Bonjour la France

vrijdag 24 juli 2015 |


Frankrijk, 2009.
Ik vind het heel leuk om nieuwe landen, culturen, mensen en gewoontes te zien, maar ben nog nooit buiten Europa geweest (hopelijk volgend jaar!). Wel was ik blij dat we vorig jaar naar Oostenrijk en KroatiĆ« op vakantie gingen. Het was toch wat anders dan Frankrijk, waar we meestal heen gaan. Dit jaar gaan we weer twee weken naar Frankrijk. Ik houd toch wel van het land, hoe vaak we er ook heen gaan. De mooie taal, baguettes met Nutella in de ochtend, Orangina, mooi weer... perfect. Er zijn vele bijzondere vakantiebestemmingen, maar er gaat niets boven la France. 

We zijn vannacht vertrokken. Ik schrijf dit natuurlijk vooruit, ik zit niet midden in de nacht wat te bloggen in de auto. Er is alleen een probleem, en dat zijn de Franse boeren die aan het staken zijn en de wegen hebben bezet. STOM. Waarschijnlijk moeten we dan via Zwitserland rijden, waar het ook heel druk zal zijn op de weg. Ik zie wel hoe het gaat. Gelukkig vind ik lange autoreisjes niet zo erg. En dat we 's nachts rijden vind ik ook fijn. Beetje slapen, muziek luisteren en lezen.. ik heb heel veel boeken en tijdschriften mee, maar ik heb er ook de hele vakantie de tijd voor.

De eerste week ga ik met mijn ouders en zusjes een weekje naar de Middellandse Zee. Daarna gaan we weer noordelijker, om een weekje in een groot vakantiehuis door te brengen met de hele familie (zo'n 25 mensen). Dit doen we elke twee jaar en ik vind het altijd zo gezellig. Er is altijd iemand om mee te kletsen, zwemmen of het dorp te verkennen. Mijn achternichtjes/vriendinnetjes gaan ook altijd mee. Ik heb zoveel zin in de vakantie!

Hoe zit het dan met mijn blog? Die gaat gewoon door. Er komen minder artikelen online, maar ik heb hard gewerkt (met liefde, hoor) om vooruit te schrijven. Jullie hoeven me dus geen 2 weken lang te missen, haha. Ondertussen kun je me ook volgen op Instagram en Twitter voor vakantiefotootjes en updates! Ga jij ook op vakantie? See yaaaa,

Liefs, Luna.

10 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Heel veel plezier Luna! Wat stom dat sommige wegen nu bezet zijn. Geniet van je vakantie <3 Trouwens nog even op jou reactie: Als ik wist dat je in Zutphen woonde dan hadden we elkaar gewoon kunnen zien.. Of heb ik dat mis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij was ik toen net op surfkamp, haha. Dankjewel! <3

   Verwijderen
 2. Ik vind Frankrijk ook een heel fijn vakantieland! Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieve foto! Veel plezier in Frankrijk! Wij gaan ook eerst een aantal dagen alleen met de family (as in: mijn zus, paps en stiefmama en ik) en daarna meeten we de hele fam. Dat doen we voor 't eerst hoor, maar ik ben heel benieuwd! Zal vast gezellig worden! Ik kijk uit naar het lekkere weer. 't Is zwaar vertoeven hier met die grijze luchten. Bluh. Maar goed, have fun! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel plezier. Ik kijk uit naar de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk zeg. Geniet maar gewoon van je vakantie hoor. Niet stressen om het bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ging vroeger als kind vaak naar Frankrijk, nu ben ik er al een aantal jaar niet geweest, Op een weekendje Parijs na dan haha! x

  BeantwoordenVerwijderen