Party in de winter

maandag 16 januari 2012 |

Hmm, wat een fijn dagje, zeg. Maandag een fijne dag? Jaaa, voor jullie misschien niet, maar voor mij wel, ik ben namelijk vrij. Studiedag. Eigenlijk hebben wij best wel vaak studiedag... Nou, alleen maar fijn, toch?

Ben jij jarig in de winter? Ik wel. Ik ben over twee weken jarig en ik heb er best wel zin in. Ik krijg een heel leuk cadeautje als het goed is (een laptop, yeah, dan is het niet meer nodig om blogposts op mijn moeders laptop te typen!). Maar het probleem is wel altijd in de winter: Wat moet je doen? Je kan niet lekker naar buiten met je vriendinnen om te picknicken (nou ja, kan wel, maar dat lijkt me geen pretje) en je kan niet gaan zwemmen in een buitenzwembad. Klik op 'read more', en dan geef ik je tips om een net zo leuk feestje te geven met koud weer.

Foto: Weheartit

Naar de bioscoop. Daar kun je met vriendinnen van een leuke winterse film genieten, terwijl het lekker warm is in de zaal. En met popcorn natuurlijk! Een paar leuke films die nu in de bios zijn: 'Alvin & de Chipmunks 3' (misschien een beetje kinderachtig, maar wel grappig!), 'New Year's Eve' (volgens mij is die film nog in de bios, maar niet lang meer, dus je moet snel zijn!), en binnenkort komt ook de film 'Achtste groepers huilen niet' in de bioscoop (daar zou ik wel graag heen willen).

Pyjamaparty! Dat is het allerleukst! Kussengevecht, geheimen vertellen aan elkaar, spelletjes doen en gewoon samen lol maken.

Een high-tea. Vraag aan je vriendinnen die komen of ze lekkere dingetjes mee willen nemen. Dan kunnen jullie lekker gaan eten van brownies, cakejes, taartjes en koekjes. En het belangrijkste is thee! Zorg voor allerlei lekkere smaakjes. En zorg ervoor dat het de gezelligste high-tea ooit wordt!

Beauty-dagje. Maak elkaar op, doe maskertjes op en lak elkaars nagels. Zo wordt het een echt meidenfeestje.

Foto: Weheartit

Lasergamen. Dit is voor de stoere meiden! Je kan vast wel ergens in de buurt lasergamen. Met lasergamen moet je schieten op je tegenstander. Niet echt, maar er komt een lichtstraal uit je lasergame-pistool als je schiet. Als het raak is, verdien je punten. Je moet een goede verstopplaats hebben, anders raken anderen jou en dan kun je voor een paar seconden niet meer meedoen met het spel. Ik heb het één keer gedaan en ik vond het echt superleuk (ook al eindigde ik steeds als laatste).

Ga naar de sauna. Lekker!

Karaoke! Haast alle meiden houden ervan om te zingen, dus een karaokefeestje houden met je vriendinnen is toch een top idee? Misschien niet heel leuk voor de buren, maar dat maakt nu even niet uit!

Foto: Weheartit

Fotoshoot. Vorig jaar heb ik dat gedaan met mijn feestje. We gingen naar een familielid van mij met een fotostudio en we gingen daar foto's laten maken. Het was heel erg leuk en gezellig. Van tevoren gingen we elkaar opmaken en toen gingen we dus één voor één op de foto, en samen. En een paar dagen later kregen we de foto's opgestuurd. Het was leuk om de foto's toen te zien!

Sieraden en kleding maken, en daarna een modeshow. Iemand moet wel kunnen naaien (als de anderen dat niet kunnen, kan diegene ze helpen) en je moet kralen in huis hebben. Als je alles klaar hebt, show je het natuurlijk even aan elkaar.

Lekker bakken! Jullie kunnen samen cakejes, koekjes en andere lekkere dingen bakken. Dat kost niet veel tijd en dan heb je alle tijd om het op te eten.

Heb je wat aan deze tips? Je kan deze dingen ook gewoon doen als je in de zomer jarig bent, maar misschien is het dan leuker om iets buiten te doen.

Love, Luna
Vul mijn enquete in! Het kan nog tot 20 januari.

15 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

  1. Super leuke tips! Ik ben (helaas) al jarig geweest 22 november, maar ik heb ze opgeslagen. Dank je wel!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk bedacht allemaal!

    Liefs, Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben zondag jarig :D Vrijdag geef ik een feestje. Ik ga een fotoshoot houden. Niet thuis, maar bij iemand. Ik heb er zoveel zin in!!

    Echt leuke tips! Ik wil eigenlijk meestal mijn feestje in de zomer geven, maar dat duurt zolang (ik heb het nog nooit gedaan, willlll!!). Dus dit zijn leuke tips om te doen!

    xoxoPien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke tips! En veel plezier met je verjaardag, alvast.
    Ik ben zelf in de herfst jarig (23 november) en dan is het ook al koud. Vorig jaar lag er zelfs sneeuw! Dit jaar ging ik gezellig met mijn vriendinnen naar de bios :)
    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. leuke tips! Alvast gefeliciteerd! Ik wil heel graag naar die film van Achtste groepers huilen niet, dat boek was heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke tips! Alvast veel plezier met je verjaardag. Ik ben jarig op 19 juli dus kan helaas geen gebruik maken van je tips haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke tips. Je kan ook gaan schaatsen in een indoorhal ofzo, deed ik vroeger ook bijna altijd met mijn verjaardag.

    ps: je bent getagd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat is een goede tip! Ook heel leuk!
      En wat leuk dat je me getagd hebt, ik zou even gaan kijken.

      Verwijderen
  8. Ik denk dat ik gewoon wat ga hangen met mn vrienden enso :p

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Supertipss! Ik ben jarig in de herfst, dan is het ook altijd zulk slecht weer! Maar ik denk wel dat je te jong bent voor de sauna, hoor, hihi! :)

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen