de Efteling gecheckt

donderdag 10 november 2011 |

Gisteren ben ik naar de Efteling geweest! Moest ik niet naar school? Nee, hoor, ik had eens lekker studiedag. De Efteling was supergaaf. Het was helemaal niet druk, het was juist megarustig. We hadden NOOIT een rij. Dat hadden we eerder nog nooit meegemaakt. We hadden gewoon een perfecte dag uitgekozen!
Zoals ik wel eens bij het Tikibad en Slagharen heb gedaan, ga ik vertellen hoe ik het verder vond in de Efteling. Maar nu even zonder mijn zusjes, haha. Klik maar gauw op 'ik wil meer lezen' om mijn mening over de Efteling te lezen!


Wat was de leukste attractie?
Die nieuwe, Joris en de Draak. Ik ben daar twee keer in geweest vanwege de rustigheid. Wat gaat díe hard zeg, het is niet normaal gewoon! Maar verder ben ik ook voor het eerst in de Python geweest, ik had mijn angst overwonnen. Oef, de Python was gaaf. Ik ben echt blij dat ik het nu gewoon heb gedaan.

Is de Efteling voor kleintjes of voor de durfals?
Voor allebei! Alleen Ruigrijk is vooral voor de durfals, met de Vliegende Hollander, Joris en de Draak en de Python. De kleintjes kunnen weer naar anderen 'rijken', want er zijn ook veel attracties voor hun.

Wat was de minst leuke attractie?
Van waar ik in ben geweest deze keer: de Fata Morgana. Dat was vooral leuk voor mijn kleine nichtje. Ik vond het ook wel leuk om te zien, al die poppen en dingen aan de zijkant (je gaat er met een bootje tussendoor), maar het was wel het minst leuke van wat ik heb gedaan.

Hoe zit het met de drukte en de lange rijen?
Dat heb ik al gezegd: Het was suuuuuuuuuuperrustig. En dus waren er ook geen lange rijen die er normaal wel zijn in de Efteling. De langste rij die we hebben gehad duurde 5 minuten.

En hoe zit het met het eten en drinken?
Pff, dat is er veel. In elk 'rijk' zijn wel 10 restaurantjes te vinden. Misschien overdreven, maar het zijn er wel heel veel. Maar we hadden ook zelf veel meegenomen, dus we hebben daar niet echt gegeten of zo, dus ik weet niet echt hoe het eten en drinken daar is.

Cijfer?
Normaal geef ik de Efteling een 8, het is een top-atrractiepark, maar geen 10 omdat het zo druk is. Maar dit keer was het niet druk en we hebben superveel gedaan, dus ik geef het park nu wel een heeeeele dikke 10!

Ben jij wel eens in de Efteling geweest? Hoe vond je dat?

11 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. wat super leuk! :)

  ik ben er eens met een vriendin heen geweest! :) was echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je naar de efteling geweest bent!
  Ik ben er alleen een keer geweest toen ik nog klein was, het enige wat ik nog weet daarvan was de bobslee haha. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk.
  Maar ik ben voor andere parke met wildere atractie's.
  PS: doe je mee aan onze winactie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk dat je naar de Efteling bent geweest! Ook leuk dat je er een 'verslag' van hebt gemaakt voor je blog. Erg leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ben er wel eens geweest, ik weet nog dat ik zo'n atractie super leuk vond, met allemaal van die poppetjes, die zongen over verschillende landen, en dan ging je daar met zo'n bakje langs haha. daar ben ik toen wel 20 keer ingeweest haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat grappig! Altijd leuk om pretparken te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Iloovvveee de Efteeng !<3 haha

  Lamawa.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik speel in Droomvlucht de Musical in de efteling:)

  BeantwoordenVerwijderen