En de winnaar is... Leona!

zaterdag 15 december 2012 |

Wat was het spannend, hé, de finale? Maar Leona won, en yeah daar was ik het helemaal mee eens. Omdat ik op Twitter zag dat velen The Voice of Holland aan het kijken waren (en er dus druk over tweetten), dacht ik: Ik maak er gewoon een post over. Dat is omdat ik ook over media (muziek en televisie) schrijf. Ik was echt fan van vele kandidaten dit seizoen en had zelfs een afspeellijst gemaakt met TVOH-liedjes. In deze post zet ik de toppers nog even op een rijtje!

Winnares The Voice of Holland 2012 Leona
Eyelar Mirzazadeh. Eigenlijk ontroerde haar auditie mij al maar ze werd steeds beter in de wedstrijd. Eerst was ze nog niet zo'n favoriet, maar door de gave liedjes die ze zong werd er toch steeds vaker op haar gestemd. Totdat ze het moest opnemen tegen Floortje. Ik had nog op Eyelar gestemd toen, de enige keer dat ik stemde, maar wel op mijn oma's telefoon hihi. Ik had echt gehoopt dat ze TVOH zou worden, maar het werd 'm niet. Ze staat hier bovenaan aan mijn lijstje omdat ze gewoon een geweldige zangeres is en ik vind dat ze nog een keer genoemd moest worden!

Luister: Eyelar Mirzazadeh - Girl on Fire


Ik denk dat Maame Joses het had zien aankomen. Al die stemmen voor Johannes elke week, dat ging ze niet van hem winnen. En ze ging inderdaad niet naar de finale. Dat vond ik zo onterecht! Ze was gewoon beter dan Johannes, en ik denk dat velen het met me eens zijn. Vooral haar auditie vond ik goed. Die was heel mooi. Als ik eerlijk ben hebben haar andere songs me niet echt geraakt, maar haar auditie heb ik nog vaak opnieuw geluisterd. Hopelijk gaan we nog iets van Maame horen?

Luister: Maame Joses - Nothing

Ivar Oosterloo! Hij ziet er zeker niet verkeerd uit en heeft ook nog eens een mooie stem. Dat hij in de finale kwam, was zeker verdiend. Jammer van Barbara, ook een talent, maar Ivar kreeg meer stemmen.. Helaas ging hij er in de finale al als eerste uit, maar hij bleef vrolijk en zong zijn single nog een keer. Echt een coole gast! Ook hij moest nog even in het rijtje voorkomen aangezien ik tijdens de wedstrijd steeds meer fan van hem ben geworden.

Luister: Ivar Oosterloo - Baby


Dit talent moet absoluut niet ontbreken. Natuurlijk, Sandra van Nieuwland! Het was wel even een shock voor Nederland toen zij niet doorging naar de finale. Misschien werd Nederland wel een beetje gek van al haar liedjes die 'altijd maar op elkaar leken'. Wel kreeg ze veel stemmen, hoor, en terecht. Want Sandra heeft zoveel hits gescoord. Al dat platina, dubbel platina en goud wat ze kreeg... Te bijzonder! Gisteren was ze nog in de uitzending. Ook al ligt ze eruit, iedereen blijft haar liedjes luisteren. Ik in ieder geval wel, want ik vind het mooi!

Luister: Sandra van Nieuwland - Venus

Jammer dat Sam Holden steeds meer achteruit ging in de competitie. Dat vond de jury, maar ik eerlijk gezegd ook. Maar herinner je zijn auditie nog? Ik wel! De jury draaide heel snel enthousiast om toen Sam 'Skinny Love' zong. Heel mooi op zijn eigen manier. Dat was ook wat Nederland enthousiast maakte over deze zanger, denk ik.

Luister: Sam Holden - Skinny Love

Ja, Barbara Straathof. Zij kwam ook heel ver met haar prachtige stem maar won het niet van Ivar. Marco Borsato zei er wel van te balen, want hij was duidelijk fan van Barbara. Wat zij zong, kwam echt bij haar binnen, vertelde hij. Dat gebeurde ook bij mij hoor: Zo zong ze Skyfall en Diamonds ontzettend mooi. Ik heb echt bewondering voor haar vandaar dat ze ook nog even langskomt in het lijstje.

Luister: Barbara Straathof - Skyfall
Ook Claudia de Graaf ben ik niet vergeten! Ze kwam best ver, maar niet ver genoeg. Dat ze niet van Johannes won, vond ik stom. Come on, Claudia had echt een geweldige stem! Ze knalde op het podium. Misschien was ze niet echt favoriet in dit land, bij mij ook niet nummer één, maar ze deed het wel goed en verdiend dus ook een plekje in deze lijst.

Helaas kon ik niet zo'n goed YouTubefilmpje van Claudia vinden.Oké oké dan, Floortje Smit er ook bij. Ik was nooit echt zo'n fan van haar, in elk geval niet dat ik dacht: Zij moet winnen. Haar stem was goed en ze zong alles top, geen enkele fout, maar het kwam gewoon niet binnen. Niet veel wat ze zong 'raakte' me om het zo maar te zeggen. Floortje kwam een beetje koud bij me over. Dat heel Nederland fan van haar was en dat Floortje naar de finale ging, was ook weer niet onterecht. Ik snap het heel goed, want Floortje heeft het heel goed gedaan in de competitie.

Luister: Floortje Smit - She Wolf
Last but not least is Laurrhie Brouns. Daarvan weet ik zeker dat jullie haar nog kennen. Die gezellige meid met een geweldige stem, wat deed ze het goed zeg. Vooral in het begin, later begon ze foutjes te maken. Wat zeg ik, het was lang niet meer zo mooi. Ze kreeg niet genoeg stemmen om door te gaan. Later hebben we Laurrhie nog wel eens gezien toen ze op de achtergrond bij Leona zong. Dat was wel weer leuk, haha.

Luister: Laurrhie Brouns - Without You
Meer meiden dan jongens, maar sorry boys, deze wedstrijd was echt van de meiden! Ja, de eerste TVOH werd gewonnen door Ben Saunders, maar Leona rockt. En je kent Iris Kroes van het vorige seizoen toch ook nog wel? Volgende week begint The Voice Kids. Ik heb in een voorstukje al een heel cute meisje gezien. Als het kan, ga ik kijken, jij ook? En wat vond jij van dit seizoen The Voice of Holland en winnares Leona? Beeld: Google


19 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Ja Leona is ook geweldig..dacht op het laatste moment ai straks wint Johannes...

  xx Mounia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het geweldig dat Leona won! Ze heeft echt een geweldige stem!
  Van alle kandidaten vond ik Laurrhie toch ook wel echt geweldig, jammer dat ze er zo snel al uit moest..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leona is echt super! ik vond eigenlijk dat Sandra moest winnen maarja, of tessa, haar vond ik echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond Leona echt geweldig. Dus terecht dat zij heeft gewonnen. Gelukkig heeft die lompe boer Johannes niet gewonnen!
  Wel grappig trouwens, Leona is de buurvrouw van mijn nichtjes :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leona vond ik echt zo'n leuk mens en ze kan echt goed zingen zeg! Ik denk dat sandra niet doorging omdat ze haar top al een keer had laten zien, waardoor de rest iets 'minder' was. Allemaal toppers hoor! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben heel blij dat Leona heeft gewonnen, ze is de terechte winnares! Ik snap ook echt niet dat Johannes zo ver is gekomen, zoals Trijntje het ook al zei, hij heeft op dit moment gewoon niet de voice of holland! Maar goed, leuk om al je favorieten op een rijtje te zien, ik vond Eyelar ook een prachtige zangeres!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was echt voor Floortje, maar Leona is een terechte winnaar! Ook vond ik Ivar en Sandra bij mijn leukste vier horen!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, ik was ook voor Eyelar, wat kon ze mooi zingen zeg, wauw, de eerste auditie vond ik al heel mooi! En Barbara had me inderdaad ook geraakt met haar prachtige stem maar Leona is inderdaad de terechte winnares! :) Superleuk dat je zo'n lijstje hebt opgesteld!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, Ivar is mijn huisgenoot :) Ik was zelf voor Leona, al vanaf het begin, maar ik vond Floortje ook supertof!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik volgde het programma dit seizoen niet. Leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk artikel! Ik was ook voor Leona! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik volg het niet, maar ze lijkt me echt goed!
  XOXO Anna

  www.fashionanna.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vond het zooooo jammer dat Ivar er gister als 1e uitlag :( Ik vind hem geweldig <3

  Ik ga zeker naar The Voice Kids kijken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vond Ivar zo leuk!! Maar Leona was gewoon de beste!

  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Terecht dat leona heeft gewonnen, ze was wat mij betreft de beste! Sandra mocht er ook wel wezen, ben benieuwd naar het volgende seizoen!

  Doe mee met mijn giveaway en win een jurk naar eigen keuze!
  www.tlnique.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind het heel leuk dat Leona gewonnen heeft en ook echt terecht, maar ik vond Ivar zo'n schatje haha!

  www.jenniefromtheblog.com

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik volgde het helemaal, ik heb alleen de finale niet gezien, zó jammer! Ik moet alles nog even terugkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk om te lezen. Ik heb het namelijk niet echt gevolgd dit seizoen. Volgende keer weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik had de finale helaas niet gezien :( had mijn kerstgalaa

  BeantwoordenVerwijderen