Vakantie Zonder Verveling

dinsdag 26 juni 2012 |

Heb je vakantie en verveel je je nu al? Heb je bijna vakantie maar ben je bang om je te gaan vervelen? Ik ben je redder in nood voor een VZV, Vakantie Zonder Verveling. Het is toch zonde om je te vervelen als je de hele dag leuke dingen kunt doen? Deze vakantie wil ik gaan genieten van het niet-naar-school-hoeven. Nu heb je de tijd om een hele serie boeken te lezen, veel films te kijken, heel af en toe uit te slapen (niet te vaak, geniet van je lange dag!). Maar je kan nog veel meer dingen doen...

Foto: Weheartit

Net had ik het over boeken lezen. Ikzelf hou erg van lezen, maar ik heb er niet altijd de tijd voor. Nu in de vakantie wel! Ik ben dus ook van plan om wat boeken te gaan lenen bij de bieb. Meestal koop ik boeken, maar lenen is eigenlijk veel goedkoper. Dus dat ga ik doen deze zomer. Maar ik krijg vaak ook boeken voor de zomervakantie, van mijn oma en eentje van mijn ouders. Hier wat boekentips:

1. Verboden voor ons en verboden voor mij zijn twee boeken van Maren Stoffels die wel bij elkaar horen. Het gaat over Noord en Zuid die, eigenlijk zonder reden, een soort 'oorlog' voeren. Noord komt niet bij Zuid, ze praten niet met elkaar. Allebei de boeken heb ik gelezen en ik vind het weer erg goed geschreven van mijn favoriete schrijfster Maren Stoffels. 2. Deadline: Dit boek heb ik niet gelezen maar ik zag 'm in het Hoe Overleef Ik vakantieboek staan. Hij leek me erg spannend want het gaat over Jem, die getallen in de ogen van mensen ziet. Maar niet zomaar getallen, want het staat voor de sterfdatum van diegene. Dit wil ik echt graag lezen, als het niet te moeilijk voor me is dan. 3. Laatst had ik het over Joël van Carry Slee, een Young Adult boek, maar dit YA boek heb ik ook gelezen. Bangkok Boy! Ook een hartstikke goed boek. Aan het eind heb ik echt een beetje gehuild, ja, echt. Zo'n aanrader! Net als Joël. 4. Ken jij de steengoede jeugdthrillers van Mel Wallis de Vries? Ze zijn enorm eng maar superleuke boeken! Vals, Buiten zinnen en Waanzin heb ik gelezen, maar ook Fout. En misschien nog wel meer. Ook deze thrillers raad ik zeker aan.

Dan gaan we nu over naar films! Films kijken, daar heb je nu alle tijd voor. Wij hebben zo'n apparaat die je in de auto mee kan nemen, waarop je films kan kijken. Dat is erg handig als je een lange reis voor de boeg hebt. Een film kijken en je bent alweer anderhalf uur verder! Nadeel: Je kan er misselijk van worden... Hier wat movies!
1. Mean Girls en Mean Girls 2. Ik heb Mean Girls gezien, de tweede film nog niet, maar ik ben zeker van plan 'm te kijken! Hij lijkt me erg leuk. Ik vond Mean Girls ook een erg grappige en leuke film dus ik ben benieuwd naar Mean Girls 2! 2. Durf jij het aan om 2012 te kijken? Oeff, ik had niet gedacht dat ik het ooit zou wíllen. Nee echt, ik vind het een verschrikkelijk idee dat de wereld zou vergaan. De trailer van 2012 heb ik al heel snel afgezet. Maar ik heb toch de héle film gekeken. Hihi. 3. Op naar de derde film, The Sisterhood of the Traveling Pants (lange naam vind ik, haha). Die film is erg leuk. Het gaat over vier vriendinnen die elkaar in de zomer niet zien, maar ze delen wel een wonderlijke spijkerbroek die ze allemaal passen! Nog niet gezien? Ga 'm deze zomer eens kijken. 4. Regent het? Ik hoop niet dat het deze zomervakantie erg slecht weer is, maar als het zo is, kun je naar de bios gaan. Er draaien namelijk veel leuke films! Wat dacht je van The Lucky One met de knappe Zac Efron. En Snow White and the Huntsman, waar ik zo veel goeds over hoor, daar zou ik zelf ontzettend graag heen willen! Misschien in de vakantie?

Nog meer VZV tips! Voor een regenachtige dag:

Verander je kamer een beetje. Het is zomer dus het zonnetje moet gauw weer gaan schijnen, en jouw kamer moet dan ook zomerklaar zijn. Hang een vrolijke slinger op, bijvoorbeeld. Hang zomerse plaatjes aan de muur, zet bloemen in je kamer (neppe kan ook). Dat maakt het toch allemaal een stuk zomerser. Harstikke leuk idee toch?

Verzamel allemaal oude tijdschriften en ga ze eens lekker lezen. Op je kamer, of op de bank. Of pak een vakantieboek erbij, die zijn al volop in de winkels. Als de regen weg is, kun je je stoeltje weer pakken en buiten gaan zitten met de tijdschriften.

Foto: Weheartit

Nu het even regent, is het een goed moment om achter je computertje te kruipen. Dan kan het even! Maak een paar blogposts als je een blog hebt, misschien heb je daar een andere dag geen tijd voor. Je kan ook gaan Simsen, quizzen doen op internet, Tumblr, Twitter, je weet het wel.

Is het wel lekker weer? Je weet wat je kan doen: Zwemmen, picknicken, wandelen, fietsen, buiten hangen met je vriendinnen, naar het bos, op een terrasje zitten, ergens een ijsje halen, kanoën, BBQ'en, fotograferen, hardlopen en buiten sporten, zonnen, naar het strand, naar een klimbos. En ga je nog op vakantie? Ik wens je heel veel plezier! Wij gaan naar Italië, twee weken, en we gaan nog een weekje weg. Ik weet nog niet wat ik ga doen met bloggen, want drie weken niet bloggen is heel lang. Ik vind er nog wel iets op. Much love en een fijne VZV, Luna.

16 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. leuk artikel!

  normaal lees ik nooit maar in de zomer vakanties lees ik echt heel veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Haha, of ik me verveel in de vakantie of niet; mijn dag kan niet meer stuk want ik heb geen school! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas, moet ik nog een week hard werken. Daarna projectweek en dan eindelijk vakantie!
  Maar erg handige tips! Hierdoor ga ik me zeker niet vervelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helaas is het a working holiday voor mij :(
  Nee, ik moet niet klagen want zo erg is het niet, maar toch! In de vrije uurtjes ben ik dus bezig met foto's maken, bloggen, socializen met vriendinnetjes. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, echt leuk! De film met de spijkerbroek komt van de boeken van de spijkerbroek, maar ik weet even niet hoe die heten in het Nederlands, haha! Die zijn ook erg leuk. Maar wel dik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! Deadline is echt een goed boek! Ik heb alle drie de boeken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik ga me zeker niet vervelen in de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk dat ik me niet zal vervelen met me ipod en me laptop , haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk artikel en ik ga deze week lekker naar de bieb. Kan me echt urenlang verdiepen in zo'n boek! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk artikel!
  Ik ben nu bezig in het boek van de spijkerbroek!
  The lucky one, ooooh die wil ik echt graag zien!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuke tips! ik verveel mij niet erg snel maar de vakantie van 8 weken is toch erg lang. Ik ga echt the hunger games serie helemaal af lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een superleuk artikel Luna!
  De boeken én de films 3 en 4 zijn alle vier helemaal tegek!
  Ik hou heel erg van lezen en films kijken is ook helemaal mijn ding!
  Ik ben laatst naar Snowwhite and The Huntsman geweest, echt een super film!
  Film 3 heb ik eigenlijk nog nooit gezien, maar ik heb de boeken wel gelezen.
  Leuke tips heb jij!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke post! Ik hou van de film Mean Girls haha! ik verveel me ook vaak in de vakantie, ik ga denk ik wel veel lezen en veel films kijken. x

  BeantwoordenVerwijderen