Een zonnebril bij jouw gezicht

dinsdag 22 april 2014 |
De zonnebrillentijd komt er weer aan! Goed, het is nog geen zomer, maar als we een paar zonnestraaltjes zien (of even een diva-momentje hebben) zetten we gewoon een zonnebril op. Ik vind zonnebrillen mij niet mooi staan, maar ik vind ze wel heel leuk! Vandaag geef ik tips om de perfecte zonnebril te vinden. Eentje die bij jouw gezichtvorm past en gewoon fabulous staat. De tekeningetjes uit dit artikel heb ik zelf gemaakt.
Ovaal gezicht: heb jij een ovaalvormig gezicht? Lucky you! Alle zonnebrillen passen wel bij jouw gezicht, dus kies voor een exemplaar dat jou leuk lijkt. Ook een lekker crazy  montuur staat jou.


Vierkant gezicht: lijkt jouw gezicht nog het meest op een vierkant? Kies dan niet voor een te brede bril. Ovale maar vooral ronde monturen staan je het mooist. Ze laten je gezicht wat smaller lijken.
Lang gezicht: heb jij een lang gezicht? Dan geldt: hoe groter, hoe beter! Grote zonnebrillen bedekken dan een groot deel van je gezicht, waardoor je gezicht minder lang lijkt. Ronde glazen helpen hierbij ook.Rond gezicht: jouw gezicht heeft niet echt hoeken en lijkt nog het meest op een rondje. De zonnebril die het beste bij jou past is (recht)hoekig. Lekker simpel, maar ook fashionable.Hartvormig gezicht: is jouw voorhoofd aardig breed, maar de onderkant van je gezicht smal? Dan kun je het bovenste gedeelte van je gezicht smaller laten lijken met een bescheiden, lichtgekleurde, niet te grote of brede bril.Diamantvormig gezicht: is jouw gezicht diamantvormig, dan zijn je voorhoofd en kin smal. Je jukbeenderen zijn juist breder. Een pilotenbril zorgt ervoor dat je voorhoofd wat wijder lijkt.

Natuurlijk speelt er nog meer mee bij het vinden van een zonnebril die bij jou past. Donkere kleuren geven een hardere uitstraling, terwijl een pastelkleurige zonnebril er wat liever uitziet. Ook kun je kijken wat bij de kleur van je haar of huid matcht. It's up to you! Ik vind een zonnebril niet leuk bij mij omdat mijn neus dan nog meer wordt benadrukt. Deze gaat sowieso meer opvallen als je een zonnebril draagt en dat is niet handig bij een grote neus. Een groot montuur laat deze al wat meer wegvallen. Maar het liefste wil je natuurlijk een trendy paar sunglasses!

Wat voor soort zonnebril heb jij dit jaar? 

18 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Hihi, super leuk artikel! Grappig met die tekeningetjes, ik heb een ovaal vormig gezicht, die bril van de New Look lijkt me wel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Ik heb dit jaar net zoals de voorgaande jaren mijn ray ban weer tegen de zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super handige tips! Zelf heb ik twee Ray-Ban zonnebrillen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super handige tips! Leuk in elkaar gezet artikel ook :) Zonnebrillen uitzoeken vind ik altijd één van de moeilijkste dingen om te doen, maar met dit soort tips gaat het al een stuk makkelijker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je dit leuk gedaan! Ik draag al jaren het pilotenmodelletje van RayBan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een superleuke post! Vooral die tekeningetjes zijn super leuk en handig! LIk weet nu precies wat voor bril ik moet hebben! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. super leuk artikel,en erg handig leuk dat je het zelf hebt getekend groetjes maud

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Handig artikel! Ik heb een vrij lang gezicht, maar ik kan geen grotere zonnebrillen gaan dragen omdat ik wel een klein gezicht heb. Dus ik zoek gewoon iets leuks uit, en ik zie wel hoe het staat, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel handig!

  lifeofdiya.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb twee brillen gekocht bij de action vond die wel heel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ben je toch creatief! Momenteel heb ik een ronde zonnebril, dat vind ik wel een heel vrolijk model voor de zomer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel handig en leuk artikel! Ook leuk met die tekeningetjes erbij :)
  Xxx Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vrij veel brillen staan mij altijd, gelukkig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat leuk gedaan zeg meid! heel leuk artikel heb je ervan gemaakt! ik heb de piloten zonnebril en de neppe rayban bril! x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Erg leuke en handig artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk artikel, zo met die tekeningetjes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie brillen! Ik ben sinds kort helemaal weg van houten zonnebrillen! Kijk maar eens op http://www.beaverbril.nl/ daar verkopen ze echt vette! Houten zonnebril!

  BeantwoordenVerwijderen