Over verandering en loopwedstrijdjes

donderdag 21 mei 2015 |


change5
Soms heb je zo'n weekje, dat je al je blogideeën stom vindt en maar één ding wil: schrijven hoe het leven er nou eigenlijk voor staat. Daar is een blog óók voor, en al publiceer ik de laatste tijd best wat persoonlijke artikelen (over Denemarken, doelen en blogplannen bijvoorbeeld), ik heb al een tijdje geen échte personal update geschreven. Oké, daar komt-ie.

Gisteren zat ik nog even mijn goals voor de lente en zomer te herlezen, en ik zag weer 'mijn blog veranderen' staan. Weer al dat gezeur over een nieuwe start willen maken maar het niet aandurven, blabla. Het komt er dus eigenlijk op neer dat ik een verandering niet aandurf - het overstappen op een hele nieuwe blog, op Wordpress het liefst, het lijkt me zo'n grote stap. Het liefst wil ik dan ook een nieuwe naam. Goed, daar ga ik weer met mijn 'ik wil, ik wil'.

Gisteren kwam het gewoon in mijn hoofd: ik stop met dat 'ik wil' en ik ga het gewoon doen. Actie ondernemen. Als je iets wilt, waarom dan niet gewoon doen? Change is good. Uitdagingen aangaan. Nieuwe dingen beginnen. Aan de ene kant houd ik van verandering. Ik wijzig de achtergrond van mijn telefoon elke week, wissel elke week van obsessie en verander mijn kamer elke maand in hoeverre dat mogelijk is in dat kleine hok. Maar dat zijn kleine veranderingen. Grote veranderingen vind ik eng: ik ben ervan overtuigd dat ik ze niet kan of dat het helemaal misgaat. Terwijl uitdagingen aangaan toch supergoed én leuk kan zijn. Een frisse start geeft een boost, het geeft je nieuwe inzichten en ideeën.

change4
Terug naar dat 'ik ga het gewoon doen, wat kan mij het ook schelen'-moment van gisteren. Ik ging wat research doen naar hoe het nou werkt met Wordpress en hostings en Hester hielp me nog even heel goed (thanks!). Hester zei ook dat de verandering haar wel goed leek. Zo'n reactie vind ik fijn, omdat ik verder altijd te horen heb gekregen: 'ach, waarom zou je dat doen?' 'Ik vind Luna's Lovely World een leuke naam.' 'Wat zonde!' Dan dacht ik weer: ja, ze hebben gelijk, ik zet dat stomme plan meteen uit m'n hoofd.

Als ik een nieuwe blog start, blijft Luna's Lovely World natuurlijk. Ik zou er nooit helemaal afstand van kunnen doen. Het zou ook zo zonde zijn om 900 artikelen weg te gooien, hoppakee. No way. Zelfs de artikelen uit 2011 (zoals dit heerlijk beschamende filmpje van mijn vogel-avontuur) blijf ik altijd met een lach op mijn gezicht terugkijken. Maar ondertussen is het tijd voor iets nieuws, meer volwassen. Nu klinkt alles al officieel, maar ik moet eerst nog wat meer research doen en alles regelen rond de hosting, lay-out, het volgers overzetten en - heel belangrijk - een nieuwe naam van mijn blog. Ik heb al een soort-van ideetje voor een naam, maar die ga ik sowieso nog iets veranderen. Of wie weet wordt het toch heel wat anders. Hoe dan ook, ik ga het gewoon doen. Misschien houd ik, met een nieuwe blog, eindelijk eens op met dat getwijfel. Verandering en uitdaging is goed - eng, maar wel goed.

change8

Pfoeh, dat was fijn om eruit te schrijven, de blogstruggles. Jullie horen er gauw meer over! Nu nog even een stukje over hoe het persoonlijk met me gaat: het gaat best goed. Het dagelijks leventje gaat gewoon weer door na de vakantie, zoals altijd. Soms saai, maar er zijn genoeg leuke dingen. Maandag is het tweede Pinksterdag, extra dagje vrij! Mijn vader organiseert, zoals elk jaar op deze dag, een hardloopevenement. Ik loop lekker de tien kilometer mee. Ik verwacht een perfect weertje, dat ik iedereen inhaal en na drie kwartier over de finish vlieg.... grapje natuurlijk. Real life: na een uur bereik ik hijgend de finish, als ik al de finish haal. (Luna, vertrouwen hebben). Ja, ik heb er wel vertrouwen in. Ik moet gewoon geloven dat het goed zal gaan. Hardlopen vind ik in elk geval heerlijk en van zo'n wedstrijdje krijg ik sowieso extra adrenaline. Na het hardlopen komen er ook bandjes optreden. Zo'n dag vind ik altijd gezellig, vooral omdat er veel familie en bekenden zijn en iedereen meehelpt en het gewoon leuk is (zeker als de zon schijnt).

Het evenement is overigens in Brabant, in de buurt van Schijndel. Mocht je maandag niets te doen hebben, er dichtbij wonen en zin hebben om een rondje te lopen, dan kun je je nog inschrijven! Ook voor de 5 km. (Meer info op vlagheideloop.nl! - shameless reclame weer.)

change9
Op school gaat het trouwens ook prima. De weken gaan snel, straks komt vwo 3 alweer aan het einde voor mij. Laatst heb ik een geschiedenistoets wel gruwelijk verpest, naar mijn idee, maar verder zijn mijn cijfers goed. In juni komt er wel weer een toetsweek aan met toetsen van elk twee lesuren, drukdruk. Al is dat natuurlijk niets vergeleken met de echte eindexamens. Dit is wel een beetje een anticlimax hè, dat gepraat over school? Ik stop ermee, want ik vind het al heel wat als je dit van begin tot eind hebt gelezen. Thanks! ♥

Liefs, Luna.  

10 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Lovely pics!!!

  http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend! Ik denk er ook soms over om een nieuwe blog te beginnen en om gelijk een goede start te maken. Maar op dit moment kan ik dat gewoon even niet, dat afstand doen is gewoon te lastig. Ik ben super benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben een tijdje geleden ook overgestapt van Blogger naar Wordpress. Dood eng, eigenlijk. Het was best een beetje een gedoe, maar het was uiteindelijk alleen maar goed. Zo zal jij dat vast ook ervaren! En dan komen alle ideetjes en inspiratie en movtivatie ECHT vanzelf, trust me. Fijn dat het voor de rest goed met je gaat. Onwijs veel plezier en succes met de vlagheidelloop! Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om het even van je af te schrijven toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beautiful post and photos. Even my name is Luna, pleasure! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat tof dat je je blog misschien gaat veranderen, wel tof dat je het durft nu al je zoveel volgers hebt en al bekend ben onder deze naam. Overigens was mijn boognaam bijna hetzelfde namelijk alexa's lovely world maar vond het ook wat te kinderlijk klinken! Daarom heb ik toen mijn naam veranderd maar toen had ik nog 'maar; 300 volgers! Haha. Zou je pr-bureau's (als je daarmee samenwerkt) en andere bedrijven wel goed op de hoogte stellen! :) Ik ben in ieder geval benieuwd en wens je veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is wel zo dat ik nu onder deze naam bekend ben.. maar ja. Ik ga wel mijn best doen om de volgers over te zetten, even contact opnemen met Bloglovin'. Zou het anders ook zonde vinden! Dankjewel Alexa :)

   Verwijderen
 7. Oeh wat spannend, maar wel heel leuk! Ik word zo gek van mezelf dat ik helemaal niet meer wil denken wat ik wil gaan doen met m'n blog: overstappen naar Wordpress of een nieuwe template installeren of geen van beide? Komt nog wel haha, maar heel veel succes met 'de verandering'! (Lol nu moet ik gelijk aan de maze runner denken...)
  Succes met de hardloopwedstrijd!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie foto's en blij dat het goed met je gaat met school ook veel succes met alles liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat onwijs spannend! Ik ben heel erg benieuwd! :)

  BeantwoordenVerwijderen