Tijdschriftencheck nummer 2

donderdag 15 maart 2012 |

Nummer 2! Hebben jullie nummer 1 ook al eens gezien? Dat was alweer een tijdje geleden toen ik die tijdschriftencheck deed, zoals ik dat noem, maar nu is mijn mening over tijdschriften al best weer een beetje veranderd. En in deze tijdschriftencheck zitten ook weer nieuwe tijdschriften. Klik maar op 'read more' en je ziet het!


In een tijdschriftencheck vertel ik jullie wat ik van bepaalde tijdschriften vind, ik beoordeel bijvoorbeeld de vormgeving (dat vind ik altijd heel belangrijk als ik een tijdschrift lees, want als het geen fijne vormgeving is voor mij lees ik 'm ook niet graag). Maar ook op de rest hoor, vind ik het leuk om te lezen, is de voorkant aantrekkelijk, zijn de foto's goed? Ik ga vandaag de tijdschriften Hitkrant, CosmoGirl!, Fashionista, Girlz! en het Hoe Overleef Ik tijdschrift beoordelen. Ben jij benieuwd? Lees dan gauw verder!


Tijdschrift: CosmoGirl!
Wat ik vind van de voorkant van deze issue: CosmoGirl! viert duidelijk haar 100e verjaardag. 'Prijzenparty', staat er op de voorkant, en de confetti vliegt in het rond. Ik vind het een leuke voorkant! Het is misschien wel druk, maar ik vind 'm toch fijn. De totale voorkant is gewoon prima.
Vormgeving: Vanbinnen ziet het er top uit! Ik vind alle lettertypes die ze hebben heel mooi, de meeste dingen staan op de goede plek en de kleuren zijn mooi.
Wat ik er verder van vind: Ik vind dat de CosmoGirl! een supergoed tijdschrift is. Zoveel CosmoGirl's heb ik niet, maar ik vind ze wel leuk. Wat ik vooral geweldig vind: Ze zijn zo heerlijk dik! Het duurt echt lang voordat je ze uit hebt, niet alleen omdat ze dik zijn maar ook omdat er zoveel tekst in staat. Op elke pagina heb je heel veel te lezen, het is echt veel tekst. Misschien kan dat ook een minpuntje zijn voor sommigen, omdat ze dan gauw geen zin meer hebben om verder te lezen, maar ik vind het wel prettig.


Tijdschrift: Fashionista
Wat ik vind van de voorkant van deze issue: Mooi. Ze hebben vooral de kleuren blauw en roze gebruikt en dat vind ik mooi en fijn eruit zien. Ze hebben de belangrijkste dingen op de voorkant gezet. Verder vind ik het logo ook mooi, met in de O 'All about fashion & real life', en daar gaat het ook over inderdaad.
Vormgeving: Als ik er in blader, vind ik de vormgeving best goed, maar niet dat ik nou zeg wat een geweldige vormgeving. Soms ziet het er wat slordig uit, moet ik eerlijk zeggen. Maar verder is het prima hoor, ik vind het ook weer niet lelijk. Matig!
Wat ik er verder van vind: Dit tijdschrift is heel nieuw, er zijn nog maar een paar nummers van uit. Ik vind het daarom ook zo goed dat het tijdschrift meteen zo goed en mooi is, terwijl het pas net nieuw is. Ik vind het ook leuk dat er een speciaal tijdschrift is met alleen maar fashion en reallife, ook al is het meer fashion volgens mij. Maar ik vind het leuk om erin te lezen.


Tijdschrift: Hoe Overleef Ik...
Wat ik vind van de voorkant van deze issue: I. Love. It! De vormgevers van het HOI tijdschrift hebben de voorkant een make-over gegeven en ik vind ik veel mooier dan eerst. Vooral omdat de foto nu niet in zo'n rondje zit, maar de foto is veel groter en kan over de hele bladzijde. Ik vond altijd al dat het HOI tijdschrift altijd zo'n aantrekkelijke, creatieve voorkant had, maar nu vind ik 'm helemaal super.
Vormgeving: Qua vormgeving krijgt dit tijdschrift een dikke vette 10. Eigenlijk is alles leuk: De kleuren, de lettertypes, de inrichting en de achtergrond. Het tijdschrift heeft een hele creatieve, vrolijke vormgeving en dat vind ik ontzettend leuk en fijn. Als ik ooit bij een tijdschrift zou gaan werken, zou ik willen dat hij net zo mooi was als deze!
Wat ik er verder van vind: Over de vormgeving en de voorkant heb ik niks te klagen. Ik vind het ook een leuk tijdschrift om in te lezen, ook al sla ik wel eens dingen over die me dan weer niet interesseren. Zoals dingen over eten of yoga. Maar goed. Het is verder een heel leuk tijdschrift, vooral nu het een make-over heeft gekregen.


Tijdschrift: Girlz!
Wat ik vind van de voorkant van deze issue: Het is een mooie voorkant, Girlz! heeft ook weer twee kleuren gebruikt die er veel in voorkomen: Groen en roze. Ik vind de foto van Jessie J heel mooi en goed bij de kleuren passen. Weet je waarom ik de Girlz! altijd koop? Omdat het tijdschrift me echt nieuwsgierig maakt. Op de voorkant zetten ze welke reallife verhalen erin staan, en dan wil ik die verhalen echt lezen en dan ga ik het tijdschrift kopen. Door de kreten die op de voorkant van de Girlz! staan, koop ik het tijdschrift voornamelijk.
Vormgeving: Ik vind de vormgeving, net als bij de Fashionista, oké. Het is niet geweldig en soms is het ook een beetje slordig naar mijn mening, maar verder vind ik het wel... Oké, hihi.
Wat ik er verder van vind: Wat ik ook graag lees, dat zijn de pagina's van Girlz Talk. Ik ben altijd benieuwd wat voor problemen er nu bij staan. In de Girlz! staan veel reallife verhalen, dat maakt het ook zo leuk. Ik vind het tijdschrift leuk, maar vooral door die verhalen, de andere dingen vind ik minder speciaal. Daarvoor koop ik liever een ander tijdschrift.


Tijdschrift: Hitkrant
Wat ik vind van de voorkant van deze issue: Mooi hoor! Ik vind het wel leuk dat Gers Pardoel er op staat, haha. Ze hebben de voorkant wel aantrekkelijk gemaakt door wat er op staat. En ik vind de voorkant ook niet te druk, zoals je vaak ziet. Verder vind ik 'm niet superspeciaal. Ik heb wel een abonnement op de Hitkrant, maar dat is vooral om wat er in staat, dat is altijd leuk om te lezen. Naar de voorkant kijk ik niet zo vaak bij de Hitkrant.
Vormgeving: Meestal vind ik de vormgeving mooi. Bij sommige bladzijdes minder, maar de meeste bladzijdes vind ik er mooi uitzien. Ik vind vooral de lettertypes bij de Hitkrant leuk, ze zijn lekker vrolijk, net als de vele kleuren. De foto's vind ik niet altijd van goede kwaliteit, maar dat zijn meestal de foto's van celebs.
Wat ik er verder van vind: Hitkrant heeft altijd interessante artikelen die ik graag lees, daardoor heb ik eigenlijk een abonnement. Ik vind alle bladzijdes stuk voor stuk leuk, het boeit me allemaal. Ze schrijven heel veel over celebs en de media, wat me ook wel bevalt. De foto's van celebs zijn, zoals ik al zei, niet altijd helemaal scherp, maar de meeste foto's zijn wel goed.

Dat was het, hopelijk vonden jullie dit leuk om te lezen! Nu wil ik wel eens weten wat jullie van deze tijdschriften vinden en wat jullie lievelingstijdschrift is. Ikzelf kan écht niet kiezen, ik heb dan wel een abonnement op de Hitkrant maar ik weet niet of ik dat het allerleukste tijdschrift vind. Love!

12 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Leuke tijdschriften allemaal! Ik vind Glamour ook leuk, en de Elle!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dezelfde tijdschriften leuk als jij, leuk om te lezen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaaa ik heb een abbo op de Fashionista :).

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tijdschriften. Ik ben zelf van Hitkrant naar Girlz! gegaan. Maar nu heb ik de Grazia <3! Meestal zijn het wel leuke tijdschriften, alleen de Girlz! werd steeds saaier vond ik. De artiesten waren niet allemaal meer interessant helaas en de verhalen begonnen steeds meer op elkaar te lijken waardoor dat ook minder interessant werd. Maar ik heb wel veel aan de Girlz! gehad. Het was wel een leuke tijd met dat tijdschrift ^^!

  xxx Katy ^^!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik las vroeger echt altijd de hitkrant!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zeg!
  Ik ben nu abbonee op cosmo girlxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele leuke tijdschriften! Superoriginele post! Liefsx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een erg orginele post! Ik ben zelf natuurlijk een diehard Cosmo fan, maar Fashionista vind ik ook altijd wel leuk :)!

   Verwijderen
 8. Wat leuk! Ik heb al een paar jaar een abonnement op de CosmoGirl! bevalt me nog prima. De Glamour vind ik ook heel leuk, daar heeft mijn zusje in abonnement op dus lees ik lekker mee.
  De Fashionista had ik gekocht in de vakantie, vind het zelf niet echt een top tijdschrift net zoals de Girlz! daar heb ik ook niet veel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk! Ik heb de fashionista nog nooit gekocht, maar ik wil t toch graag doen dus dat ga ik maar eens doen.
  De HOI vind ik zelf niet zo leuk, ik heb er een abonnement op maar dat komt omdat die nogsteeds loopt van 2 jaar geleden. Ik vergeet het de hele tijd stop te zetten haha. :P
  liefs! x

  BeantwoordenVerwijderen