Feest in de zomer

vrijdag 25 mei 2012 |

Hallo lezers, gisteren was er geen post omdat ik het de hele dag druk had. Maar vandaag natuurlijk wel weer! Ik heb nu alle tijd want ik ben een dagje vrij. Weer een lang weekend van vier dagen, maandag ook nog vanwege Pinksteren. Ik dacht er aan om wat tips te geven voor een feest in de zomer. Hé, wat ik trouwens net zie, is dat ik precies vorig jaar (25 mei 2011) ook over een buitenfeest schreef op mijn blog! Hihi, en nu ga ik iets doen wat er op lijkt. Als jij deze zomer ook jarig bent en geen idee hebt welke leuke dingen je kunt doen, klik dan op 'read more'. Ben je in de winter jarig? Check deze post voor tips!

Foto: Weheartit

... Vraag je vrienden of ze komen picknicken! Jij zorgt voor alles, want het is jouw feest. Lekker eten, maar dat mag wel gezond zijn (fruit? smoothies?), leuke lampjes, een gezellig kleedje. Wat misschien lekker is om te eten tijdens de picknick? Appels met chocolade! Zoek daar eens een receptje van op op het internet.

... Karten, ik ben een keer naar een feestje geweest van een meisje uit mijn klas en toen gingen we karten. Het is best duur, maar wij hadden wel een uur om te karten! Het is echt hartstikke leuk. Mario Kart maar dan in het echt, whaha, oké dan zonder die vreemde racebanen bij Mario Kart. Maar goed, karten is gewoon lekker om te doen, vooral als het in de zomer is. En dit is net zo leuk voor meisjes!

... Barbequen is hartstikke gezellig. Nodig veel mensen uit, zorg voor een gezellige tuin met lampjes en regel muziek!

... Een watermiddagje met je vriendinnen is grappig. Denk dan aan een watergevecht, emmers water over elkaar heen gooien, onder de sproeier gaan in bikini! Dat moet je dan wel doen op een hete dag, dan is het heerlijk om elkaar te besproeien met water. Have fun.

... Ga eens fietsen of wandelen, dat hoeft helemaal niet saai te zijn, want onderweg kun je kletsen met elkaar! Je kan ook naar een restaurant of zo fietsen, dat je even wat eet met je vrienden en dan fiets/wandel je weer terug naar huis.

Foto: Weheartit

... Op een warme dag kun je naar het strand of naar een zwembad/meer gaan. Relaxen en bruin worden op het strand, zwemmen. Goed idee: Neem veel eten mee en knoop ballonnen vast aan alle tassen die worden meegenomen! Want je bent jarig.

... Geef een slaapfeestje, maar dat doe je dan niet binnen op je kamer. Zet met z'n allen de tent op in jouw tuin (is nog gezellig ook samen!). Maak het gezellig in het tentje, blijf de hele nacht op, eigenlijk is het gewoon een slaapfeestje maar dan in een tent. Dat is gewoon fijner in de zomer.

... Organiseer een speurtocht. Kinderachtig? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Je kan ook een dropping doen, dat is spannend en voor wat oudere kinderen. Jouw ouders moeten jou en je vriendinnen ergens afzetten (wel 's nachts) en dan is het jullie taak om weer thuis te komen. Dat heb ik ook eens gedaan met een feestje, maar we gingen niet heel ver en we kregen hulp via sms'jes. Toch was het leuk en spannend.

... Hou een 'sportfeest'. Oftewel, ga gewoon lekker sporten met je vriendinnen. Of spelletjes doen, dat kan ook. Denk bij sporten aan samen hardlopen, voetballen, tennissen, enzovoort enzovoort. Spelletjes kan je vast zelf wel verzinnen!


Ben jij in de zomer jarig? Had je al een idee hoe je het gaat vieren / heb je wat aan mijn tips gehad?

11 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Hahaha leuke ideeën, ik was deze maand jarig (16 + give-away ^^).

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super leuk zeg! ik geef een high tea binnenkort (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk deze tips; ik heb nu zelf ook al vakantie dus ik kan er zeker gebruik van gaan maken ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat ik al jarig ben geweest XD
  Maar we hebben laatst een surpriseparty georganiseerd voor een goede vriend en toen was het ook supermooi weer, toen hebben we kampvuurtje gemaakt 's avonds

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Suuperleuk artikel! Ik ben toevallig vandaag jarig en ga met een heleboel vrienden lekker eten zo :)
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tips! Ik ben altijd in de Lente jarig, en dan weet ik nooit of het nou warm of koud is haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk, ik ben 1 juli jarig dus dat is wel redelijk in de zomer. Ik geef waarschijnlijk 's avonds een feestje met leuke hapjes en versiering enzo :) liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk!! i love summer..


  kijk ook eens op mijn blog

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superideeën! Echt handig! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen