Hoe Overleef Ik de televisieserie

zaterdag 19 november 2011 |

Je kent de Hoe Overleef Ik (HOI) boeken wel. Waarschijnlijk weet je wel dat er ook een film van HOI is, maar ook een tijdschrift, musicals en nu ook al een... Serie! Ik vind de serie echt heel leuk om te zien. Ze spelen het allemaal leuk, en het is vooral grappig. Meer weten over de Hoe Overleef Ik serie? Klik dan op 'ik wil meer lezen'.


Rosa gaat naar de middelbare school. Gelukkig gaan haar vriendinnen Sascha en Lidwien daar ook heen. Op de middelbare school ontmoet ze Esther, die ze stiekem wel aardig vindt, maar Sascha is het niet zo met Rosa eens... Er gebeuren nog veel meer dingen in de serie, met de nieuwe stiefvader van Rosa, met jongens... Echt een tienerserie dus.

Van links naar rechts: Sascha, Lidwien, Jonas, Rosa en Esther.

Wat vind ik van de Hoe Overleef Ik boeken/musicals/serie/film?
Ik ben echt fan van Hoe Overleef Ik, ik heb dan ook alle boeken (en gelezen!). Francine Oomen schrijft heel leuk. Er zijn ook nog boeken erbij gemaakt, zoals: Hoe Overleef Ik de puberteit. Dat is echt een leuk boek, die heb ik ook, hihi. Maar ook Hoe Overleef Ik stress. Die heb ik dan weer niet. Maar goed, de boeken zelf vond ik echt leuk om te lezen. Rosa heeft heel wat meegemaakt in haar puberteit. Ze moest ook vaak verhuizen, viel me op. Er komen ook weer boeken voor wat oudere meiden, want Rosa wordt ook ouder. Ach ja, ik ga die ook gewoon lezen hoor, dat kan heus wel. 
Nu de musicals. Eerst was er de musical Hoe Overleef Ik mijn eerste zoen. Die wilde ik wel graag zien, maar ik ben er uiteindelijk niet geweest. Nu is er weer een: Hoe Overleef Ik (zonder) liefde. Daar ga ik wel heen, samen met vriendinnen en ik heb er erg veel zin in! 
En dan de serie. Ik vind de serie echt creatief, leuk in elkaar gezet. Meer kan ik er niet over zeggen, alleen dat ik het met plezier kijk. Morgen ga ik weer kijken (als het kan, maar dat geloof ik wel)!
En de film. De film heet Hoe Overleef Ik mezelf, die is al wel een lange tijd uit. Ook een hele leuke film, vind ik. Ik vind eigenlijk alles van Hoe Overleef Ik leuk, haha! Dat blijkt maar weer.

Mijn favoriete HOI boek:


Heb jij de boeken gelezen? En wat vindt je van de serie/musicals enz?

16 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Haha wat grappig dat ze een serie hebben

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat ze dat nu ook hebben! Leuke post!

  Liefs,xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha wat leuk ! Ik was er vroeger ook helemaal gek van, maar nu niet meer ! Lijkt me een grappige serie ! =)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik kijk de serie ook elke zondag, en heb ook alle boeken gelezen, en wat ervan thuis. Ze hebben nu trouwens ook een badcollectie bij de etos, wist je dat al?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist niet dat er een serie van was, ik ben er wel benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken de boeken niet, ik denk dat ik er te oud voor ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk van die serie! Maar ik had mij Sascha wel iets anders voorgesteld.. ik weet niet, gewoon zwartere haren en iets stoerders enzo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb alle boeken gelezen en ik vond ze op zich wel leuk, een beetje dramatisch, als je snapt wat ik bedoel... maar wel lekker spannend (:
  ik vind op die foto sascha niet echt sascha lijken. ze ziet er iets te lief uit.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb bijna alle boeken gelezen, een paar jaar geleden. Ik had wel gehoord dat er een serie is, maar die volg ik niet. Ben er ook wel wat te oud voor om het leuk te vinden, maar ik vond het een paar jaar geleden hele leuke boeken :). xx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vroeger las ik de boeken, ik vond ze toen echt ontzettend leuk! Als ik eraan terug denk vind ik het nog wel leuke boeken, maar ik zou ze nu niet meer lezen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier heb ik ook al eens over geschreven, de serie is inderdaad erg leuk! Ik ga vandaag ook weer kijken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Misschien ben ik er te oud voor, maar het lijkt me stiekem toch wel leuk O:)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. toevallig zag ik het vorige week bij uitzendig gemist en toen had ik ook zoiets van huh is er nu ook een serie??

  maar de boeken heb ik ook allemaal gelezen en de film heb ik ook gezien vond die niet leuk trouwens. vond de film slecht in elkaar zitten en slecht geacteerd de serie is beter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die serie kende ik nog niet, maar heb net de trailer eens bekeken en ik moet zeggen: ziet er erg leuk uit! Ik ga dus zeker eens een keer kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oeh cool dat er nu ook een serie van is :D Ik ben echt dol op die boeken en ik heb de film hoe overleef ik mezelf. En ik ben naar de musical Hoe overleef ik mijn eerste zoen geweest :3

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb de boeken toen ik jonger was ook gelezen.
  En ik moet opbiechten dat ik stiekem naar de serie kijk en het stiekem nog leuk vind ook.
  In mijn ogen is de serie echt veel beter dan de film die er een tijd geleden is geweest. De serie klopt naar mijn gevoel echt met de boeken ;)

  BeantwoordenVerwijderen