Klasgenoten over fashion en beauty

vrijdag 28 september 2012 |

Ik vind het altijd wel leuk om in tags te zien wat anderen nou vinden van dit soort make-up, dat soort trends. Dat is altijd wel interessant om te weten. In mijn nieuwe klas heb ik al wat vriendinnen gemaakt en wat ze echt leuk vinden qua kleding en zo, daar wist ik nog niet veel van. Altijd wel leuk om te weten natuurlijk! Voor mijzelf en natuurlijk voor mijn blog (krijgen jullie ook te weten wat andere twaalfjarige meiden van beauty en fashion denken) hield ik een klein interview met ze. Totally over make-up, hun kledingstijl, enzovoort... Nieuwsgierig? Klik op 'read more'.


Laat ik maar beginnen. Mijn nieuwe vriendinnen volgen zo!
Waar koop jij meestal je kleren? Ik, Luna, koop mijn kleding in verschillende winkels. Ik vind H&M echt tof en ik denk dat ik daar het meest shop. Maar ik heb ook dingen van de markt, van het internet en laatst heb ik een heleboel bij de Primark ingeslagen.
Betaal je dat zelf of doen je ouders dat? Ik heb nog geen kleedgeld dus mijn ouders.
Wat is je kledingstijl/draag je het liefst? Mijn stijl kan ik niet echt omschrijven, het is vanalles wat! De ene keer draag ik girly, dan weer een spijkerbroek, ik vind het leuk om verschillende dingen te proberen. Ik draag wel liever een leuk jurkje met legging dan een broek denk ik.
Draag je make-up en wat dan? Beetje mascara. Verder vind ik niks nodig als twaalfjarige!
Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou? Ik heb wel veel (te veel?) kleding. Moet ik eerlijk zeggen. Maar heel dure dingen koop ik niet, af en toe eens wat. Verder is alles gewoon leuk en betaalbaar dus het valt wel mee.
Hoe draag je je haar het liefst? Het liefst los. Een staartje staat mij niet! Okeoke, vind ik.
Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk?  Ik vind zoveel leuk! Van pastelkleuren tot felle tinten en aztecprint, echt, er is zoveel leuker dan niet leuk.
Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)? Ver-schrik-ke-lijk, ik geloof dat ik van mijn vriendinnen degene bent die dat het meest niet kan waarderen. Waarom ga je niet lekker naturel? Spaar je veel tijd mee en je bent veel mooier! Je moet gewoon lachen en dan heb je al die make-up niet nodig! Mijn wijze woorden weer, haha.

Maud, 12 jaar
Waar koop jij meestal je kleren? Heel veel verschillende winkels. Oh wacht, H&M! Heel vaak H&M, dat vind ik gewoon een superleuke winkel.
Betaal je dat zelf of doen je ouders dat? Dat doen mijn ouders. Ik krijg (nog) geen kleedgeld.
Wat is je kledingstijl/draag je het liefst? Ik hou van strakke broeken en t-shirts met lange mouwen. Die vind ik gewoon fijn. Vestjes vind ik ook leuk en het mag er wel een beetje feestelijk uitzien!
Draag je make-up en wat dan? Ik draag alleen mascara en soms (bijvoorbeeld bij een feestje) wat lipgloss.
Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou? Haha, mijn ouders geven best wel veel voor me uit ja! Omdat ik telkens weer nieuwe kleding wil.
Hoe draag je je haar het liefst? Los, wel een klein beetje naar achteren. Soms vind ik het fijn om een staartje in te hebben omdat mijn haren dan niet zo in mijn gezicht zitten. Maar meestal draag ik mijn haar lekker los.
Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk? Te korte jurkjes en slobberkleding, bleghh. Wat ik wel leuk vind? Franjes! En ik hou van vestjes.
Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)? Vroeger moest ik daarom lachen. Nu vind ik het echt stom, het is gewoon mijn ding niet.


Dagmar, 12 jaar
Waar koop jij meestal je kleren? Dat verschilt heel veel, ik kan niet echt iets noemen wat ik extra leuk vind.
Betaal je dat zelf of doen je ouders dat? Ik krijg al wel kleedgeld maar af en toe krijg ik iets van mijn ouders.
Wat is je kledingstijl/draag je het liefst? Strakke en lange broeken vind ik het prettigst en het moet een beetje modern zijn. Gewoon kleren van deze tijd.
Draag je make-up en wat dan? Als ik het niet vergeet op te doen, draag ik mascara, haha. Op feestjes is dat ook wel oogschaduw en lipgloss, dan doe ik wat meer op mijn gezicht.
Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou? Valt wel mee, dat komt omdat ik mijn kleren altijd lang pas. En ik ben er niet meteen op uitgekeken, zodat ik meteen wat nieuws wil.
Hoe draag je je haar het liefst? Omdat het makkelijk is draag ik mijn haar meestal los, en zo doe ik het ook altijd wel als ik weinig tijd heb in de ochtend. Maar eerlijk gezegd vind ik een staartje fijner.
Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk? Vestjes zijn leuk, maar ik hou er niet van als kleuren heel erg met elkaar vloeken. Veel verschillende kleuren bij elkaar dus; Nee, niks voor mij!
Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)? Eerst dacht ik dat je veel make-up op moest hebben, dat het hoorde omdat je anders niet hip was. Nu vind ik heel veel make-up alleen maar lelijk.


Bo, 12 jaar
Waar koop jij meestal je kleren? CoolCat! Is mijn favo winkel. Verder koop ik mijn kleding bij de H&M en de V&D en nog wel andere winkels. Het is wel altijd in dezelfde stad waar ik altijd shop.
Betaal je dat zelf of doen je ouders dat? Ik krijg vijftig euro kleedgeld in de maand dus ik moet mijn kleren daar zelf mee betalen.
Wat is je kledingstijl/draag je het liefst? Tijgerprint en kant vind ik heel hip en draag ik ook graag.
Draag je make-up en wat dan? Alleen mascara.
Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou? Ja, wat ik krijg aan geld geef ik altijd wel allemaal uit.
Hoe draag je je haar het liefst? Mijn haar heb ik altijd los! Een staartje of iets vind ik niet bij mij staan.
Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk? De snorretjestrend vind ik gaaf maar er is ook iets wat ik vaak zie dat ik verschrikkelijk vind. En dat is Adidas. Die vesten en zo, dat is niet wat ik leuk vind!
Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)? Die meiden met zoveel lagen make-up, ik heb het altijd al vreselijk gevonden!


Suz(an), 11 jaar
Waar koop jij meestal je kleren? Dat is erg verschillend. Ik hou wel van Pieces, C&A en V&D.
Betaal je dat zelf of doen je ouders dat? Nee, mijn ouders betalen het.
Wat is je kledingstijl/draag je het liefst? Gewoon een fijne jeans vind ik prettig en ik vind hemdjes leuk! Een leuk vestje eroverheen maakt het af!
Draag je make-up en wat dan? Ik draag altijd mascara en ook altijd wat lipgloss.
Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou? Ja, eigenlijk wel *bloos*.
Hoe draag je je haar het liefst? Gewoon los.
Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk? Enkellaarsjes vind ik fantastisch! Een t-shirt met korte mouwen en dan een t-shirt met lange mouwen eronder, dat vind ik dan weer helemaal niet leuk. Erg lelijk zelfs.
Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)? Het ziet er heel erg bitchy uit, zoveel make-up is niet mijn smaak.

En nu jij!
Waar koop jij meestal je kleren?
Betaal je dat zelf of doen je ouders dat?
Wat is je kledingstijl/draag je het liefst?
Draag je make-up en wat dan?
Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou?
Hoe draag je je haar het liefst?
Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk?
Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)?

Much love en een fijn weekend aan iedereen, Luna
Beeld: Weheartit

14 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. wat een leuk artikel ik heb hem ook even ingevuld. =).
  ik koop mijn kleding meestal bij de h&m/ vero moda.
  ik krijg geen kleedgeld en daar ben ik harstikke blij mee want van mijn ouder krijg ik meer kleding dan ik kan kopen met kleedgeld.
  ik draag graag leggings met strakke rokjes en houd van gilry maar toch stoer.
  ik draag meestal mascara en eyeliner maar soms vergeet ik het ook.
  zoals ik al zei betalen mijn ouder het voor mij en meestal geef ik zo'n 100 p. maand aan kleding uit en soms wat meer/minder.
  ik heb slag in mijn korte haar dus ik draagt het altijd los.
  ik vind leggins als broek echt vreselijk en wat ik leuk vind op dit moment zijn legerbroeken met studs.
  verschrikkelijk, je moet blij zijn met jezelf en niemand hoeft zich te verstoppen achter zijn/haar make-up.

  xoxo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar koop jij meestal je kleren?
  Meestal online bij Sans-online en bij de H&M.
  Betaal je dat zelf of doen je ouders dat?
  Ik krijg kleedgeld, dus betaal het zelf :)
  Wat is je kledingstijl/draag je het liefst?
  Het liefst draag ik mijn Levi's spijkerbroek met een shirt/vestje en een sjaal :D Helemaal mijn ding!
  Draag je make-up en wat dan?
  Sowieso elke dag! Ik draag mascara, oogschaduw, wenkbrauwgel, oogschaduw, blush, highlighter, lippenbalsem en ik vergeet vast nog wel wat ^^
  Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou?
  Dat verschilt per maand, maar sowieso koop ik echt alles zelf.
  Hoe draag je je haar het liefst?
  Los als ik buiten ben, en thuis in een knot aangezien het anders in de weg zit.
  Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk?
  Ik vind die lerenleggins helemaal niks, net als hoge broeken met een shirt erin
  Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)?
  Ik vind het jammer dat ze het doen, uiterlijk bepaald veel en als je je zo gedraagt hebben mensen gelijk een oordeel. Van binnen zijn de vast goed, maar ik zal nooit met ze omgaan. Ik vind ze dus echt verschrikkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Dat een 12 jarig meisje al kleedgeld krijgt, wow haha!
  Waar koop jij meestal je kleren?
  - Het verschilt heel erg. De ene keer bij de H&M, dan weer bij de bershka, vero moda, etc.
  Betaal je dat zelf of doen je ouders dat?
  - Ik krijg kleedgeld.
  Wat is je kledingstijl/draag je het liefst?
  - Ik kan moeilijk mijn kleding stijl omschrijven. Voor mijn gevoel heb ik er twee. De ene keer draag ik jurkjes, blousjes dus een wat meer schattige stijl. En de andere keer draag ik meer, ja hoe zeg je dat, volgens mij heet die stijl grunge.
  Draag je make-up en wat dan?
  - Ik draag make-up, maar voor mijn gevoel dragen mensen uit de eerste soms nog maar dan ik doe. (4e) Ik draag mascara en oogpotlood, dat is het.
  Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou?
  - Opzich valt het wel mee, ik shop voordelig. Dingen die je nodig hebt gaan voor, en aanbiedingen zijn ook altijd leuk om tussen te neuzen. Een leuke trui voor 5 euro is altijd leuker om tegen te komen dan een leuke trui van 20 euro!
  Hoe draag je je haar het liefst?
  Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk?
  - Ik vind eigenlijk alles wel leuk, behalve als het te ordinair wordt, denk aan korte rokjes, panterprintje.. dat soort dingen. Of als iemand felle kleuren niet goed heeft gecombineerd.
  Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)?
  - Vreselijk. Meestal vinden ze zichzelf alleen maar geweldig , terwijl de rest daar heel anders naar kijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, hoe ik mijn haar het liefst draag?
  - Los als ik naar school ga, of naar een feest. Vast tijdens sporten of een relax middagje thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk artikel! Bij mij is het dit:
  Waar koop jij meestal je kleren?
  - Bij H&M of Primark, de helft van m'n kast bestaat uit H&M en een ander groot deel uit Primark!
  Betaal je dat zelf of doen je ouders dat?
  - Mijn ouders betalen dat, maar ik soms ook zelf.
  Wat is je kledingstijl/draag je het liefst?
  - Vrouwelijk, met veel jurkjes en rokjes. Maar ik houd ook van shorts! Je zult me niet vaak in een broek zien.
  Draag je make-up en wat dan?
  - Nee.
  Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou?
  - Ja....
  Hoe draag je je haar het liefst?
  - Los
  Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk?
  - Adidas vesten, uggs etc. vind ik helemaal niks. Jurkjes rokjes en shorts vind ik geweldig! En jasjes / blazers! :D Oeh en truien!
  Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)?
  - Vreselijk, hoe durf je jezelf zo te laten zien?

  Liefs! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk artikel! Erg herkenbaar, ik zou precies dezelfde antwoorden hebben gegeven toen ik zo oud was en iemand het aan mij had gevraagd. Het enige verschil met toen en nu is dat ik meer make-up draag en meer durf met mijn kleding. Ook shop ik nu bij andere winkels. Enne... Ik kan je geloof ik wel complimentjes blijven geven, maar echt! Heel knap hoe jij zo origineel blijft met je blog! ♥ *applaus*

  Liefs,
  Adriënne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk en origineel dit. Meestal lees je alleen wat van de blogger zelf, maar het is super om van zo'n grotere doelgroep (12jarige meisjes) een algemeen beeld te krijgen. Je stel leuke vragen & leuk dat je hem zelf ook hebt ingevuld!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk artikel!

  Elkaar volgen? Let me know!
  Bekijk onze nieuwe post: www.chicksaboutfashion.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat je dit hebt gedaan zeg! Heel erg tof om even te lezen :) Ik ga 'm zelf ook even invullen!

  Waar koop jij meestal je kleren?
  Dat is verschillend, maar winkels zoals Bershka, H&M, New Yorker en Zara zijn wel winkels waar ik graag kom om kleding te shoppen.

  Betaal je dat zelf of doen je ouders dat?
  Dat betaal ik zelf! Ik krijg iedere maand kleedgeld waar ik het mee moet doen voor de hele maand.

  Wat is je kledingstijl/draag je het liefst?
  Ik houd van mooie kleding, en kijk dan natuurlijk ook naar wat 'in' is op dit moment. Maar ook vind ik het heel belangrijk dat ik het mooi vind en dat ik er me goed bij voel!

  Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou?
  Ehm, ja.... Oeps!

  Hoe draag je je haar het liefst?
  Gewoon los! En soms nog met een klein vlechtje :)

  Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk?
  Ik vind bijna alles wel leuk, als de mensen die het dragen ook maar leuk vinden en zich er goed in voelen! Maar, ordinaire kleding zoals te korte rokjes of te veel luipaardprint in een outfit vind ik toch echt wat te ver gaan...

  Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)?
  Ik vind dat ze het zelf moeten weten wat ze dragen, maar toch vind ik het wel een beetje asociaal. Maar goed, als zij zich er goed in voelen, dan vind ik het best!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erg leuk interview!

  Waar koop jij meestal je kleren? H&M, The Lady Sting, The Stone, Vero Moda, Clockhouse (C&A, leuke collectie hangt wel af van filiaal) etc.
  Betaal je dat zelf of doen je ouders dat? Ik krijg 45 euro kleedgeld per maand, maar ook nog 7 euro zakgeld en ik werk :).
  Wat is je kledingstijl/draag je het liefst? Ik draag vooral veel kleur, rokjes en jurkjes :).
  Draag je make-up en wat dan? Heel soms mascara, als ik tijd en zin heb.
  Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou? Nee niet echt eigenlijk, zo rond de 50 euro per maand.
  Hoe draag je je haar het liefst? Los, met een zijscheiding, of 1 van mijn vriendinnen maakt het in 1 of andere leuke vlecht.
  Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk? Tijgerprint, glitter dingen en opvallende teksten vind ik vreselijk. Leuk vind ik schattige jurkjes, basics, printjes etc.
  Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)? Tja, het is hun eigen keus, maar ik vind het zelf echt niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om te lezen! Laat ik dan ook nog maar even meedoen met het invullen, ik heb toch niks beters te doen op vrijdagavond om half 12! ;)

  Waar koop jij meestal je kleren? Veel H&M, New Yorker en vintage/tweedehands.
  Betaal je dat zelf of doen je ouders dat? Ik betaal al iets van 4 jaar lang mijn eigen kleding.
  Wat is je kledingstijl/draag je het liefst? Ik ben dol op lichte spijkerbroeken, vans en jasjes/blazers. Lekker casual, ik ben niet echt van de jurkjes en rokjes.
  Draag je make-up en wat dan? Ik draag ALTIJD make-up, ook als ik zaterdag gewoon de hele dag thuis ben en al loop ik in mijn lelijkste joggingspak, ik draag altijd make-up. Maar niet veel hoor! Oogpotlood en mascara, soms met eyeliner een lijntje boven m'n ogen, en bij een feestje mag het wat heftiger!
  Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou? Nu krijg ik geen zakgeld meer omdat ik 18 ben, maar ik krijg 145 euro in de maand studiefinanciering én ik verdien ook nog zo'n 100 euro in de maand en daar kan ik aardig wat kleren van kopen, hihi!
  Hoe draag je je haar het liefst? Los, ik draag mijn haar werkelijk al-tijd los. Ik heb namelijk flaporen en vind het verschrikkelijk om een staart in te doen. Alleen op mijn werk moet het :(
  Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk? Van die lolitaschoenen met dikke plateauzolen, jakkes bah! Ook heb ik helemaal niks met tijgerprints en andere dierenprints. Wat ik wel leuk vind: spijkerbroeken met gaten, echt, ik ben er dol op!
  Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)? OMG I LOVE BARBIEPOPPEN! *sarcasme*. Ik vind het verschrikkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Waar koop jij meestal je kleren?
  Ik heb werkelijk geen idee! Het is zo verschillend! Maar meestal is het 2e hands ;)

  Betaal je dat zelf of doen je ouders dat?
  Ik ben dan wel 18, maar mijn mama betaald meestal mijn kleding, tenzij het bandshirts en dat soort dingen zijn, dat moet ik zelf betalen ;)

  Wat is je kledingstijl/draag je het liefst?
  ALTERNATIEF :D Tsjaa ik word een steeds bekendere emo/scene...

  Draag je make-up en wat dan?
  yup, meestal mascara en eyeliner + oogpotlood, als ik uitgebreider wil felle oogschaduw. En ik ben de laatste tijd into rode lipstick :D foundation draag ik bijna nooit en als ik het draag doe ik ook blush op (:

  Geef je veel geld uit aan kleding, of je ouders voor jou?
  Valt mee denk ik, omdat het meeste 2e hands is, maar ik wil toch echt es flink gaan online shoppen bij Large en Attitude, dus ik ga mijn studiefinanciering een beetje opsparen c:

  Hoe draag je je haar het liefst?
  Met felkleurtje erin en getoupeerd met haarlak en mijn lok voor 1 oog en als ik daar geen zin in heb haal ik de borstel er door heen en zet ik mn lok vast met een speldje

  Welke kleding vind je helemaal niks en wat vind je wel leuk?
  Iets wat ik ronduit lelijk vind is ordinaire kleding :o ohja en uggs die vind ik echt niet mooi :$ sorry voor de uggs lovers XD

  Wat vind je van 'barbiepoppen' (denk aan dikke lagen make-up, ordinaire kleding)?
  zoals ik al zei ik heb een hekel aan ordinaire kleding sowieso, maar dikke lagen make-up? ik heb een keer bij iemand in de klas gezeten die had EN teveel foundation op EN de verkeerde kleur ook nog, dus ik heb haar vierkant uit staan lachen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heej Luna! Ik heb de vragen op mijn blog staan, ik hoop dat het mag! :D xox

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik ben 12 jaar.
  krijg kleding van de action en bij de takko als er kortingsbonnen zijn
  me ouders betalen dat ik krijg schoenen van de action
  ik draag me haar los van elastiekjes zijn te duur
  ik draag geen make-up dat is te duur

  BeantwoordenVerwijderen