8 leuke ideeën voor een 30 dagen project

vrijdag 21 juni 2013 |

Al eerder heb ik een '30 dagen project' gedaan, dat heb ik met veel plezier gedaan. Vorige zomer deed ik dat: thuis, maar ook in Italië, Frankrijk... In de zomer dus! In mijn 30 dagen project maakte ik elke dag een foto van een playmobilpoppetje op steeds een andere plek. Ik was er zo enthousiast over geworden door het 'Flow vakantieschrijfboek'. Ik raad jullie zeker aan ook eens een 30 dagen project te doen! Dat kan iets met fotografie of tekenen zijn, of wat anders creatiefs. Ik heb wat ideeën op een rijtje gezet. Misschien is een 30 dagen project iets voor jou deze zomer?































1. Maak elke dag een tekeningetje van je 'Outfit of the day'. Dit idee heb ik ook uit Flow, ik vind 'm heel leuk! Misschien is het wel wat voor mij, al is het meer werk dan elke dag een fotootje maken. Maar ach, dan heb je wel een heel tof resultaat aan het einde van je project. Want je hebt toch je outfits getekend 30 dagen lang! Wel op je blog laten zien áls je eventueel dit project doet! 



2. Schrijf elke dag een hoofdstuk van een verhaal. Je bent elke dag maar even bezig, maar aan het eind heb je 30 hoofdstukken van een verhaal... Best een goed idee als je altijd al een verhaal hebt willen schrijven! Begin wel eerst met een idee voor je verhaal en begin dan pas aan je project! 









3. Fotografeer elke dag een andere deur! Je zag 'm al aankomen denk ik ;). Deze zag ik ook in Flow, ik vond het echt een leuk idee! Er zijn zoveel verschillende deuren, zelfs in Nederland kom je wel eens zo'n gekleurde tegen. Toch? Ik zou zeggen, fotografeer ze! Elke dag eentje, en na 30 dagen heb je een hele rij van verschillende deuren.


4. Zet elke dag een vreemdeling op de foto. Eng! Ja, ik weet niet of ik deze zo snel zou doen. Maar ik heb wel eens blogs gezien die zo'n 'Strangers project' deden. Ik heb best wel bewondering voor die bloggers, want je moet ze toch aanspreken, en netjes vragen of je een foto van ze mag maken. Ga je dit doen, leg dan goed uit waarmee je bezig bent en wat je met de foto's doet.



5. Maak elke dag een foto van je avondeten. Zo kun je dit ook doen bij het ontbijt of de lunch! Maak er 30 dagen lang foto's van. Kun je aan het eind terugkijken wat je de hele maand hebt gegeten, haha. Ik zou zelf kiezen voor avondeten want wat je 's avonds eet, is waarschijnlijk meer afwisselend. Als ik elke dag een foto van mijn boterhammen met hagelslag zou maken... Dat zou niet zo'n leuk project worden denk ik.

6. Maak elke dag een gezichtje van bestaand materiaal. Een idee uit Flow die ik ontzettend leuk vond! Zo gebruik je misschien een vork als mond, een nagellakpotje als neus en twee stuiterballen als ogen. Elke dag gebruik je andere materialen! Haha, da's zo creatief en ik denk dat het resultaat heel leuk wordt. Maar het lijkt me wel moeilijk om elke dag andere dingen voor je gezicht te verzamelen. Dus ja, leuk maar kost wat tijd!
7. Knip elke dag een leuk plaatje uit een tijdschrift en plak 'm op een groot vel. Elke dag een klein werkje, maar het eindresultaat is een mooie collage! Dit lijkt me wel leuk om te doen. Oh ja, en je kunt je project aan het einde aan de muur hangen. Of maak elke dag een kleine collage. Maar dat duurt even wat langer.

8. 30 days shred?! Wil jij wat zwaarders doen, ben je meer van het sporten dan de creatieve dingen, dan kun je aan de '30 days shred' beginnen... Het werkt met verschillende levels die je kunt vinden op YouTube, en elke dag train je een halfuur. Ik heb al van meerdere bikkels gehoord dat ze er aan mee deden. Heel knap! Je hebt wel wat dingen nodig. Meer informatie vinden? Even googelen!

Lijkt het je leuk, zo'n 30 dagen project? Laat het me weten als je er ook eentje wilt doen, ik ben wel benieuwd! (Bron foto's: We Heart It).


30 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

  1. Leuk zo'n project. Misschien ga ik dat met die deuren doen als ik op vakantie ben, maar dat is alleen niet 30 dagen lang haha. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel erg leuk zo'n project!
    ik denk alleen dat ik het niet 30 dagen lang zou kunnen volhouden!

    xx Soof

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke ideeën! Die van het poppetje, de deuren en gezichtjes vind ik het allerleukst. Ik heb zin om er meteen aan te beginnen ;)

    Groetjes Senna

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke ideeën! Ik vind die van de collage nog wel het leukste:)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk zeg! Ik ga denk ik elke dag een deur doen hihi, gewoon omdat ik die het makkelijkste vind xd

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Superleuk dit soort projecten! Ik ben nu bezig met die van jou en plaats er af en toe iets over, haha :)
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goeie ideeën heb je hier opgesomd!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. 1 & 5 vind ik super leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ahw super leuke ideeën! Die van de outfit of the day vind ik heel gaaf, maar ik kan niet tekenen, sigh! Haha. xo

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben niet zo van het maken van dit soort projecten, maar met het bekijken er van kan ik uren zoet zijn haha

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Erg leuk idee! Op zich zou ik wel een willen doen maar aan de andere kant ken ik mezelf, ik houd dat toch niet 30 dagen vol.. x

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super inspiratievolle post, haha xD
    Liefs, Anne

    www.fashionanna.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. HI!
    Leuke projecten! Ik doe zelf een soort van project...
    Ik schrijf elke week een een Weekly things of Maud!
    Elke week schrijf ik over iets wat ik draag, gebruik, eet of lees bijv.
    Liefs, Maud
    fashionofmaud.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wauw ik voel me vereerd haha :D
    bedankt voor je lieve berichtje <3
    Ik vind de 'Knip elke dag een leuk plaatje uit een tijdschrift en plak 'm op een groot vel' wel echt een leuk idee! ik deed het vroeger ook altijd voor inspiratie. maar ik vind magazines zo duur en heb al tijden geen tijdschrift meer gekocht :O

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  15. AAh superleuke ideeen! Ik ga denk ik het project doen met van verschillende materialen gezichtjes te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een leuk idee! Elke dag een vreemdeling fotograferen is eigenlijk wel erg tof, kun je gelijk soort streetstyle foto's maken! Een gezichtje/poppetje maken van eten doe ik sowieso al vaak eigenlijk :p

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Die eerste challenge is leuk, die ga ik misschien wel doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Super leuke ideetjes! Dat met de vreemdelingen is wel heel erg tof, maar of ik dat durf? Misschien in Amsterdam of zo een keer, gaaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leukleuk! Ik vind dat Playmobil poppetje ook echt erg leuk!

    Xx Alex

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik vind die met de deuren erg leuk! Misschien ga ik die wel doen...

    Liefs, Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een superidee!

    Like mijn facebookpagina: https://www.facebook.com/DecadeOfStyle
    Ik doe met plezier de gunst terug :)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Erg leuke ideeen! Misschien ga ik dat wel eens doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dit zijn allemaal erg leuke dingen! Ik zou wel die OOTD in tekeningen willen proberen, maar ik ga het gewoon niet zien zitten, haha :). Ik ga er misschien wel een poging tot doen. xC

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Die van die deuren vind ik echt wel heel origineel! Ben benieuwd wat jij gaat doen, of sla je dit jaar over?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga ook meedoen haha! (: Waarschijnlijk ga ik voor outfits tekenen!

      Verwijderen
  25. Wat een leuke ideeen!
    Die van het eten vind ik heel leuk, wie weet ga ik daar binnenkort wel mee beginnen, leuke uitdaging!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Super leuk! heb ik weer wat te doen in de vakantie :)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Leuk zeg! Het vakantieschrijfboek is nog steeds te koop op internet, en ik heb hem vandaag binnengekregen! Ik ga ook een 30 dagen project doen, maar ik weet nog steeds niet wat, er zijn zo veel leuke dingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. wow wat een zot zalig idee :) ik denk dat ik die van met de deur ga doen

    BeantwoordenVerwijderen