Inspiratie: magazine design

vrijdag 1 mei 2015 |


mag
Als ik ergens van houd, is het wel van mooie tijdschriften. De vormgeving vind ik wel een van de belangrijkste dingen en het kan me net zo inspireren als wat er eigenlijk in een magazine staat. Op Pinterest kwam ik een aantal mooie pagina's tegen en ik dacht: oh ja, tijdschriften. Volgens mij ben ik nu zo'n blogjunkie geworden dat ik die dingen een beetje vergeten was. Ik ging wat meer mooie pagina's uit tijdschriften opzoeken om met jullie te delen, zelf vind ik het namelijk heel leuk om te zien!

mag1
lovely the mag / knit wit

mag6
fiks / plaza
mag5
poster magazine / vogue
mag4
style.com/print magazine / cereal (foto door Laura)
mag3
VRS mag / roadtrip magazin
mag2
adc magazine / martha stewart living

Ik geloof dat dit allemaal buitenlandse magazines zijn. En er zijn er nog veeeel meer. Ik kan er echt uren naar kijken en heb meteen zin om zelf bezig te gaan, haha!

De laatste tijd lees ik minder tijdschriften dan een paar jaar geleden, toen verslond ik ze echt. Het was ook echt mijn droom om in een tijdschriftredactie te werken. Stukjes typen en met van die typische meidendingen bezig zijn. Maar ook het vormgevingsdeel heb ik altijd interessant gevonden. Nu heb ik toch een beetje het gevoel dat de online wereld het overneemt, maar ik word nog steeds zo blij van een tijdschriftje met ├ęcht papier. Ik ben vooral fan van de Linda, daarvan vind ik de vormgeving ook heel strak, maar toch creatief. Maar de felgekleurde lay-out van de Cosmogirl vind ik bijvoorbeeld ook heel leuk. Ja,  met een tijdschrift maak je me altijd blij. Ik ben benieuwd: lezen jullie tijdschriften en welke dan? En van welk magazine vind je de vormgeving het mooist?

XOXO,
Luna.

PS: voor de eerste foto probeerde ik nog een cactus op de tijdschriften te zetten. Gevolg: cactus viel om en heel mijn bed vol grond. Typisch weer. Daarna heb ik nog een kwartier mijn bed schoongemaakt, wat ik wel niet over heb voor jullie! ;)

15 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Ah zo leuk allemaal! Ik ben dol op tijdschriften <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd echt van tijdschriften! Heel leuk om te zien, deze mooie plaatjes! Zelf vind ik de Nederlandse Harpers Bazaar er vooral altijd prachtig uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind Moodiez een heel fijn tijdschrift om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eigenlijk koop ik geen een tijdschrift meer, omdat ik altijd bedenk dat het toch wel op internet staat haha :) Toch krijg ik altijd inspiratie wanneer ik een goed tijdschrift lees!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Awh arme jij haha, zou echt typisch iets zijn voor mij, heel je bed vol grond... Maar wat een mooie tijdschriften allemaal! Ik ben echt fan van mooie designs als die van Cereal<3
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad heel erg mooi, en veel fijner om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook helemaal gek op tijdschriften.. Je haalt er zoveel inspiratie uit! Net als deze post:) Liefs, Jis

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk!! Ik heb een vogue abonnement :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah heerlijk al die prachtige layouts! Ik vind de ELLE ook altijd zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik hou van tijdschriften!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb ook echt zo een periode gehad dat ik tijdschriften bijna letterlijk verslond! Ik blijf er van houden en als ik deze foto's zie dan wil ik eigenlijk ook meteen naar de winkels rennen haha. Echt hele mooie inspiratie! Ik houd altijd van de Flow, daar kan ik lekker veel plaatjes uit knippen. En qua fashion tijdschriften hou ik van de Glamour xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vallende cactussen, zwijg me daarover, haha. Ik maak het ook zo vaak mee, lol. Ook altijd als ik een foto wil maken, haha. Ik hou ook zo van de vormgeving van sommige tijdschriften. De vormgeving van tijdschriftjes die ik een paar jaar geleden las, kan ik wel kapot scheuren, haha. (Bij wijze van spreken.) Veel te druk allemaal. (: Geef mij maar van die minimalistische tijdschriftjes waar je overzicht op hebt als je ze leest. Erg origineel artikel weer Luna! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tof artikel! Ik lees echt heel weinig tijdschriften de laatste tijd, eigenlijk niet. Ik ga ook sneller blogs kijken en dingen lezen op internet. Maar je hebt wel gelijk, tijdschriften kunnen heel inspirerend zijn!

  BeantwoordenVerwijderen