Mijn vakantie in Frankrijk 2013 (+ foto's!)

dinsdag 6 augustus 2013 |

 Mijn zonnebril was roze vanbinnen en lichtblauw vanbuiten.

2 weken was ik weg. Daar hebben jullie niet veel van gemerkt, hè? Er zijn namelijk om de dag toch nog blogposts online gekomen! Maar ja, ik heb dus 2 weken niet geblogt en heb dat eigenlijk best gemist. Vooral aan het eind van de vakantie dacht ik: 'IK. WIL. WEER. BLOGGEN.' En daarmee wil ik niet zeggen dat mijn vakantie niet leuk was, het waren twee superleuke weken! Klik op 'lees verder' en ik ga jullie vertellen wat ik heb gedaan in Frankrijk.

De eerste week zaten we een beetje in het midden van Frankrijk. We waren met de hele familie van de kant van mijn moeder. Niet alleen met mijn eigen gezin, tante, oom en oma, maar met de héle familie. Dus denk ook aan: achternichtjes, oudtantes, overgrootoma, en zelfs achterachterneefjes. Drukke boel! We waren met ongeveer 25 mensen. Er waren drie huizen op ons landgoed, en de eerste dag verdeelden we ons over de huizen. Ik sliep uiteindelijk met mijn zusjes en twee achternichtjes op de kamer. Mijn ene achternichtje is 12 jaar en ook een goede vriendin van me, dus dat was supergezellig. En mijn andere achternichtje is 11 en meer bevriend met mijn zusje. Je zou denken dat het vooral keten op de kamer was, maar dat viel mee, aangezien we telkens laat naar bed gingen en dan moe waren, haha...


Ons uitzicht & de armbandjes van mijn jongste zusje. Het werd echt een sport, dat armbandjes verzamelen.

Het is trouwens een traditie om samen op vakantie te gaan. Niet dat we het elk jaar doen, maar we slaan steeds een jaar over. Zo was ik in 2011 ook op vakantie met de hele familie, en in 2009, 2007, etcetera. Ik vind het elke keer weer erg leuk. Je hebt zo veel mensen om mee te praten en je bent eigenlijk nooit alleen.

Er waren superveel salamanders! Een foto van mij en bellennn (die ik niet goed kon scherpstellen...) 

We hadden echt heel veel ruimte bij onze huizen, veel gras om op te zonnen, hihi, en twee
zwembaden! Het ene zwembad moesten we delen met de eigenaars. Niemand heeft daar gezwommen, we hadden eigenlijk wel genoeg aan één zwembad. Er was ook een lange tafel waar we met z'n allen aan pasten, dat was altijd leuk, als we dan uitgebreid gingen ontbijten en lunchen. In de avond aten we meestal niet met z'n allen, een paar gezinnen gingen dan uit eten en de anderen kookten weer voor zichzelf, je snapt wel hoe dat gaat.


 Wat mooi hé, één van de huizen met het zwembad! Bloemen, uitzicht, en weer het zwembad vol met banden, luchtbedden en dingen om op te duiken.

We hebben gekanood - dat was echt ge-wel-dig - en we gingen naar een marktje, maar verder ben ik
de hele week bij het huis geweest. Dat vond ik wel prima. Het was elke dag warm en we hebben veel lol gehad. Spelletjes doen in het zwembad, bonte avond met mijn zusjes, achternichtjes, overgrootoma en ik als jury... De 'sportdag' hebben we dit keer maar achterwege gelaten, was het toch een beetje heet voor. ;-)

Na een week ging bijna iedereen naar huis. Sommige gezinnen gingen nog een week op vakantie in Frankrijk, net als wij! Mijn zusjes, ouders en ik gingen nog een week naar de kust. Een halve week in Ile de Ré en een halve week in Normandië. We hebben van te voren niks geboekt, maar gewoon gezegd: We zien wel waar we terecht komen. Dit was beide keren op een camping in een mobile home. Ik ben niet zo'n liefhebber van zee en strand. Ik wil er best heen, maar niet te lang, en zeker niet als het te warm is. Dan ga ik flippen, haha. En ik lig ook nooit comfortabel op het strand. Maar ja, het was dan nóg een leuke week, omdat we ook een aantal keren dorpjes hebben bezocht.Mooie wolken & pannenkoeken eten. Ik heb niet veel foto's van week twee verder - sorry!  

Verder hebben we gewoon rustig aan gedaan. En ik heb vooral véél in mijn vakantiedagboek
geschreven en foto's gemaakt van schoenen (mijn nieuwe 30 dagen project dat jullie zeker nog te zien krijgen als het af is!). En ik heb in mijn boek Voor Ik Doodga gelezen. Emotioneel boek en een absolute aanrader! Verder? Op 1 augustus kwam het nieuwe tijdschrift van Hoe Overleef Ik uit waar een stukje over mijn blog in stond. Nu ik in Nederland ben, heb ik het stukje in real kunnen zien. Vet leuk! Ze hebben wel een foutje gemaakt, dat ik 12 ben terwijl ik 13 ben. Ach ja, kan gebeuren. Over mijn vakantie zou ik nog veel meer kunnen zeggen, maar ik denk dat jouw hoofd al tolt van de informatie.

Oh ja. Nog één ding. De laatste dag van de vakantie zijn we via Antwerpen naar huis gereden, om daar nog een dag te... shoppen! Wat een perfecte shopstad is dat, zeg. Ik heb 5 dingen gekocht waar ik nog een shoplog over wil maken. Ik ben echt blij met mijn nieuwe aankopen!

Tot next time! Ik ga er weer helemaal tegenaan met mijn blogje! Liefs, Luna
PS: De foto's zijn allemaal door mij gemaakt met mijn Canon EOS 1100D en bewerkt met pixlr o-matic.

24 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Zo leuk om al deze foto's te zien! volgens mij heb jij een heerlijke vakantie gehad

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt echt als een leuke vakantie! Jammer dat je niet veel foto's van de tweede week hebt maar deze zijn ook heel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's! En wat ontzettend tof om op die manier met familie op vakantie te gaan :) Goed dat je genoten hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuke foto's! Ik hou ook heel erg van die gekleurde armbandjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto's allemaal, wauw vooral de foto met die wolken vind ik prachtig en de bloemenfoto ook! Lijkt me echt geweldige om met zo'n grote groep familie op vakantie te gaan en dat huis, wauw, heerlijk met een zwembad in de tuin! Zo te zien heb je wel een heerlijke vakantie gehad! Leuk om te lezen!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet ernaar uit dat je echt een leuke vakantie hebt gehad :D toffe foto's!!

  X Valérie
  scribblesofvalerie.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke foto´s! :)
  Ziet er lekker uit daar.

  Susan
  www.ishootlovee.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo te zien heb je een heerlijke vakantie gehad! Wel leuk dat jullie een familietraditie hebben! Ik voelde me namelijk heel vaak alleen als ik met mijn ouders op vakantie ging :(

  Wij hebben als familietraditie aan mijn moederskant dat we 1x per jaar een familiedag hebben waar dan iedereen aanwezig is dus ook alle aanhang van neefjes en nichtjes en de kinderen daar weer van, wat er tot nu toe nog niet zoveel zijn (ik ben 1 van de jongsten haha) Ik heb 1x een ex meegenomen naar de familiedag omdat hij vlak bij de plek woonde waar we het hielden ghehe.

  Voor de rest hebben mijn moeder en haar broers + aangetrouwde personen dan ook nog dat ze 1x per jaar met zn allen naar de chinees gaan. Vorig jaar hadden we met de nichten bedacht dat we ook iets met alle meiden moeten gaan doen, maar dat is er nog steeds niet van gekomen *oeps*

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Héle mooie foto's! Toevallig heb ik net ook een post geplaatst met foto's van Frankrijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat een mooie foto's van je vakantie! Erg leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. klinkt als een erg leuke vakantie! super mooe foto's! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke foto's, erg leuk om te zien! Wat leuk ook dat jullie om het jaar met de hele familie gaan, lijkt me echt super gezellig. Wij gaan elk jaar met vrienden, ook super!
  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk om te zien Luun. De wolken foto: prachtig:)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super leuke foto's! Lijkt me heerlijk daar <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Klinkt als een top vakantie. Leuke foto's heb je ook weer gemaakt!

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Klinkt echt super leuk en heerlijk allemaal! Wat een mooie foto's heb je ook gemaakt! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ah je foto's zijn echt prachtig! Oeh ik was bijna een vakantiedagboek vergeten! Die moet ik meenemen als ik weg ga!

  BeantwoordenVerwijderen