25 food vragen

woensdag 10 december 2014 |


food3
Een leuk tagje tussendoor met 25 vragen over eten en mijn eetgewoontes. Ik zat al een tijdje te denken of ik deze tag zou doen. Zelf vind ik het namelijk ook erg leuk om over andermans eetgewoontes te lezen. Al is er voor mij nog veel voedsel te ontdekken, ik vul de vragen graag in - there we go!

Wat is je favoriete ontbijt?
Een cracker met pindakaas en hagelslag. Ik eet dit misschien iets te vaak in de ochtend - ik kan iets gevarieerder ontbijten. Maar goed, dit is momenteel wel mijn favoriet, zo lekker! Een simpele boterham of bakje yoghurt vind ik ook altijd goed.

Hoe drink je je koffie?
Ik lust het wel zwart, maar vaak doe ik er een beetje melk bij. Met veel melk (dus een koffie verkeerd) vind ik ook lekker!

Wat zit er op je favoriete broodje?
Broodje kip madras! Wat vind ik deze heerlijk. Er zit kip, gesmolten kaas, madrassaus en eventueel ananas op. Lekker ongezond maar I loooove it.

Soep of salade?
Allebei vind ik lekker! Ik houd wel van een salade (maar niet een al te ingewikkelde), maar ook van soep. Uh... als ik moest kiezen dan salade.

Wat is je favoriete kookboek? 
Ik heb nog nooit een kookboek in bezit gehad, dus nee, ik heb er geen.

food2

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Oww, het liefst wil ik daar nooit tussen kiezen. Af en toe zoet is gewoon lekker, maar als ik dan echt moest kiezen nooit meer zoet. Dat is toch wel wat gezonder dan nooit meer hartig.

Welke keuken (land) is je favoriet? 
Italiaans! Ik bedoel, pizza..... en de pasta's natuurlijk. Maar ik ben niet echt van het Aziatische eten, wel vind ik sushi lekker. Doe maar gewoon simpel, Hollands, daar ben ik wel oké mee.

Wat is je favo foodfilm?
Bestaan die? Goh, dat wist ik niet eens haha. Zoiets als Sjakie en de Chocoladefabriek? Haha, want die vind ik wel leuk! Vroeger vond ik het zo eng toen die jongen in die chocoladerivier belandde en toen in die buis werd meegetrokken, ugh, dat was echt mijn grootste angst.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Ha, dat kunnen wel die crackers met pindakaas en hagelslag zijn. Ook eet ik na het eten áltijd een bakje vlaflip. Mijn motto was altijd: een dag zonder vlaflip is een dag niet geleefd. (Lach me niet uit.) Verder kan ik ook heel goed friet eten.. als ik begin eet ik vaak een beetje veel. Mijn zusje neemt altijd meerdere snacks, dat doe ik dan weer niet. Ik klink ongezond, hè? Oeps. Het valt hartstikke mee hoor.

food1

Wie is je grootste inspiratiebron?
Met koken? Nou, niemand, want je moet mij niet laten koken. Dan wil je het namelijk niet eten, haha. Zelfs mijn pannenkoek laatst was mislukt. Iemand die een YouTuber kent die mij kan leren koken?


Thuis koken of uit eten gaan?
Ik ben echt gek op uit eten gaan. Doen we natuurlijk niet te vaak met de familie, maar misschien wel meer dan gemiddeld. Het is fijn dat je zelf iets mag kiezen, het is lekker en vaak zijn restaurantjes gewoon zo sfeervol. Maar ook thuis eten is fijn. Beide dus.

High end of low profile?
Low is wel prima.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Een Turks & Italiaans restaurant in de stad, het is daar echt lekker en gezellig! Ik neem eigenlijk altijd dezelfde pizza omdat ik die zo lekker vind. Een soort pizza mozzarella met veel rucola.

Boodschappen doe ik bij...
Zelf doe ik de boodschappen niet, maar mijn moeder shopt bij Albert Heijn meestal.

Het lekkerste dat ik ooit heb gegeten is...
Oh, lastige. Er zijn zoveel lekkere dingen. Maar dat zijn dan toch wel de zoetige dingen zoals macarons. Jammer dat macarons zo duur zijn. Ik weet het, er zijn ontzettend veel meer lekkere dingen, maar dit komt even in me op.

food2

Wat is je favo cocktail?
Hahaha, laten we daar nog maar niet aan beginnen he! Wel heb ik op vakantie in Kroatië véél non-alcoholische cocktails op, die waren heerlijk. Wauw, ik verlang er weer zo naar als ik eraan denk!

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?
Die Heston ken ik niet eens, is dat raar? Anyways, dan wordt het George Clooney, haha!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Ik zou het (nog) niet weten.

Mijn favo snack is...
Chips, denk ik dan. Van die tortillachips vind ik de laatste tijd het lekkerste, yum!

Wat zit er op jouw pizza?
Meestal eet ik een simpele margharita of mozzarella pizza, maar ook ananas is er zó lekker op! Eerst hield ik helemaal niet van pizza hawaii, nu is dat toch wel mijn favoriet. Rucola erop en klaar. Love pizza.

Wat lust je echt niet?
Spinazie en boerenkool. Ik lust veel, maar dit gewoon écht never nooit.

food1
Mijn favoriete foodblog is...
Hmm, ik kijk vaker op fashion & lifestyle blogs dan op foodblogs, moet ik toegeven. Wel vind ik Culy.nl een mooie site, alles ziet er zo lekker uit! Jammer dat ik niet kan koken, maar ik heb wel eens wat suggesties gestuurd naar mijn moeder. Heeft ze nog niets mee gedaan. (Mam?!)

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is...
Inktvis, I guess. Verder niet veel spannends. Maar inktvis was wel bijzonder en ook niet echt lekker. Heel spons-achtig, bleh. Niet voor herhaling vatbaar in elk geval.

Wat staat er op je food bucket list?
Slakken! Sowieso. Ik betwijfel of ik me niet ga bedenken als er uiteindelijk een slak op mijn bord ligt, maar het lijkt me wel cool eens te proberen. Verder wil ik ook wel eens een insect proberen, die verkopen ze nu toch ook in de supermarkt?

Ik kan niet leven zonder...
Thee. En chocolade. Wie kan er wel leven zonder chocolade?

Zoals jullie hebben gelezen heb ik nog niet veel ervaringen wat betreft eten, maar daar komt nog wel verandering in. Eerst maar eens de basis van koken leren. Ik heb trouwens wel een schort van Sinterklaas gekregen! Haha, omdat ik graag wilde beginnen met koken. Nou, het is een begin! Deze tag is trouwens bedacht door Pauline van 'Uit Pauline's keuken'. Ik vond het leuk om 'm in te vullen en zodra ik een simpel ei kan bakken ga ik ook eens wat recepten van foodblogs halen. Can't wait, haha!

Neem deze food tag gerust over als je wilt!

Liefs, Luna. 

9 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Je hebt 'm erg leuk ingevuld! Macarons, mmmm.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke food tag! Leuk ingevuld Luna :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh wat een super leuke taf! Je hebt hem ook zo leuk ingevuld! Sjakie en de Chocoladefabriek als favoriete foodfilm, zoiets zou ik ook op kunnen schrijven hahaha. En door dat je zo enthousiast bent ga ik ook maar eens een cracker met pindakaas en hagelslag proeven, klinkt goed! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele leuke tag, ik herken heel veel dingen en wat een leuke foto's heb je er bij gedaan! Liefss

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahah, een dag zonder vlaflip is een dag niet geleefd, die had ik nig niet gehoord maar ik mkest er wel om lachen en vind hem leuk!
  Leuke antwoorden Luun, krijg er spontaan trek van..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk ingevuld! Als ik iets wil koken, kijken ik altijd op youtube naar foodgloss. Is goed uitgelegd, dus raak niet in de stress haha! Staan hele lekkere dingen op!

  BeantwoordenVerwijderen