara of course :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk elke day yt filmpjes. Gek, ik ken alleen Versus A uit jou lijstje. Andere ken ik helemaal niet, maar ik vind the line up nu al leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind Saar zo leuk om naar te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oke, ik ben nu ook een beetje obsessed met Saar, haha. Versus A kende ik al, maar ik heb hun filmpjes nog niet bekeken, dringend eens doen dan! Daar gaat mijn productieve dag, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben echt verslaafd aan YouTube! Vooral de britse crew met onder anderen Zoella, Pointlessblog, ThatcherJoe, Tanya burr etc. x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel! Ik heb ook weer zo'n youtube verslaving. Mascha volg ik en enzo ook standaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke kanalen allemaal! De meeste kende ik nog niet, dus dat zijn goede tips!
  Gauw kijken wat ik ervan vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh ik ben er ook op zo veel geabonneerd! maar ik vind zoella juist heel leuk haha. smaken verschillen hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn favoriete youtubers zijn Diana, Sara en Sarah :).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn favoriete kanaal is clothesencounters. Heel veel fashion en super toffe editing skills :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om op deze manier nog meer kanalen te leren kennen. Ik kende alleen Versus A, dus ik heb genoeg te bekijken nu dankzij jou, haha. Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super leuk artikel!! ik had een tijd geleden ook al zo iets geschreven http://byroomiey.blogspot.nl/2015/04/favoriete-bloggersvloggers.html .
  Maar in jou lijstje kon ik ook alleen maar versus A dus ik heb weer wat nieuws om naar te kijken TNX

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk artikel!! ik had een tijd geleden ook al zo iets geschreven http://byroomiey.blogspot.nl/2015/04/favoriete-bloggersvloggers.html .
  Maar in jou lijstje kon ik ook alleen maar versus A dus ik heb weer wat nieuws om naar te kijken TNX

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heey Luna - Lol ik heet ook Luna - Maar dus. Ik kijk ook heel graag YouTube.
  Mijn favorieten zijn:
  Jiami, ook Vera Camilla, Zoella mijn favorieten en haar blog ook natuurlijk, Manon Tilstra.
  Dat zijn mijn favorieten.
  Lfs Luna

  BeantwoordenVerwijderen