Foto bewerk tip: Pixlr-o-matic

zondag 17 november 2013 |Foto's maken is heel leuk om te doen, maar foto's bewerken is net zo leuk. Ik vind het leuk om nieuwe sites te ontdekken waar ik mijn foto's leuk kan bewerken. Dit artikel gaat over pixlr-o-matic, wat ik eigenlijk opnieuw heb uitgevonden. Ik ken het dus al een hele tijd! En ik vind het echt een aanrader, want je kunt er supermooie dingen mee doen. Klik op 'lees verder' voor een snelle handleiding!

Als je op pixlr-o-matic komt, kun je eerst kiezen of je met de webcam een foto maakt of er een op je computer uitkiest. Daar begin je dus mee. Lijkt me logisch, haha!

Dit wordt even mijn voorbeeldfoto. Zo ziet het eruit als je een foto hebt gekozen die je gaat bewerken.

Onderaan zie je twee balken. Bij de ene balk zie je de effecten die je kunt kiezen. Je kunt ook heel snel door die 'effectenbalk' heen scrollen. De balk onderaan geeft nog wat opties aan. Je kunt een vierkant van je foto maken, of een random effect laten kiezen. Je ziet ook een half rondje met daarin de kleuren rood, blauw en geel. Klik je op rood dan krijg je de effects, zoals zwart-wit en nog veel meer mooie dingen. Klik je op blauw dan krijg je de zogenaamde overlays, zoals bokeh of gekleurde vegen. Bij geel heb je een ruime keuze uit verschillende randen voor om je foto.

Deze functie ontdek ik pas net: De random-functie. Daar kun je op klikken, en dan kiest pixlr-o-matic zelf een mooi effect voor je uit. Als je geen zin hebt om zelf alles uit te kiezen, kun je net zo vaak op 'random' klikken als je wilt tot je wat moois hebt! Het effect op de foto hierboven vind ik erg mooi. Bij 'random' kiest hij dus een effect, overlay en rand uit. Ook kun je dus je foto in de vorm van een vierkant laten maken. Dat doe je met de knop ernaast. 

Hier een paar dingen die ik met pixlr-o-matic heb gemaakt. Het zijn voorbeelden, je kunt zo veel verschillende combinaties maken! Ik zou het zeker eens uitproberen, het is gewoon vermakelijk, haha. 

Heb jij het geprobeerd en wat vind jij van pixlr-o-matic? 

11 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Ik kende Pixlr-o-matic al, ik gebruik zelf voor mijn foto's altijd gewoon pixlr.com. Is daar ook van, maar dan gebruik ik vaak de eerste 2 vakjes om mijn foto's te bewerken. Ik had een tijd geleden hiervan een app op mijn iPod maar die heb ik gewist omdat ik er niet veel meer mee deed, maar je hebt jou foto heel leuk bewerkt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik Pixlr ook aaaltijd, je kan er inderdaad veel leuke dingen mee doe!

  liefs Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er super leuk uit! X Hanne - fromlovetolost.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuke site! Kende hem nog helemaal niet.

  Liefs,
  Kiki // Chicks About Fashion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik Pixlr express. Ook erg fijn:) Leuk artikel Luna!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh, Pixlr express ziet er ook goed uit! bedankt (:

   Verwijderen
 6. Voordat ik met photoshop werkte gebruike ik het ook weleens, maar nu ga ik eigenlijk altijd voor photoshop! En als ik alleen iets kleins uit moet snijden ofzo ga ik lekker makkelijk en snel voor paint haha :)
  Ik ben niet zo van die gekleurde effecten en overlays, als het subtiel is vind ik het vaak nog wel mooi op instagram ofzo (gebruik het zelf dan weer niet ;p) maar verder heb ik het liefst lekker simpel of een beetje spelen met donker/lichte en middentinten bij de curves in photoshop :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik Pixlr-o-matic ook heel vaak, ook omdat ik hem als app heb op mijn mobiel, superhandig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk! Ik had toevallig laatst ook nog een artikel getikt over online bewerking. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik dit regelmatig! Zulke leuke effecten om toe te voegen :) Bij jou ziet het er ook super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pixlr-o-matic gebruikte ik vroeger ook altijd! Gegeven moment werd het helaas mij een beetje te saai en wilde ik iets nieuws proberen. Door een interview die ik met Michelle heb gehouden van maisonmies.blogspot.com heb ik ribbet.com ontdekt. Superfijne site met effecten die erg bij mijn blog passen, hihi :) Leuk artikel!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen