Apps/sites om mee te ontspannen

donderdag 16 april 2015 |


relax3
Voordat ik met het artikel begin zal ik even uitleggen waarom ik de laatste dagen zo afwezig was op mijn blog, Twitter en zelfs Instagram; deze week was heel druk, door de schoolmusical voornamelijk. Dinsdag en woensdag heb ik erin gedanst, waardoor ik voor andere dingen heel weinig tijd had, maar het was wel heel leuk!

Van tevoren vertelde ik dat de dansen nog niet zo goed gingen, maar tijdens de voorstellingen is het goed gekomen, gelukkig. Eén dans vond ik wel lastig, maar goed. Nu is het afgelopen, de musical waar een half jaar aan is gewerkt.. maar ben wel blij dat ik op woensdag en donderdag niet meer zo lang op school hoef te blijven om te repeteren. We deden trouwens Les Miserables en 't was een mooi eindresultaat!

Maandag en dinsdag had ik Cambridge examens, ter afsluiting van drie jaar tweetalig onderwijs. Ik was er niet zo gestresst voor, totdat ik het examen op maandag echt verpestte, naar mijn idee. Het tweede examen ging een stuk beter. Er wordt vanuit gegaan dat iedereen het wel haalt, dus ik hoop enorm dat dat zo is. Het zou zo stom zijn als ik drie jaar lang goede cijfers heb gehaald, en dat ik dit ineens niet kan halen. Fingers crossed! 

Lange intro, op naar waar ik over wilde schrijven: apps en sites om mee te ontspannen! Jaja, die zijn er. In de tijd die ik afgelopen week had om te relaxen, ontdekte ik de app Breathe én een nieuwe serie op Netflix..

relax2
Breathe
Deze app heb ik ontdekt door een artikel van Roos - dankjewel! :) Ben het meteen gaan downloaden en uitproberen. Breathe helpt je om te mediteren. Je leert de basics en je kunt dan verschillende oefeningen doen. Er is veel keus, dus deze app moet je even ontdekken. Eerder had ik nog nooit gemediteerd, maar het is heel ontspannend en Breathe helpt je goed op weg!

Netflix 
Ik denk dat we onderhand wel allemaal van Netflix afweten (anders heb je wel onder een steen geleefd) dus nieuw is het niet. Wel vind ik het heel fijn om even een aflevering van een serie te kijken om te ontspannen. Terwijl bloggen naar mijn idee echt iets actiefs is, hoef je bij het netflixen alleen achterover te hangen. Nu ik klaar ben met the Unbreakable Kimmy Schmidt (seizoen 1), ben ik begonnen met The Walking Dead. Heel wat anders, maar ik vind het nu al zó leuk en spannend!

relax1
Spotify
Spotify gebruiken jullie vast al, perfect voor playlists met leuke liedjes, motiverende muziek voor tijdens het sporten.. maar er zijn ook een hoop rustige playlists.

Rainymood
Sommige geluiden zijn heel fijn, zoals de tikkende regen tegen het raam (als je lekker binnen zit dan, haha). Geen regen? Dan kun je ook Rainymood aanzetten en tadaaa, daar is het regengeluid! Je hebt ook andere sites zoals Forest Mood en Calm, mocht je meer houden van het geluid van tsjirpende vogeltjes of stromend water. Zelf vergeet ik zulke sites vaak aan te zetten, terwijl het heel chill kan zijn, zo op de achtergrond. 

Hebben jullie het ook druk de laatste tijd? Wat doen jullie om te relaxen?

xoxo, Luna. 

19 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Leuk artikel! Breathe lijkt me een fijne app, moet ik zeker uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke post!! Fijne tips ook.. Moet ik zeker eens uitproberen! Liefs, Jis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Ik ken zelf inderdaad vaak netflix om te ontspannen, misschien een beetje teveel? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Breathe app ga ik zeker onthouden! Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe ook Cambridge naast mijn gewone vwo en ik heb het dus bijna het examen...Ik heb CAE afgerond in een half jaar, maar als jij het al moeilijk vind na drie jaar. Ik ben echt bang dat het gaat mislukken! Deed jij CAE of FCE?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm ik deed CIE! Weer wat anders: dat is nog voor Cambridge Engels eigenlijk. Als ik het haal ga ik volgend jaar pas echt Cambridge Engels doen. Dus no worries! <3

   Verwijderen
 6. Die app Breathe lijkt me heel fijn! Ik lees vaak blogs wat ik pure ontspanning vind haha, misschien ietsje teveel... Fijn dat het dansen goed ging en je hebt het examen vast wel gehaald!<3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel! Ik heb volgende week een Cambridge CAE proefexamen! Nu ben ik nog niet zenuwachtig maar ik denk dat als het eenmaal zover is dat ik dat wel ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn om te lezen dat het beter met je gaat! En bedankt voor de tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk artikel, ik hoop dat je haalt, ben benieuwd naar je uitslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijken mij fijne apps! Kan ik wel even gebruiken...

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldige apps en sites! Super dat de musical uiteindelijk toch nog goed verlopen is! Ik hoop dat je resultaten goed gaan zijn van je examens, maar dat zal wel het geval zijn! Oh en Rainymood, Forest Mood én Calm gebruik ik al bijna een jaar om even alles te vergeten. Ideaal als het te donker is om in je eentje het bos in te kruipen! (: Ik heb nog nooit gemediteerd dus vraag me niet wat je precies moet doen dan, Breathe ga ik ook eens een keertje downloaden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk artikel! Ik pak meestal mijn ereader om een spannend boek te lezen. Daar wordt mijn hoofd wel leeg van :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk artikel Luna! <3 Ik ben zelf echt gek op Spotify en Nexflix

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ohhh twee apps kende ik nog niet! Wil ik zeker eens testen. Ik ga graag in bad, kijk naar HIMYM of lees een boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik gebruik Netflix en Spotify ook regelmatig, vind het zo'n fijne programma's, vooral als ik het - net als jij dus - druk heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Fijn artikel! Ben heel benieuwd naar rainymood!

  BeantwoordenVerwijderen