Dromen van een blinde

donderdag 26 mei 2011 |

In mijn vorige post had ik geschreven over dromen. Ik heb ooit mijn spreekbeurt over dromen gedaan en ik vind het een heel leuk en interessant onderwerp. Vandaag vroeg onze stagiaire meester of we dachten dat blinden ook dromen. Of ze beelden kunnen zien, of alleen maar kunnen horen. Als je op je zesde blind bent geworden, dan heb je wel beelden gezien in je leven en dan kun je misschien nog altijd beelden blijven zien in je dromen. Maar blijf je, ook als je al dertig bent, die kinderbeelden houden? Ik ben er lang over na gaan denken. Lastig! Ik (met mijn grote fantasie :p) denk eigenlijk dat blinden wel beelden kunnen zien in hun droom, ook al zijn ze hun hele leven al blind. Ik denk zelfs dat blinden zelfs heel veel kleuren kunnen zien in hun droom. Wat denk jij eigenlijk? Dromen blinden met beelden? Of horen ze alleen dingen? Hoe ziet een droom van een blind iemand eruit?

Xx Luna

7 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. ik denk wel dat blinden dromen met beelden, waarom weet ik eigenlijk niet hihi. Hele leuke&interessante post ^^
  x http://ohmycocorico.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zou het eigenlijk niet weten, dat is een moeilijke vraag. ;p
  want normaal zou je zeggen ja, maar als ze al hun hele leven blind zijn, kunnen ze geen beelden zien toch?

  nouja, ik ga je followen, follow je back? (:

  ~xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er ook mijn spreekbeurt over gedaan. Een heel leuk onderwerp. Blinden dromen volgens mij wel, ook met beelden maar ik weet het ook niet zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, moeilijk. Ik denk dat als ze dingen willen zien dat ze het wel kunnen, in hun droom. Al weten ze niet hoe het eruit ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke vraag!

  Ik weet niet. Ik denk dat blinden dromen met geluiden en daarbij een soort kleur geeft. Doe je ogen maar een stevig dicht. En duw met je handpalmen zachtjes tegen je oogleden. Je zal snel zien dat er allemaal vlekken in verschillende kleuren zullen ontstaan en vervagen. Ik denk dat blinden zo dromen. En misschien moeten we het anders iemand die blind is vragen!!:)

  Liefs,

  Manon Bakker

  www.prettypencil.blogspot.com
  www.postitspoezie.weebly.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goeie vraag, ik zou het echt niet weten. Maar ik denk wel dat ze wat in hun hoofd hebben.. Leuke post. xx

  BeantwoordenVerwijderen