Waarom ik vakantie wil..

woensdag 19 december 2012 |

Vandaag een artikeltje over iets wat heel erg frustrerend is: De dagen... tot... de... vakantie.. die heel sloom gaan. Nee echt, ik zit af te tellen want ik kan niet meer wachten. Waarom niet? Natuurlijk ook omdat vakantie altijd heerlijk is, zeker de X-mas holidays: Twee weken vrij, Kerst en Oud en Nieuw vieren.. Maar er is nog een rede en die moet ik even kwijt, klik maar op Read More >>.
SCHOOL. Jullie hadden 'm zien aankomen, haha. Ik word onderhand zo gek van school dat ik er geen zin meer in heb. Misschien weten jullie dat ik enorm van een planning maken ben. Zowat elke ochtend maak ik uit stress een notitie met wat ik die dag ga doen, omdat het dan allemaal in me opkomt. Tot die tijd zit op school, dan maak ik dat vak en dat vak. Dan kijk ik dat programma terug, moet ik naar dansles, blablabla. Ik vind dat heel fijn en het zorgt ervoor dat het een beetje op orde komt in mijn hoofd. Maar toch. Ik ben altijd bang dat ik vergeet iets op zo'n planning te zetten. Hebben jullie dat ook?

Wij hebben een nieuwe regel op school: 'Vaste zitplaatsen in iedere klas'. Iedereen protesteren, maar ik heb het gevoel dat ik er het meest op tegen ben. Ik baal er nog steeds van. Heb je vriendinnen gemaakt, word je er weer apart van gezet. Kunnen jullie je niet voorstellen, he? Nou, zo belachelijk gaat het dus op school. We hebben ook ontzettend veel toetsen. Als je het vergelijkt met andere scholen dichtbij, heb ik het idee dat wij de meeste toetsen/huiswerk hebben. Na school ben ik er constant mee bezig. Stom. Ik wil bloggen, andere leuke dingen doen! Nu heb ik het idee dat ik dat helemaal afraffel. Of dat ik mijn huiswerk juist afraffel, door alle stress die het me oplevert. Ik denk altijd dat ik teveel moet doen en dan raak ik in paniek.


Jullie snappen wel dat ik vakantie wil. Gewoon twee weken HELEMAAL NIKS. Sommige bloggers zie ik juist een vakantie-planning maken, maar dat ga ik niet doen. Naast Kerst en Oud en Nieuw vieren met familie ben ik van plan weinig te doen. Ik ga er heel erg van genieten dat ik eens een dag niet denk: 'Shit, morgen een toets. Moet ik nog voor leren. Weinig tijd, help!' Nee, daar ga ik ECHT blij mee zijn. Even niks aan mijn hoofd. Klaar met die dagplanningen. Ik heb er wel zin in om daar even niet mee bezig te zijn. En bovendien ga ik proberen leukere blogposts te maken. Naar mijn idee worden die namelijk minder, maar dat komt door de inspiratieloosheid. Ik weet dat jullie dan zeggen: Ach, laat het bloggen dan even zitten joh. Kon ik dat maar! Dan voelde ik me nog schuldiger, denk ik, want ik wil het niet verwaarlozen.

Nee, natuurlijk is het niet zo dat ik bloggen nu als een stomme verplichting voel, maar ik wil het blijven doen. Het hoort bij mijn plangedrag. Het hoort bij mij om om de dag een artikel te plaatsen. Die 'gewoonte' blijf ik houden, hoewel het soms moeilijk is naast dat harde werken van mij..

Sorry, lange post naar mijn idee. Toch bedankt dat je het hebt gelezen. Tips voor een minder stressvol leven zijn welkom, hihi. En misschien herkennen jullie dit wel een beetje? Een SUPER fijne vakantie iedereen en natuurlijk fijne feestdagen gewenst. Beeld: Weheartit

12 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Ik herken de situatie, op dit moment verlang ik ook heel erg naar de vakantie! Ik wens je een hele fijne vakantie!

  Liefs, Sophie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar! Vervelend dat je niet meer bij je vriendinnen mag zitten want vriendinnen zijn toch wel het leukste van school. Ik hoop dat je de laatste 3 daagjes nog even aankan en een super leuke vakantie hebt! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar! Ik heb nu toetsweek en word er helemaal gek van :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, je beschrijft echt precies mijn leven! Behalve het plannen, want ik ben echt een chaoot. Haha. Ook ik ben al een paar week aan het aftellen. Maar nog drie daagjes moet lukken toch? :) Geniet van je vakantie! Voor je het weet is ie weer voorbij!

  Liefs !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een stomme regel, zeg. Ik zou in opstand komen, haha ;)
  Gelukkig begint mijn vakantie vrijdag en is mijn toetsweek eindelijk voorbij. Even heerlijk niets doen. ♥

  Liefs,
  Adriënne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil ook ontzettend graag vakantie! wel grappig, ik plan juist mijn vakantie ;)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je beschrijft mij heel erg, heb ik het idee. Ik plan ook elke dag mijn dag in, dat doe ik al heel erg lang. En niet dwangmatisch hoor ;) Als iemand op het laatste moment wil afspreken en ik al mijn leerwerk moet verzetten - prima (tot op een zekere grens). Maar ik denk hetzelfde als jou "eerst naar school, als ik thuis ben dit en dit leren, dan dit kijken, dan dit doen, dan eten, slapen" etc. Het is niet erg als ik er niet echt aan toekom, want ik plan altijd veel ruimte in voor alles. Dat ik bijvoorbeeld een schriftelijke overhoring (die 1x meetel) wel 3x leer. Maar dan gewoon heel kort. :)
  Dat plannen is inderdaad irritant en ik ben ook net zo inspiratieloos als jij ;) Geloof me, waarschijnlijk erger!!! Dit is mijn eerste dag dat ik weer een beetje tijd heb te reageren op blogs (niet te erg denken.. ik plan ALTIJD mijn hele weekend vol - er is gewoon zoveel leuks te doen!).
  Verder hebben wij ook vaste zitplaatsen, al drie jaar. Dus voor mij is dat niet zo gek. Er zullen echt af en toe gelegenheden komen dat je kunt wisselen (bijv. als degene die naast jou zit ziek is en iemand anders ook en dan kun jij naast diegene of als je een film kijkt of bij sommige docenten maakt het helemaal niks uit).
  En het is bijna vakantie! Geniet van je niks doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit herken ik echt helemaal. Ik wil gewoon eens twee weken zelf kiezen wat ik die en wanneer ik dat doe. Na die stomme examens heb ik daar wel even behoefte aan... x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. bah school, ik zit er ook helemaal vol van... Maar nog 1 dagje :o
  Ik heb ook vaste zitplaatsen, al 3 jaar. Maar dan leer je ook andere mensen kennen dan alleen je vrienden. Die spreek je toch ook in de pauze al? En verder ik kan echt NIET plannen haha. Ik loop altijd achter...
  Nog even één dagje bikkelen en dan HOLIDAAAAAAY. Geniet ervan meis! en NO HOMEWORK, misschien in het laatste weekend? haha. Maar ga niet twee weken lang elke dag een beetje huiswerk doen hoor!
  Is dit een lange comment? :p liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geniet van je verdiende vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen