Muziek van een paar jaar geleden

maandag 9 juli 2012 |

Bij muziek van een paar jaar geleden bedoel ik liedjes van 2010, 2009 of zo. Nu zijn de liedjes 'Whistle' en 'Starships' bijvoorbeeld in, maar toen was er ook een top 40! Toen waren het andere liedjes die we constant luisterden. Vandaag wilde ik een post maken over liedjes van een paar jaar geleden, dus ging ik op zoek naar oude top 40 lijsten. Kun jij je deze liedjes nog herinneren?

Natuurlijk kunnen jullie deze nog herinneren! Ik geloof dat dit liedje in 2010 érg bekend was, van Rihanna en Eminem. Van 'Love The Way You Lie' kwam ook nog een part 2 die ik nog wel een beetje mooier vind, zoek het maar eens op op YouTube.

Op de site van de top 40 stond er in dezelfde lijst ook dit liedje. Nu is 'Payphone' van Maroon 5 erg populair, maar in 2010 was er het liedje 'Misery'. Een leuk liedje vind ik, de clip is ook grappig, bekijk 'm maar eens.
Wat dacht je van zangeres Ke$ha die je vroeger veel in de top 40 zag? Eigenlijk hoor ik nu niet veel meer van haar... Maar Ke$ha's liedjes 'Tik Tok' en 'Take it Off' vond ik erg leuk. En natuurlijk 'We R Who We R'. Toch heb ik het altijd jammer gevonden dat je bij Ke$ha's liedjes zoveel autotune hoorde. Bekijk nu de clip van 'Take It Off', die clip is namelijk best mooi.
Dit móet je wel kennen! Esmée Denters werd ontdekt en haar liedje 'Outta Here' werd zeker populair. Dit was in 2009! Wat jammer dat we daarna weinig van de Nederlandse Esmée hebben gehoord. Ze heeft nog wel een liedje met Justin Timberlake gemaakt, 'Love Dealer', maar veel meer ook niet toch? Het is wél een feit dat Esmée Denters talent heeft!

Het liedje 'Fuck You' van Lily Allen klinkt lekker vrolijk, maar zo'n gezellige tekst is het ook niet. Maar wie vindt dit nou geen leuk liedje? Ik weet dat ik dit liedje een paar jaar geleden erg veel heb gezongen, haha, maar dat waren er wel meer van Lily Allen. Nu zingt ze niet veel meer, was ze daar nou mee gestopt? Eigenlijk best jammer want ik vind dat Lily een hele mooie stem heeft.
Die Justin Bieber. Zijn eerste echte bekende liedje was 'One Time', en eens even kijken hoor... Dat liedje kwam uit in 2009. Vroeger was ik echt fan van Bieber, maar je ziet ook wel dat hij erg is veranderd hoor. Kijk nog maar eens naar de clip van 'One Time' en dan naar 'Boyfriend'. Nu ben ik niet meer zo'n fan van hem, maar ik ben niet één van de haters. Ik vind die haters van JB zo raar: Je kent hem toch helemaal niet persoonlijk?
Weer een liedje die in 2009 in de top 40 stond. Lady Gaga met 'Just Dance'! In dat jaar ben ik ook naar het concert van Lady Gaga geweest, dat was ontzettend leuk. Ook zij is veel veranderd, in haar kledingstijl maar ook in haar muziek. Ik ben nog wel fan van Lady Gaga, maar toch vind ik haar muziek minder leuk dan vroeger.

Een van mijn favoriete liedjes van een paar jaar geleden is absoluut 'Airplanes'. Dat liedje heb ik vroeger zóveel geluisterd. Ik kon zelfs de stukjes rap, en het refrein zong ik al helemaal goed mee. Het liedje is van B.o.B en Paramore-zangeres Hayley Williams. Ik vind de rode haren van Hayley trouwens geweldig, haha.
Oooh, het is dat ik er nu al best veel heb, anders kon ik nog heel lang doorgaan. Want ik 2009 en 2010 waren er ook heel veel leuke liedjes. Ik zou zeggen: Zoek ze eens op op internet en ga ze luisteren! Oud, maar wat maakt het uit? 

20 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Leuke liedjes! Ik was ook zo dol op dat liedje Airplanes, ik vind hem nog steeds heel erg leuk!

  Liefs Marlijne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuk artikel - ik had echt een paar keer van die 'oh ja' momenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een grappig artikel, ik ken ze allemaal :)
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt een leuke en originele post! x.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke post, ik ken ze ook allemaal :)

  Liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om die liedjes weer te horen, doet me denken aan vroeger ha ha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is zo nostalgisch! Outta here en one time doen ze echt denken aan de tweede klas. Wat leuk allemaal.
  En airplanes, oh mijn God, die luisterde ik 's nachts. haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om zo die liedjes te zien! Het lijkt allemaal nog niet eens zo lang geleden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb deze ook heel veel geluisterd, vooral outta here!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. echt een leuk artikel!
  ik was een paar jaar geleden helemaal fan van het liedje 'outta here' en ik was vroeger ook helemaal fan van JB, nu ben ik het inderdaad ook niet meer, maar ik ben geen hater, haha. Dat vind ik zó nergens op slaan.

  liefs, xox

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, wat leuk om die nummers terug te luisteren! Van sommige dacht ik dat ze veel ouder waren zoals Just Dance, dat was een van de eerste nummers van Lady Gaga volgens mij. Grappig dat ze in zo'n korte tijd zo veranderd en gegroeid is. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ken alle liedjes nog wel, erg leuk artikel!

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ken ze allemaal! Grappig om weer die liedjes te luisteren! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ken ze bijna allemaal, behalve take it off. Echt grappig om dat weer terug te zien haha. x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh ja! Esmee Dexters! En airplanes! Hahha:)
  Erg leuke post Luna!
  X leila in wonderland

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha dat luisterde ik ook altijd
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Alle liedjes ken ik :-)
  Airplanes vind ik ook echt een geweldig nummer <3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Airplanes is echt een fantastisch nummer! kwist niet dat het al van een paar jaar geleden was eigenlijk..
  ik luister het dagelijks :D

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ken ze ja! :D Love the way you lie, airplanes en outta here zijn gewoon heerlijk om naar te luisteren!

  BeantwoordenVerwijderen