Doen en niet doen in de herfstvakantie

vrijdag 12 oktober 2012 |

Het is vakantie, yes. Ik was er wel aan toe. Ik heb het gevierd door naar de stad te gaan en te high-tea'en met mijn moeder, dat was wel gezellig, en ik heb wat geshopt, onder andere roze directions voor nieuwe dip dye. M'n roze dip dye wilde ik eerder op mijn blog zetten dan dit maar het is al zo vroeg donker... Probleem: Ik kan geen goede foto's maken zo laat. Morgenochtend maak ik foto's die vast veel beter zijn. Nu is het dus herfstvakantie en ik heb een paar do's en don'ts. Zoals deze post (doen en niet in de meivakantie) en deze post (doen en niet doen in de kerstvakantie). Here we go.

 
DOEN!
 
Er zijn zoveel leuke dingen  die je kunt doen in de vakantie omdat je alle tijd hebt. In de zomer ga je naar buiten, maar wat doe je dan in de herfst/winter? Je gaat óók naar buiten. Want er zijn heel veel mooie bomen te zien. De natuur is in de herfst extra mooi, dus ga jij eropuit, ook al is het koud. Een boswandeling maken kan ook fun zijn. Jij geniet van alles om je heen en je zou ook een bosspel kunnen doen met je vriendinnen. Terwijl anderen zeuren, vind jij het helemaal niet erg dat het herfst is.
 
 
Het is begrijpelijk dat je niet elke dag naar buiten wilt. Als het regent kruip jij op de bank. Nodig je vriendinnen uit als je merkt dat het een regenachtige dag gaat worden, voor een lange filmmarathon. Kijk alle films die jullie altijd al wilden zien. Supergezellig en knus.
 
 
Ook heb jij tijd om tijdschriften te lezen, hihi. Ik heb nog wel wat tijdschriften die ik niet heb kunnen lezen doordat ik druk was met school, maar dat ga ik nu allemaal inhalen. Ook is het nog steeds kinderboekenweek en mag ik van mijn oma een boek uitzoeken. Dus daar kan ik me nog wel mee vermaken. Lezen is altijd leuk, maar je moet er wel de tijd voor hebben.
 
 
Een hele goede is: Ga naar de Starbucks! 100% herfstig. Natuurlijk is het hebben van zo'n beker al cool. Ik moet zeggen dat het niet goedkoop is, maar je gunt het jezelf wel een keer toch? Laatst ben ik al naar de Starbucks gegaan en sinds toen lust ik caffé latte.
 
NIET DOEN!
 
Er zijn ook wat dingen die je beter niet kunt doen... Er totaal niet van genieten (dat = niets leuks doen, aan het eind van de vakantie spijt hebben... Herkenbaar?). Maar nog meer. Je mag natuurlijk zelf weten wat je doet in de vakantie, wat je zelf fijn vindt, maar ik heb wat dingen die wel een beetje don'ts zijn voor mij. Ik ga dus ook proberen die dingen niet te doen. De eerste NIET DOEN! is; De modetijdschriften laten liggen in de winkel. Want ik zeg je één ding: Daar staan de hipste kledingstukken in voor dit seizoen. Door die tijdschriften loop jij er heel hip bij en niet onbelangrijk, volgens de mode. Ook op beautygebied moet je bijblijven en gelukkig heeft Jiami daar over geschreven. Neem een kijkje op Lifesplash (maar da's een DO, haha).


Niet doen! Zomers food eten. Het is herfst dus ga jij voor thee/warme choc, maar ijs kan niet meer. Het staat een beetje raar om ijs te eten en bovendien ril je van de kou met deze dagen. Ik kan wel verwachten dat niemand voor ijsjes gaat, maar je weet het nooit? Verander het liever in pepernoten, want die sinterklaassnoepjes liggen alweer een tijdje in de winkel!
 
 
In de zomer kropen jij en je vriendinnen nog in een tentje toen jullie een sleepover hadden, buiten in de tuin. Maar alles is veranderd nu het herfst is. Het is koud 's nachts dus kunnen jullie beter veranderen naar de slaapkamer. Toch een beetje vanzelfsprekend.

Weinig don'ts hé? Deze zijn ook het moeilijkst. Neem dit artikel trouwens niet te serieus en doe lekker wat je wil in de vakantie, want het is jouw vrije week. Mijn planning is gelukkig niet al te druk. Ik ga nog bij mijn opa en oma logeren en ik ga afspreken met vriendinnen. Verder zit ik maar wat thuis, just chillin', no homework. Dat geen huiswerk hebben is wel fijn want de afgelopen weken was ik daar alleen maar mee bezig. M'n blog heeft er echt onder geleid. Sorry, blogje! Oh ja, ook wel een DOEN!: Meer bloggen omdat je daar nu tijd voor hebt. Dat is wat ik ga doen. Ik kan natuurlijk niet helemaal voorspellen of ik er nu wel tijd voor heb, misschien ook weer niet, maar ik denk het wel. Wat gaan jullie doen in de herfstvakantie? Heb je nog wat do's en don'ts voor het lijstje? Beeld: Weheartit

20 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Leuk artikel! Helaas moet ik eerst nog mijn toetsweek overleven voordat ik vakantie heb.

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel :) Ik heb eerst nog een SE week en dan pas een weekje vrij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oehh leuk artikel, nu krijg ik zin om hele dagen binnen te zitten, en lekker thee te drinken. Zelf heb ik een aantal feestjes + ik moet nog wat aan school doen, ik wil ook proberen wat te sporten! :) Zo vul ik mijn vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke blogpost! Ik moet helaas nog een weekje wachten ... Fijne herfstvakantie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Kamperen lijkt me inderdaad vreselijk in de herfst haha. Maar ijs eten doe ik gewoon het hele jaar door, met warme kersensaus bijvoorbeeld. Zó lekker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahw, wat lief dat je mij noemt en er 'do' bij zet. Thaaaaanks hihi! Hahaha, en no way dat ik ijs neem deze tijd. Niets voor mij, alhoewel yoghurt er bij mij altijd nog wel in gaat. Nomnom. (y)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een do voor mij? Aan mijn blog werken, tekenen en lezen. Ah, daar heb ik echt heel erg zin in. En ik ben echt heel erg benieuwd naar je roze dip dye! Fijne vakantie Luna! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk artikel! Nu kom ik op wat ideeen om te gaan doen deze vakantie. Ik ga deze vakantie een dagje naar antwerpen en twee dagen werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zoooo leuk om te lezen! ♥ Thanks Luna! :)

  Liefs,
  Adriënne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. haha leuke do's and dont's ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw jou blog is zooo mooi geworden, en zo volwassen. Sorry ben er al een tijdje niet op geweest. Wat een leuke post. Ik heb helaas nog geen vakantie, ik moet nog 1 weekje door bikkelen met huiswerk en leren maar dan heb ik ook volgende week vrijdag vakantie. Helaas moet ik de hele vakantie werken dus ik heb er weinig aan haha! Fijne vakantie, geniet ervan meid! Herfst is 1 van mijn favoriete seizoenen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Veel plezier met je vakantie!
  Ik moet nog even wachten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ik nu doe? Jouw blogs lezen omdat ze zo leuk zijn, hihi! Herfst is ook een van mijn favoriete seizoenen... wat ook heel leuk is, is om foto's te maken van rode paddenstoelen met witte stippen, krijg je een heel leuk beeld van!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jaaa heerlijk een Harry Potter marathon houden... heerlijke films.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Superleuke post!
  Waar kan je eigenlijk starbucks krijgen hier in Nederland?

  liefs lisa

  BeantwoordenVerwijderen