'Wát, is er geen WiFi?'

maandag 6 augustus 2012 |

Wij tieners, waar ik onderhand ook wel bij hoor, hebben een aantal dingen die erg belangrijk zijn in ons leven: Lekker eten, leuke vrienden... en WiFi-verbinding. Dat laatste, daar ga ik vandaag een artikel over schrijven. Misschien niet de artikelen die jullie gewend zijn, maar iets anders is leuk toch? Waarom hebben we WiFi nodig, als we in een restaurant zitten of op vakantie zijn? Thuis kunnen we toch ook onze blogs checken, Instagram bekijken en Twitteren? Klik op 'read more'...


Toen ik op vakantie was in Italië had ik geen WiFi. Niet in het huisje, in elk geval. Ik heb het wel een paar keer gehad toen ik in een stad was, of zo. Dan ontdekte ik een WiFi netwerk zonder wachtwoord en ging ik helemaal uit mijn dak, haha. Gisteren kwamen wij dus aan in Zeeland en ik hoorde dat er WiFi was in de huisjes, het wachtwoord zou ergens op een papier staan. Het eerste wat ik deed toen ik het huisje binnenkwam? Ernaar zoeken, haha. En snel de code intypen zodat ik nu op de WiFi kan. Gek eigenlijk. Ook als we naar een restaurant gaan: Snel kijken of er gratis WiFi is. En is het er, dan zit je telkens op je mobiel in plaats van dat je kletst en eet aan tafel. Nee, het valt ook allemaal wel mee hoor. Maar WiFi moet er volgens ons altijd zijn. Anders is het: 'Wát, is er geen WiFi?' en ga je je vervelen zonder je mobieltje. En check de quote hieronder, voor de meesten vast herkenbaar. Maar waarom is WiFi zo belangrijk voor ons, op vakantie? Ik denk: We willen niet achterblijven. We willen de nieuwe roddels uit ons landje horen, weten wat daar allemaal gebeurt. We willen verbonden blijven met Nederland.

Ga jij op vakantie zonder WiFi-verbinding? Laat het gewoon zitten. Ik had het in Italië ook niet, eerst vond ik dat best jammer, maar je vermaakt je ook zonder. Je doet eens dingen zoals tekenen en lezen en je zit helemaal niet op je mobiel. Is veel leuker, toch!

Hier wat tips voor een VZW, ook wel vakantie zonder WiFi:
- Zoals ik al zei, laat het gaan. Dan maar geen WiFi! Als je thuis bent, kun je alles weer checken.
- Doe genoeg andere leuke dingen, zo verveel je je niet.
- Heb je een blog? Plan voordat je gaat wat posts in, dat heb ik ook gedaan toen ik naar Italië ging!

Ga jij op vakantie met of zonder WiFi en wat vind je daarvan?


Beeld: Weheartit

18 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. hahahah helemaal gelijk heb je; ons leven bestaat de laatste jaren bijna alleen maar uit het op de hoogte blijven en online blijven met je mobieltje!

  Wij hadden in griekenland wel wifi en wij zaten dan ook zeker een paar keer per dag even alle vier verzonken in de ipads, mobieltjes en ipods om alles even te checken!

  Vandaag gaan we nog een paar dagen naar de camping, dit is nederland dus heb ik gewoon internet op mijn mobiel. Ook wel eens lekker!

  Je hebt trouwens weer je layout veranderd toch? Deze is ook ontzettend mooi en rustgevend!

  Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel!
  Ik had op vakantie meestal wel wifi, maar ik was m'n mobiel oplader vergeten waardoor ik er dus geen gebruik van kon maken. Nou ja, dat was ook de eerste keer dat m'n blackberry mee op vakantie ging haha, dus volgende keer níet de oplader vergeten!
  liefs, Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zó herkenbaar! Echt bij alles waar ik was ging ik kijken of er WiFi was haha. Maar ik had ook heel erg last van heimwee, dus dan vind ik het altijd wel fijn als ik een keer kan whatsappen of tweeten. Maar het klopt: we kunnen niet meer zonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, herkenbaar inderdaad! Als ik op vakantie ben ga ik ook echt altijd kijken of er WiFi is. En als het er niet is baal ik ook wel! Maarja.. :) Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja het is ook bij mij herkenbaar... Maar ik kan wel zonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar! Ik kan haast niet meer zonder, maar als ik het soms niet heb leg ik me daar gewoon bij neer....de wereld zal vast niet vergaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahah heel herkenbaar!! Afgelopen mei was ik in Italie voor mijn werk, vrijwel nergens wifi alleen in 1 hotel.. Dus daar lagen mijn kamergenootje en ik dan midden in de nacht te internetten haha.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb 1 week zonder wifi gezeten en ik heb het maar gewoon geacceppteerd, dan maar geen wifi ;)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel herkenbaar! Leuk geschreven!
  Liefs, leila in wonderland

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super goed artikel zeg!
  Ik ga vannacht naar Griekenland en daar is als het goed is Wifi ^^, als niet, dan ga ik de hele dag zwemmen, foto's maken, lezen etc.

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk artikel! ah man, ik zou toch zo willen dat ik wifi KON gebruiken. Mijn telefoon komt nog uit de prehistorie. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt goed artikel, je hebt helemaal gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk artikel! En heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Op vakantie wil ik liever geen wifi, anders zit iedereen de hele tijd erop.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super leuk geschreven! (:
  Echt origineel ook!
  Ja het is hartstikke herkenbaar!


  Groetjes,
  Myrthe

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk artikel! Bij ons op de camping is wel wifi, maar zonder zou ik het best overleven :). Denk ik... ;-)

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk artikel! Alleen heb ik zelf toch geen internet op mijn mobiel xD

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb een oud mobieltje zonder wifi, dus het maakt mij niet uit. Ik kan ook gerust een week zonder internet. Wel vind ik het irritant dat veel mensen meer met hun mobiel bezig zijn tijdens een lunch dan met de mensen met wie ze lunchen. Hoe heeft het zover kunnen komen.
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen