The Running tag

donderdag 1 mei 2014 |


Een tag helemaal op hardlopen gericht, hoe leuk! Hij is bedacht door Martina, maar verder heb ik 'm nog niet zo vaak voorbij zien komen. Ik loop sinds dit jaar ook elke week hard (vaak twee keer per week) en ik wilde de vragen ook graag invullen en zo de tag wat verspreiden!

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Aan het begin van dit jaar. Ik wilde graag vaker hardlopen, een beetje conditie opbouwen, meer bewegen. Want dat doe ik toch een beetje te weinig, denk ik. Ik vind sport wel leuk, maar naast een uurtje per week dansen en naar school fietsen bewoog ik niet zo veel. Hardlopen tussendoor leek me een goed idee. Mijn ouders lopen ook vaak hard en later wil ik (minstens) zo goed als zij worden!

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?
Misschien was ik een beetje te enthousiast begonnen. En dan bedoel ik niet dat ik me helemaal kapot liep, maar in de voorjaarsvakantie ben ik wel vijf keer in één week gaan lopen. Ik wilde meer, meer, meer! Nu geeft hardlopen me nog steeds een goed gevoel, daarom doe ik het eigenlijk. Maar ik heb niet zo'n zin om te gaan als op het begin.

Heb je wel eens last gehad van blessures?
Dat gelukkig niet, nee!

Wat draag je tijdens het hardlopen?
Een broek van de Primark, een shirtje, mijn Adidas-vest als het koud is, en mijn schoenen van Asics. Ik wil graag nieuwe schoenen, haha. Check hier mijn hardloop-outfit op de foto!

Welke schoenen draag jij tijdens het lopen en heb je aan- of afraders?
Oh, dat had ik dus al gezegd. Van Asics. Het zijn prima schoenen, maar ik kocht ze niet speciaal voor het lopen. Ik denk dat er betere zijn. Ik raad aan om echt goede hardloopschoenen te kopen als je vaak wilt hardlopen. Dan maar iets meer eraan uitgeven. Niet op je oude gympjes gaan lopen, dat gaat niet lekker!

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?
Zojuist heb ik Runkeeper gedownload, ik weet nog niet echt hoe dat werkt maar dat ga ik uitzoeken! Lijkt me handig om te zien hoeveel kilometer je precies hebt gelopen en in welke tijd. Had er voorheen nog niet echt behoefte aan, maar ik ga het eens proberen.

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?
Oef, daar heb ik nooit zo over nagedacht. Misschien dan eerder om mijn hoofd leeg te maken. Ik denk nooit zo veel na tijdens het hardlopen. Gewoon gaan met die banaan, haha!


Wat staat er nog op je wishlist?
Nieuwe schoenen, dus! En ik wil ook vaker mee gaan doen met hardloopwedstrijden. In juni loop ik een wedstrijd, 5 kilometer. Nog een beetje trainen en dan gaat het me gemakkelijk af. Vorig jaar liep ik dezelfde wedstrijd, maar toen moest ik na twee kilometer al even wandelen. Sinds ik regelmatig hardloop gaat het zó hard vooruit! Nu kan ik me niet voorstellen na twee kilometer al moe te worden. Meedoen aan de Color Run staat ook op mijn wishlist, dat lijkt me zo geweldig!

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?
Ik vind het moeilijk om nieuwe routes uit te zoeken. Eens zei ik: 'Ik loop gewoon ergens heen, ik kom wel weer thuis.' Je raad het al... ik ben verdwaald geraakt. Ik probeer nu met routes te variëren, maar ik vind het lastig om die te vinden. Ik vind het irriterend als ik door de regen moet hardlopen of pijn krijg. Door pijn in mijn benen kan ik nog wel heen lopen, ik vind het vervelender als ik last krijg van mijn ademhaling. Het werkt bemoedigend als ik geen last van pijn krijg en lekker in het zonnetje loop, dan ren ik de vijf kilometer makkelijker!

Alle running girls mogen de tag van mij overnemen. Run baby run! Loop jij ook hard? 

Liefs, Luna. 

11 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Leuke tag! Hardlopen is echt de fijnste sport die er is wat mij betreft! Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tag Luna, supergoed dat je hardloopt! Ik heb een tijdje geleden ook een poging gedaan tot, maar je raad het al, na 3 keer is het er niet meer van gekomen. Dus duimpje omhoog voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tag! Misschien dat ik hem ook maar eens moet doen :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tag! Ik heb de Runkeeper app, ik vind 'm super fijn! Je kunt 'm ook voor skeeleren, fietsen en meer gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tag! Echt goed dat je hardloopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt een leuke tag! Ik moet hem ook maar eens invullen want ik loop ook hard!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tag, kende ik nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk artikel Luna! Ik denk dat ik deze tag ook maar even ga overnemen :')

  BeantwoordenVerwijderen