In 5 stappen naar de beste outfitfoto's

vrijdag 2 augustus 2013 |


 
Om te beginnen: Mijn blog kwam gisteren in het Hoe Overleef Ik-tijdschrift. Waaah! Kom jij hierdoor toevallig op mijn blog? Welkom dan! Dit is mijn plekje op het web en ik schrijf over persoonlijke dingen, maar ook over mode en meer. Kom je nog eens vaker kijken?! 
 
Vandaag een wat andere post dan normaal. Als ik over fashion schrijf, zijn dat vaak outfits, maar nu wil ik ook wat tips geven. Verwacht niet dat ik er zo goed in ben, ik probeer het voor de eerste keer. Het zijn tegelijkertijd ook fotografietips, omdat het gaat over outfitfoto's maken. Iets wat veel bloggers willen, maar sommigen hebben er nog wat hulp bij nodig. Hoe maak je de mooiste foto's van je outfit of the day?
 

1. Maak een plan: Wie maakt de foto's, of gebruik je een statief? Ikzelf heb geen statief. Ooit wil ik er één, maar nu heb ik mijn eigen fotografe. Wie dat is heb ik al eens eerder verteld: mijn zusje. Dat is echt ideaal, want je hoeft helemaal niet zelf te prutsen met de camera. Het is het makkelijkst om iemand uit je omgeving te vragen om foto's te maken, maar je kunt ook een statief kopen. Veel weet ik daar niet van, maar dan kun je outfitfoto's maken zonder hulp van iemand anders, omdat je je camera er zeg maar op kunt zetten.2. Keuze gemaakt? Dan moet je nadenken over wáár je de foto's gaat maken. De locatie is niet onbelangrijk. Het geeft een sfeer aan de foto's. Denk na over je outfit en wat voor achtergrond daar bij past. Bijvoorbeeld: stoere outfit, tegen een muur. Romantisch jurkje, in een grasveldje. Ga op zoek naar plekjes.3. Verzin verschillende poses. Er zijn verschillende outfitfoto-poses om je outfit goed te laten zien. Daar draait het immers allemaal om. Je wil je outfit zo laten zien dat anderen het leuk gaan vinden. Dit kun je doen op een speelse manier, door verschillende poses aan te nemen. Vinden anderen het leuk om jou alleen maar 'normaal' te zien staan? Nee. Heb je een zwierig rokje aan, houd 'm dan bijvoorbeeld vast. Laat je van de zijkant of de achterkant fotograferen, think of something! Voor meer poses kun je ook hier klikken.

4. Niet zo saai, please! Met verschillende poses maak je de foto's al minder saai, natuurlijk, maar er zijn meer manieren om je outfitfoto's beter te maken. Veel bloggers staan soms te serieus op de outfitfoto's, maar dat vind ik er zelf niet leuk uitzien. Toch? Dus: don't forget to smile, it makes your outfit shine! Tenminste, dat vind ik altijd. Enne, probeer het wat gevarieerder te maken door af en toe een vestje aan te trekken, op een fiets te gaan zitten, een vreemde pose te bedenken... Beetje gek misschien, maar voor de kijkers is het wel boeiend!

5. Vertel de fotograaf uit welke hoeken de foto's moeten worden genomen, geef de fotograaf duidelijke aanwijzingen. Zo worden het pas echt goede foto's. Dit zijn wel de belangrijkste dingen die je moet weten. Probeer het uit, denk gewoon: Ik doe lekker gek, gebruik wat om me heen is, en laat de outfit goed zien! Dan moeten je foto's wel slagen.

Succes! Liefs, Luna

10 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Hé, zei je nou dat je geen goede tips kon geven? FOUT. Dit zijn echt goede tips! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tips! Ik denk dat ik hier zeker wat aan heb :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig! Vooral vriendinnen maken foto's van mij en soms mijn moeder. Ik geef altijd aanwijzingen hahah. En vaak zeg ik: gewoon blijven klikken dan zit er altijd wel wat tussen. Mensen kunnen soms echt niet met spiegelreflexen omgaan, wat ook wel logisch is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuke tips!

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen