What's going on?!

woensdag 29 oktober 2014 |


collage3
Klinkt lekker hectisch deze titel, haha! Maar het is gewoon even een persoonlijk artikel, zodat ik even alles eruit kan schrijven. There we go.

De laatste tijd heb ik af en toe stressperiodes, wat best gek is, omdat het op school wel eens drukker is geweest bijvoorbeeld. Maar met mijn blog gaat het een beetje mwah (lees: heb weinig tijd, inspiratie, en nu ook nog geen laptop - die komt gelukkig weer snel, yay!). En als dat zo is, voel ik me zelf ook een beetje mwah. Haha, dit klinkt heel stom waarschijnlijk, of zijn er meer bloggers die het herkennen? Terwijl ik veel blogs door zie groeien, kan ik niet zo veel tijd besteden aan de mijne en al helemaal niet aan het lezen van andere blogs.

Als ik er zelf over na ga denken, denk ik: Luna, doe niet zo moeilijk, het is maar een blog. Als je het er te druk voor hebt, of minder inspiratie, blog je toch gewoon wat minder? Let it go (let it góóóó..). Maar ik kan het niet echt laten gaan, ik vind dat het gewoon goed moet gaan met m'n blog. Als iemand het herkent of tips heeft, let me know!

hearts

En verder gaat het goed met me, haha. Ik ben door met de schoolmusical! Ik zit in de dansgroep. Eerst dacht ik er nog aan om auditie te doen voor zang omdat dat is wat ik kan, maar dan krijg je er ook een toneelrol bij en dat leek me wat minder leuk. Bovendien vind ik dansen ook leuk om te doen. We gaan best veel oefenen komend jaar dus heb ik nog minder tijd, maar ach, het lijkt me wel heel leuk om eens mee te doen!

Wow, het is alweer bijna november. NOVEMBER! Nog twee maanden en het is 2015. Ik vind de laatste maandjes van het jaar altijd wel leuk, zeker december. Volgende week is 'activiteitenweek' op school. Ik weet nog niet precies wat we allemaal gaan doen, maar dat de lessen gaan vervallen vind ik geen probleem, haha. Er is ook iets over profielkeuze. Ik heb de laatste tijd vast een beetje uitgezocht wat elk profiel inhoudt, maar ik denk dat ik het best lastig ga vinden om een keuze te maken. Welk profiel volgen jullie op school?

Dit was mijn update voor vandaag! Thanks for reading ♥. Eigenlijk moet ik mezelf niet zo'n druk opleggen wat betreft m'n blog, bloggen hoort leuk te blijven dus moet ik het alleen doen als ik inspiratie heb. Maar toch zijn tips altijd wel fijn.

XOXO, Luna. 

15 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Snap je helemaal, heb nu precies hetzelfde! Helaas gaat school voor ;)
  Die profielkeuze komt wel goed hoor! Heb je nog even voor :) Ik heb C&M (zonder wiskunde yaayy)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me voorstellen hoe je je voelt. Het voelt zoveel stukken beter om klaar te zijn met school en dan thuis te komen en dan 'vrij' te zijn van al de studies :)

  http://4balou.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaawh, komt wel goed. De laatste tijd heb ik ook een dipje, vooral in school (motivatie=gone) maar het komt wel goed, echt waar! Ik doe E&M, maar heb ook Aardrijkskunde, Wiskunde B, Natuurkunde, Latijn en Drama als extra vakken. Combineren kan ook (ik weet ook mensen die en E&M hebben en N&G, in elkaar verstopt) bedenk wat jij nu leuk vind, en welke de meeste opties heeft voor later qua werk, als je het echt niet weet (zoals ik het nu nog steeds echt niet weet) Probeer een combinatie te maken van beide!
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een tip voor je profielkeuze: kijk vooral naar welke vakken je nu leuk vindt en welke niet, dan kan je die sws laten vallen. Kijk dan pas naar wat je later wilt gaan doen. Je kan het beter de volgende jaren op school goed naar je zin hebben en wss zit in de vakken die je nu leuk vindt ook je toekomstige studie verstopt... (dit heb ik ook gedaan en het werkt goed!)
  X http://lifelovelovely.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap het helemaal hoor, zit daar op dit moment ook helemaal in. Misschien dat je mijn dilemma's op mijn blog ook wel hebt kunnen volgen. Het is nu echt héél druk in mijn hoofd, volgende week de eerste toetsweek weer in m'n laatste jaartje en die moet ik wel goed gaan maken, heb ik een mooie basis zodat ik straks niet met heel veel moeite alles op moet gaan krikken. Anyways, ik moet ook met pijn in mijn hart nu mijn blog een béétje laten gaan, anders kan ik de toetsweek wel vergeten. Nu ik eventjes je blog aan het lezen ben en deze reactie typ, heb ik voor vandaag m'n leerwerk afgerond en vind ik het bloggen om de een of andere redenen ook veel leuker. Je hebt dan echt een ontspanningsmoment voor jezelf en dan krijg ik ook veel meer leuke dingen in me, omdat ik er dan extra moeite voor wil doen. Een aantal weken geleden was dat compleet weg. Enne, over je profielkeuze, dat komt echt wel goed! Ik heb C&M zonder wiskunde gekozen, "pret pakket" haha. (sorry voor de lange reactie maar ik was in de flowwww)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De school musical! Wat leuk! Welke doen jullie? Ik had me altijd willen opgeven, maar was daar te schijterig voor. (Wel gewoon theater gedaan trouwens, haha.) En nu is het te laat. Ach.
  Ik volg het profiel C&M, terwijl ik startte op N&T. Ik gleed langzaam af naar N&G, E&M en toen, jawel hoor, C&M. Dus: maak meteen een goede keuze, dat scheelt veel stress! (Er zijn zat testen te vinden op internet.) Good luck!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hejj,
  geeft helemaal niks hoor, het komt vast goed. Je moet zelf doen wat jij het beste vindt en kan. Als je even een tijdje niet kan bloggen is dat geen probleem. Maar ik snap dat je wil dat het goed gaat met je blog. Je hebt een hele leuke blog! Sorry, met je profielkeuze kan ik je niet helpen, ik moet dat volgend jaar pas kiezen. Liefs Josie <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kunt niet eindeloos inspiratie hebben, gewoon iets rustiger aan doen met je blog mag ook! Dat moet je even accepteren en dan gaat het vanzelf weer beter.. :)
  Leuk dat je in de schoolmusical zit! Gelukkig heb je nog genoeg tijd voor je profielkeuze. ;) Ik heb vorig jaar het profiel Economie en Maatschappij gekozen met Duits, wiskunde A, Management & organisatie en muziek. Ben er heel blij mee!
  Succes met alles<3
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah ik heb ook best vaak (gehad) dat ik niet wist hoe ik verder moest met m'n blog, maar denk dat het meest fijne is dan om alles gewoon letterlijk op papier op een rijtje te zetten hoe en wat, jezelf niet verplichten om iets te schrijven wat je niet wilt, want dan gaat de lol er ook gewoon vanaf :')

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad niet te veel druk op je blog leggen! Het komt zoals het komt, als je wat minder tijd hebt of zin hebt dan sla je het gewoon een dagje over. Dat doe ik ook, je kunt niet altijd je best doen voor andere. Je volgers zien vanzelf wel weer een nieuw berichtje voorbij komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wanneer heb je je fce exam? Ik heb speaking 15 nov. en 2 dec het grote examen....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kan me hier helemaal in vinden Luna! Ook ik heb iets soortgelijks gehad. Altijd liep ik gelijk op met blogs en groeiden we 'samen.' Maar op een gegeven moment werd school best druk en kreeg ik ook veel drukkere weekenden. Toen werd het kiezen en telkens vaker werden het feestjes en vrienden en leren voor school dan mijn blog. Ik merkte toen inderdaad ook dat andere blogs mij voorbij raasden; bloggen is zó'n hype geworden (toen ik begon in 2010 was dat echt nog niet!) en andere mensen pikken het sneller op/hebben meer tijd/meer talent(?) etc. Ik vond het veel minder leuk om te bloggen omdat ik toch maar achterliep en mijn posts telkens minder gingen voorstellen. Toen ben ik van de ene op de andere dag gestopt, en daar kreeg ik spijt van! En ik denk (weet) dat jij dat ook gaat krijgen dus hoe graag je er ook niet aan wilt toegeven: zet je blog toch op een lager pitje. Besteed eventjes méér tijd aan 1 post maar post mínder in een bepaalde periode. En als het even niet gaat, post je niet. Niemand zal je dwingen en je trouwe volgers zullen blijven lezen (ik in elk geval wel). Overigens vind ik persoonlijk dat jij helemaal niet achterloopt... en het is altijd zo dat je minder tevreden bent met je blog dan die in werkelijkheid is omdat je je blog elke dag ziet en in zekere mate 'begrijpt' en dus ook weet wat er allemaal 'niet mooi/goed' aan is. Probeer je daardoor niet te laten leiden!

  Ik volg trouwens een EM profiel met Frans, Latijn, filosofie en M&O. Ben heel erg tevreden met mijn keuze en vind hem helemaal perfect. O ja en wiskunde A. Hoewel sommige vakken natuurlijk minder zijn, past dit wel echt goed bij me. Probeer te bedenken of je een beetje de alpha of bèta-kant op wilt en kies behalve iets 'slims' voor later ook minstens 1 ding dat je echt leuk vindt; dat heb ik ook met filosofie gedaan en dat bleek de beste keuze ooit!
  Succes! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie/tips Veronique! :) ♥ Ook al lees ik nu minder vaak blogs, jouw blog zal ik ook zeker blijven volgen!

   Verwijderen
 13. Ik doe NGT, met scheikunde, biologie en natuurkunde dus. Als extra vak heb ik economie gekozen. Ik heb nog geen idee wat ik later wil worden en met dit profiel kan ik alle kanten op! :) Ook ben ik ontzettend blij dat ik geen geschiedenis meer heb.

  BeantwoordenVerwijderen