De winter is er!

vrijdag 29 november 2013 |





Je hebt het vast gemerkt. Je kunt de deur niet meer uit zonder handschoenen en een hippe beanie. Inmiddels heb je vast een lekkere warme winterjas gescoord, maar hoe zorg je nu goed voor je huid in de winter?
Couponcode.nu heeft wat tips voor je verzameld. Als eerste de vraag; Waarom heeft je huid extra verzorging nodig in deze periode? Als jij of je moeder de verwarming aandraait, start je huid met uitdrogen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je de kamer verwarmt, of je nu een gezellig haardvuur hebt of centrale verwarming.

Natuurlijk gebruik je een goede dagcrème.
Deze hoeft niet duur te zijn, kijk gewoon hoe je huid op een bepaalde crème reageert. Voor topmerken kun je betalen, het hoeft echter niet. Soms kan het lekker zijn om een moisterizer te gebruiken. Zoek er eentje op olie basis en niet op water basis. Een crème op olie-basis zorgt voor een beschermend laagje op de huid.

Weet dat niet alle oliën geschikt zijn voor het gezicht. 
Zoek naar oliën op basis van mineralen, avocado of amandelen, want deze kun je prima gebruiken. Andere oliën kunnen je poriën verstoppen en zorgen juist voor een vette huid. Iets wat je natuurlijk wilt voorkomen.


Vergeet ook niet dat zonnebrand ook bij de winter hoort. 
Uiteraard zit dit al in veel dagcrèmes verwerkt, maar denk ook aan het verzorgen van je handen of andere lichaamsdelen die blootgesteld worden aan de zon. Breng 30 minuten voordat je in de zon gaat crème aan. Neem een kijkje bij de kortingscodes van Bol of gebruik de online korting van Hema als je dit besteld.

De huid op je handen is dunner als op andere delen van je lichaam. 
Deze moet je dus tijdens de koude dagen extra goed verzorgen met creme. Als je naar buiten gaat draag je handschoenen. Kies je voor wollen handschoenen? Doe dan een kleine katoenen handschoenen als eerste aan, zodat voorkom je jeukende handen.

Fijne winter!

12 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

  1. Goede tips :) de meeste ken ik al maar dat wil niet zeggen dat ik me er ook echt aan houd. Een goede reminder dus!
    liefs, demi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn huid is echt een drama in de winter! Ik gebruik sinds kort dag en nachtcreme en een drie stappenplan van Clinique! Dat werkt echt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk gedaan! en leuk geschreven meis
    liefs, x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, had het eigenlijk in de post moeten zetten (nu staat het als tag 'samenwerking') maar dit artikel is geschreven door Couponcode.nu!

      Verwijderen
  4. Hele goede tips! Ik zal er aan gaan denken :).

    Liefs, Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Handig! En ja, het handschoenen weer begint er weer aan te komen brrrrr brrrrrrr brrrrrrrrrr. Maar het fijne is dan wel om met een lekker warme kop chocolade melk op de bank te ploffen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De tip over oliën komt helemaal van pas! Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fijne tips! Ik fiets elke ochtend naar stage en heb ik altijd 3 of 4 pakjes zakdoekjes bij me omdat ik altijd loop te snotteren op de fiets, hahaha, echt super vervelend en het is een stom gezicht maar ik kan er helaas niks aan doen, ik heb dat ook echt alleen in de winterperiode :( Ik ben vandaag helemaal vergeten Zwitsal op het wangetje te halen bij de Kruidvat, die schijnt ook goed te werken voor het winterhuidje! :)
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk artikel Luna! Een goede crème is essentieel! :) Je layout is ook weer leuk! xoxo

    BeantwoordenVerwijderen