Allemaal boekjes

zaterdag 16 juni 2012 |

Boekjes. Ik ben er gek op. Misschien denk jij wat voor boekjes bedoelt ze dan? Nou, ik noem ze maar even doe-boekjes. Ik hou er van om te tekenen en te schrijven in boekjes. Lijstjes invullen, bijvoorbeeld, maar ook tekenen en plakken in mijn notebook en stijlboek. En natuurlijk Wreck This Journal. Ook had ik een boekje voor mijn blog, voor ideeën en zo, maar die was een beetje klein. Ik begin vast nog wel eens in een nieuw 'blogboekje'. In deze post laat ik mijn favoriete doe-boekjes zien & ik heb ook nog wat ideeën voor boekjes.
Ik begin meteen bij mijn favo boekjes. In 'Kletsboek!' door Michal Janssen heb ik al heel wat bladzijdes ingevuld. Onderaan staat: samen lachen, mopperen, fantaseren, tekenen, dromen, ontspannen en kletsen. Dat laatste, kletsen, is logisch: Het heet ook 'Kletsboek!'. Om het even wat duidelijker te maken, er staan een heleboel pagina's in om in te vullen, bijvoorbeeld een bladzijde over feest, over je huis, over dieren en er staat ook een moppermuur in waarop je kan krassen en schelden. Echt, 'Kletsboek!' van Michal Janssen is een aanrader, net als 'Vakantieklets!', met opdrachten en invulpagina's voor op vakantie.

Weer twee boeken die ik leuk vind. De eerste, 'Jouw leven als loser', daar kan je grappige invulpagina's en stripjes in vinden. Misschien ken je de humoristische boeken 'Het leven van een loser' wel. Dit is dan 'Jouw leven als loser'. Erg grappig! De tweede is niet van mij want ik ben geen mama, maar ik heb deze wel ooit aan mijn moeder gegeven. In 'Mama schrijft' staan vragen over vroeger die moeders moeten beantwoorden. Interessant om over het verleden van je moeder te lezen!

Dit is mijn dagboek. Wooeehoeee, mijn dagboek! Nou ja eigenlijk schrijf ik er alleen niet meer in en heel interessant is het ook niet, ik heb er ook veel in geplakt en getekend. Wanneer ik er voor het laatst iets in gedaan heb? 11 april 2011. Maar het is af en toe leuk om het terug te lezen.

De eerste, dat is mijn stijlboek. Ik geloof dat jullie de voorkant nog nooit hebben gezien, alleen wat ik er allemaal in heb gemaakt. De voorkant zien jullie nu dus ook! Mooi stijlboek heb ik he? Dan het tweede boek, dat is een bladzijde uit 'Hoe overleef ik... de puberteit?'. Het is een invulpagina over verliefdheid en die heb ik nog niet ingevuld ;).

Nog meer leuke ideeën voor boekjes: Een dromenboekje/ gewoon een dagboek/ gedichtenboekje/ inspiratieboekje/ notitieboekje/ scrapbook/ quoteboekje/ verhalenboekje/ receptenboekje/ tekenboekje. Heb je zelf nog een leuk idee? Laat een reactie achter! 


16 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Dat zijn zeker leuke boekjes allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige blog heb je! Ik heb je meteen even gevolgd! ♥
  Ik heb zelf even een break genomen met het bloggen, maar ik ga binnenkort weer beginnen, dus misschien als je het leuk vindt kan je even een kijkje nemen op mijn blog?

  Liefs,
  Adriënne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik houd zelf erg erg van doe-boekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke boekjes en leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke boekjes :)

  Liefs,

  Florence x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah, dat kletsboek klinkt echt leuk! Ik zag laatst in een Zweedse boekenhandel een lijstjesboek, met o.a. ''tien favoriete concerten'', ''tien jeugdherinneringen'' etc. etc. Sowieso ben ik wel fan van invuldingen, en van lijstjes!
  Zelf heb ik een notitieboekje, met heel veel lijstjes en to-do-dingen. En een dag/plakboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje wat ben jij creatief op het gebied van leuke boekjes!
  hahah.
  Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooh zo leuke boekjes! Ik hou echt van je blog!

  Veel liefs! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leeeeuk!
  Leuk artikel :)
  Liefssss

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad, super leuke boekjes! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. IK heb ook veel boekjes om in te schrijven, ben er gek op. Ik schrijf ook veel dagboek, bijna iedere dag ;) Helaas zijn veel boekjes van mij nog in Nederland.. Ik krijg ze bijna weer terug!
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt super leuk!! Ik hou van dat soort boekjes!!!! :)
  Dat kletskoek lijkt me ook wel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Echt allemaal leuke boekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke boekjes heb je uitgekozen!

  Ik heb gisteren een Wreck this Journal gekregen, echt een leuk boek!

  xx, http://chanelscwonderland.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen