Kinderboekenweek, boeken die ik lezen wil

vrijdag 5 oktober 2012 |

Hallo lieve lezers, het is kinderboekenweek! Het is dat mijn zusjes er mee aankwamen, en mijn oma die zei: 'Je mag weer een boek uitkiezen hoor!'. Want jaja, ik hou best wel van boeken lezen. Voor school moet ik er ook één lezen voor een boekverslag, tja, dat is iets minder. Maar als je zelf een leuk boek mag kiezen van je oma word je er wel blij van. Ik wist namelijk meteen welke ik wilde: Dat heb ik weer nummer 5. Er zijn meer boeken die ik graag wil lezen, maar ik heb niet zoveel tijd. Toch een artikel hierover: Lekker passend bij deze week!


Het is niet op volgorde, maar laat ik beginnen bij één: Ja, Dat Heb Ik Weer (DHIW) nummer 5 - ruzie met mijn BF, love troubles en een big surprise geschreven door Carry Slee is uit. Dat vind ik leuk want ik heb de boeken tot en met deel vier gelezen. Ik vond het altijd wel leuke boeken. Leuke verhaallijn, grappig, en bovendien waren het echte herkenbare tienerboeken. Voor elk tienermeisje toch leuk om te lezen! Carry Slee bedenkt enorm leuke dingen voor de boeken en ik ben benieuwd hoe dat in deel vijf gaat zijn. Wat gaat er dan gebeuren? Ik heb er nog niets over gehoord of gelezen, maar ben er zeker van dat ik DHIW 5 wil gaan lezen.

Nummertje twee is het extreem dikke boek Gone - Verlaten. Dit is het eerste boek van de 'Gone'. Verlaten lijkt mij een ongelooflijk spannend en mooi verhaal, daarom wil ik het zo graag lezen, jammer dat het zo dik is want ik ben bang dat het dan eeuwen duurt voordat ik 'm uit heb. Toch wil ik 'm ooit lezen, misschien over een tijdje wanneer ik wel tijd heb. Het spreekt me gewoon erg aan. Ohja, niet vergeten te melden, het boek is geschreven door Michael Grant en vertaald naar het Nederlands. Jammer, dat mag dus niet voor je boekverslag op school hihi.

Verstrikt! Dat is geloof ik de nieuwe thriller van Mel Wallis de Vries. Hij is al een tijdje uit maar staat ook op mijn lijstje. Ik heb een paar thrillers van haar en vond ze steengoed. Mel Wallis de Vries heeft me bang gekregen met haar boeken. Ik denk dat Verstrikt me ook bang zou maken, en ik hoop wel dat ik daar tegen kan, stel dat ik het boek begin te lezen. Sowieso lees ik het dan niet in de avond. Ook al is het zo eng, dat is ook wel eens leuk! Ik hou namelijk van veel verschillende soorten boeken. Vrolijk, eng, verdrietig, I don't care!

Alweer een boek van superschrijfster Carry Slee. Ik ben dol op haar  young adult boeken. Zo heb ik Joël gelezen, mijn absolute favoriet. Bangkok Boy was ook geweldig en dan heeft ze nog een thriller. Maar ik denk dat die te heftig voor mij is: Fatale liefde. Nummer vier op mijn lijstje is een young adult roman. Brainwash, de nieuwste. Ik heb met dit boek wel dat de achterkant me minder aanspreekt. Dit had ik ook met Bangkok Boy, maar toch was dit een tof boek. Dus ik denk dat dat met Brainwash ook zo is. Iemand gelezen? Dusja, dit boek staat op mijn lijstje, maar nu alweer: Het is een dik boek. Alle boeken zijn dik. Zucht.

Wat is vijf nou weer? Een strip! Er staat een strip op mijn lijstje, namelijk de strip van Hoe Overleef Ik de brugklas. Dit is natuurlijk niet echt een boek. Maar hij lijkt me zozozo leuk! Ik heb al wat stripjes kunnen lezen op bol.com maar dit was niet alles! Ik wil het hele stripboek wel lezen, want ik vind de HOI-serie leuk en ik vind strips af en toe ook wel leuk. Het is ook zo leuk getekend door Annet Schaap. Het is grappig en origineel. Want it! Jammer dat het weer zo duur is, 12,50 voor een stripboek?!

De kinderboekenweek heeft trouwens het thema 'Hallo Wereld'. Bluh! Ik zal je vertellen waarom ik er zo onenthousiast over ben: Het komt allemaal door mijn zusje. Dankzij haar heb ik het liedje 'Hallo Wereld' van Kinderen Voor Kinderen dagenlang in mijn hoofd. Zij heeft het namelijk te vaak aan staan. Misschien doet ze het wel om mij helemaal gek te maken, zo ja dan is het haar gelukt. Ik vind het thema dus niks en het liedje al helemaal niet, hahaha. Beeld: Google

12 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Ik ben wel benieuwd naar brainwash van Carry Slee :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees bijna nooit boeken ;) maar gone lijkt me wel leuk!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben weer begonnen met boeken lezen haha. Ik lees nu ellendige avonturen. Miss is het een kinderachtig boek voor mij. Maar ik vind hem geweldig haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat er nu een stripboek is van hoe overleef ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga in de herfstvakantie ook weer lekker veel lezen! :)

  Liefs,
  Adriënne

  PS: Zou ik mogen vragen hoe je je plaatjes zo mooi bewerkt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het boek Verlaten van Gone is ZO mooi, wauw, ik heb hem echt in één adem uitgelezen. Ik ben ook zo benieuwd naar de andere delen!

  Liefs Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk! Het meisje dat op de voorkant van Verstrikt! staat ken ik :D xox

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, ik hou ook altijd van de kinderboekenweek, want ik krijg dan altijd een boek van mijn ouders. Deze keer ben ik voor het tweede deel gegaan van de serie Gone. Je hebt inderdaad gelijk dat je een eeuw doet over het lezen van Gone verlaten. Daar ben ik echt nog steeds in bezig :p Maar opzich vind ik dat niet heel erg, want als je hem heel snel uitleest vind ik het ook weer jammer. Verder eigenlijk alle boeken die op jouw lijstje staan lijken me leuk :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De boeken van Mel Wallis de Vries vind ik altijd erg leuk en spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gone is echt een hele leuke serie boeken! Ik ben zelf nu aan het tweede deel begonnen :)
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De boeken van Mel Wallis de Vries zijn zo mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gone lijkt me een mooie serie! Wil ik altijd nog een keertje lezen!

  BeantwoordenVerwijderen