School & blog voornemens

woensdag 27 augustus 2014 |


bron

School begint voor mij bijna, en al blijf ik gewoon op dezelfde school en zijn er weinig veranderingen, het voelt telkens een beetje als 'nieuw begin'. Ik ben een beetje gaan nadenken over mijn 'school- en blog-doelen' voor dit jaar, en ik dacht: laat ik meteen eens terugkijken op de doelen van afgelopen jaar. Of het een beetje gelukt is.

Minder stressen was iets wat ik vorig jaar vooral wilde. Ik kan dat gewoon heel goed, stressen, en al helemaal over school. Soms had ik acht toetsen in een week en was ik ook nog elke dag laat thuis. Op dat soort momenten kon het echt te veel worden, en maakte ik me helemaal druk over of ik wel alles op tijd kon leren. Ik denk wel dat ik in jaar twee een wat mindere stresskip was, of nou ja, ik bleef wel stressmomenten houden, maar kon ook vaak denken: wat kan er misgaan? Dat ik eens een lager cijfer haal? Ik doe gewoon mijn best, ik sta er goed voor. Dus dit is volgens mij wel verbeterd!

Ik zie dat ik vorig jaar veel klachten had over school. Bijvoorbeeld de veranderende roosters en toetsen, leraren die toetsen te laat nakeken. Maar hier maakte ik me vorig jaar ook niet zo druk meer over. Ik kon maar beter accepteren dat het anders gaat op de middelbare school, het heeft geen zin om je daarover druk te maken. 

bron
Ik ga naar klas 3 van vwo tweetalig, en dat is meteen het laatste jaar van tweetalig onderwijs; vanaf de vierde gaat het in het Nederlands verder. Ik heb aan het eind van het jaar een soort examen waarna je een diploma kunt krijgen dat je tto hebt afgerond. Hopen maar dat ik die ga halen, maar ik heb er wel vertrouwen in. Er komen ook toetsweken aan. Waar ik aan de ene kant geen zin in heb, maar het lijkt me ook fijn om eerder uit school te zijn. Dan heb je tenminste genoeg tijd om te leren en de afgelopen twee jaar had ik wel vaak last van tijdgebrek.

Mijn doelen voor volgend jaar zijn: (nog) minder stressen, tevreden zijn als ik eens een zesje haal in plaats van een acht, en wat effectiever mijn huiswerk maken. Daarmee bedoel ik: minder tijdens het leren op mijn mobiel kijken, maar dat gewoon 's avonds doen. Ik denk dat ik dan sneller klaar ben in plaats van dat ik de hele middag met huiswerk bezig ben. Verder hoop ik gewoon dat het een gezellig jaar wordt! Mijn zusje gaat ook naar de middelbare school dit jaar, wel naar een andere. Ik ben benieuwd hoe het bij haar gaat! 

bron
Voor mijn blog heb ik ook nog een voornemen, en dat is om spontaner blogs te schrijven en te publiceren. Zodat het niet als verplichting gaat voelen. Zo heb ik het haast nooit gevoeld hoor, maar ik wil er gewoon wat losser in worden, dus niet meer om de dag om zeven uur iets gepland hebben, maar: wanneer ik tijd en zin heb. Zin om te bloggen heb ik meestal wel, en de tijd maak ik er dus ook voor. Er zullen ongeveer evenveel posts online komen (3/4 per week), maar vaker op verschillende tijdstippen. Mijn blog blijft verder hetzelfde hoor, met posts over fashion, lifestyle en beauty, en hopelijk blijf ik genoeg tijd houden om filmpjes te maken, want in die filmpjes zit altijd wel een hele middag werk. 

Ik wil binnenkort nog wel wat back to school dingen schrijven, misschien mijn tips om te leren, of een back to school outfit. Al schrijft iedereen al over back to school, lijkt 't jullie wat? 

Liefs, Luna. 

20 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Ik vind persoonlijk dat je goede 'voornemens'/doelen hebt gesteld. De beslissing om wat spontaner te gaan bloggen was misschien niet makkelijk maar als je nog op school zit is dit misschien wel het beste. Je zal na verloop van tijd wel zien hoe het je bevalt en gewoon doen waar jij je het beste bij voelt!
  Moest je het zien zitten om een post te doen over leuk schoolgerief (agenda's, notitieboekjes, pennenzakken, ..), dat zou ik wel leuk vinden want het is altijd leuker om praktische spulletjes te hebben die ook nog eens tof zijn :) (helloooo coole bureau) je ziet maar of het iets voor jou is!
  xo Lyn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke post! Ik heb eigenlijk precies dezelfde voornemens ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt mooie voornemens, als je het zo druk met school hebt dan is het best moeilijk om spontaner te zijn met bloggen, maar ik vind het goed dat je je daar meer in wilt gaan verdiepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede voornemens! Vooral die van voor je blog! Kisses

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel om te lezen en goede voornemens! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede voornemens heb je! In de stress schieten doe ik zelf ook best wel snel.. Leuk dat je wat 'losser' gaat bloggen! X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed dat je dit voor jezelf op een rijtje zet! Knap trouwens dat je TTO doet. Dat lijkt me inderdaad best zwaar. Ik hoop dat je dit jaar gaat halen en dat je je voornemens vol kunt houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede voornemens! Een paar heb ik er zelf ook. De back to school posts lijken mij wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super mooie foto's! Lijkt me heel leuk om een back to school outfit post te zien!

  Liefs, Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh wat een goede voornemens! Ik heb daar toevallig vandaag ook een post over geschreven haha! Deze voornemens stonden er niet bij, maar ze gelden voor mij eigenlijk ook wel! Ik kan zo teleurgesteld zijn als ik een 6 krijg terwijl dat gewoon een voldoende is! In ieder geval goed om te horen dat ik daar dus niet de enige in ben haha, liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Back to school posts lijken me super!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat het als een verplichting voelt om een blog te schrijven heb ik soms ook, niet dat ik het niet leuk vind. Maar soms heb je even geen inspiratie, en dan is het handiger om later een blog te schrijven. Ik denk dat ik het misschien ook wel ga doen... Verder goede voornemens!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als allereerste je hebt een supergaaf blog! Ik ben ook bezig met mijn back to school post. Gewoon doen ! Kunnen andere meiden misschien nog inspiratie uithalen. ( ook ik! ) Gewoon jezelf blijven en doen wat je wilt.
  Liefs Sophie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hele goede voornemens en doelen heb je gesteld. Vooral die over het bloggen ben ik het totaaal mee eens en zo wil ik het ook gaan doen. Gewoon bloggen waneer er zin in heb maar evengoed iets van 3/4 artikels per week. Heel leuk om te lezen dit artikel, ik heb er ook zeker inspiratie uit gehaald! Bedankt daarvoor! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke post en ik wens je heel veel succes met je voornemens! You go girl ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heej! Omdat ik je blog zo leuk vind, heb ik je genomineerd voor de Sunshine Blogger Award, om een beetje zonneschijn te brengen in deze regenachtige dagen ;) Ik zou het leuk vinden als je eens zou kijken naar het artikel en de award zou overnemen! Liefs, Amber
  - http://grosbisousxx.blogspot.be/2014/08/sunshine-blogger-award.html -

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk! Ik ga ook naar de 3e van tto, en inderdaad: ik moet ook het FCE(toch?) exam maken.. Ga je ook nog naar Londen dit jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ik wist niet dat het examen zo heette! Thanks. En nee, wij zijn in klas 1 naar Londen geweest :) Maar we gaan volgens mij wel weer naar Engeland.

   Verwijderen