Overleef de herfst!

dinsdag 11 september 2012 |


Hellooo herfst! Niemand wil het vast geloven, maar de herfst komt er serieus aan. En na deze post gelezen te hebben zie jij er helemaal niet meer tegenop en overleef jij het. Sterker nog, je krijgt er zin in! Want ik ben zo'n expert in tips geven (haha. Nee. Echt). Maar echt, de herfst is sfeervol en super gezellig. Genoeg nu. Zomer is voorbij, hello autumn!

De natuur in de herfst is prachtig, dus heb je een goede reden om je vriendje te bellen voor een wandeling in het bos. Mooi en romantisch! Of ga met je buurjongetjes en meisjes en doe een leuk bosspel: Boompje wisselen. Dat deed ik vroeger altijd. Het gaat zo: Eén iemand staat in het midden en de rest heeft een boom. Ze proberen van boom te wisselen zonder dat degene die in het midden staat een vrije boom inpikt. Ze moeten het zo onopvallend mogelijk doen. Het spel is echt lachen!

Nieuw seizoen? Nieuwe kledingkast! Vervang al je topjes, jurkjes en korte broekjes door leuke dikke truien, lange broeken en warme leggings. Het zal vast moeilijk zijn om je zomerse kleren even weg te leggen, maar het is toch echt nodig. Kijk wat je van vorig jaar herfst nu nog aan kan. Mis je veel? Plan dan een dagje Primark, daar hebben ze geweldige truien! In allerlei kleuren en lekker warm. Perfect voor het nieuwe seizoen.


Ik ging eens zoeken op websites wat nou de modekleuren van herfst 2012 zijn. En die kleuren zijn heel mooi, daar ben ik wel achter gekomen! Natuurlijk gaan we de trend bordeauxrood weer dragen, en bruin, de typische herfstkleur. Ook kobaltblauw en groentinten zijn hipper dan hip. Mandarijnoranje en zilver, goud en zwart moet dit seizoen ook in je kast hangen.

In de herfst is daar één van de leukste feesten van het jaar. Lekker griezelen! Dan bedoel ik, of course, halloween. Halloween wordt gevierd op 31 oktober. 's Avonds gaan de kleine kinderen langs de deuren om mensen te laten schrikken voor snoep (snoep of ik schiet!). Daar doen wij al lang niet meer aan, natuurlijk ;). Toch is het feest hartstikke leuk, omdat het zo lekker griezelig is!

Waarom de herfst leuk is? Nou, gewoon zoals ik het in het beginstukje al zei, het is gezellig en heeft veel sfeer. Dat komt door alle bovenstaande redenen. Door de mooie kleuren die je ziet, de mooie bladeren die je telkens weer kan bewonderen, de knusheid; Met je warme truien en een kop thee op de bank zitten. Met je vrienden! Jaaa, organiseer eens wat avonden waarop je gezellig met je vrienden tv kijkt. Want ook de leuke tv-programma's beginnen in de herfst allemaal weer.


Hebben we er zin in? Jááááá! Samen overleven we de herfst wel. Liefs, uw tips-expert.
Beeld: Weheartit

14 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Leuk om even te lezen waarom de herfst ook leuk is. Dat is wel even nodig nu het lekkere weer omslaat in regen en kou!

  Liefs, Rosalinde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leeuk, ik hou van herfst! Die mooie bomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. echt leuk om te lezen!
  Zelf ik vind ik de herfst het seizoen met de meeste sfeer, je kan lekker buiten zijn waar het prachtig is & je kan knus binnen zitten met kaarsjes & warme choco.

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tips! Op alle regen na, vind ik de herfst wel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lovely!! Wanna follow me? xo

  www.doitmywayx.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, ik ben 15 en 2 jaar geleden liep ik ook vrolijk mee met halloween haha. Maar bij ons in het dorp doen echt zo veel mensen het. Het zou leuk zijn als het net zo groot in Nederland was als in Amerika. De herfst kleuren van die jaar zijn ook geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb ook zin in de herfst!
  ben mijn kledingkast al klaar aan het maken :0
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk! Ik vind de herfst altijd heel erg gezellig:) Erg leuk geschreven!

  xx veel liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zelf vind ik de herfst altijd eigenlijk wel leuk, het kan mooi weer zijn maar het kan ook slecht weer zijn en dat je dan lekker een dagje in je bed blijft hangen. Ik vind ook de herfstkleuren echt super mooi! Haha, ik wil zeker wel een dagje naar de Primark :D xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind de herfstkleuren mooi, maar de herfst opzich bagger XD

  BeantwoordenVerwijderen