How to.. Achtergrond maken?

maandag 9 april 2012 |

Iemand vroeg laatst of ik misschien op mijn blog kon uitleggen hoe ik die achtergronden nou maakte. Nou, dat vond ik wel een goed idee, dan weten jullie dat ook! Ik heb wat printscreens gemaakt waarbij ik ga vertellen hoe je er één maakt. Eigenlijk is het simpel, hoor, vooral als je het een paar keer gedaan hebt.


Ik maak dit met het programma PhotoFiltre. Het is een heel fijn programma. Wil jij het ook maken? Dan heb je het wel nodig. Ik weet niet precies waar het te downloaden is, sorry. Maar als je 'PhotoFiltre downloaden' op Google intikt, kan je het zeker weten vinden.


Heb je het programma PhotoFiltre al? Dan kan je meteen aan de slag. Nog niet? Download 'm even, dan kan je dit ook proberen! Je gaat dus naar PhotoFiltre en daar open je een nieuw blad. Dat staat linksboven. Dan krijg je dit te zien. De breedte en de hoogtes zijn wel anders, maar dan verander je dat naar 1300 en 600, zoals je ook op het plaatje hieronder ziet.

Dan klik je op OK. Dan krijg je een groot wit veld. Het lijkt me handiger om het te verkleinen naar 75%, dat doe ik zelf ook altijd. Dat staat in een balkje bovenaan. Je ziet het vast wel staan. Je zet die dus op 75%. Heb je dat gedaan, dan is het veld kleiner geworden en kun je beginnen met... De achtergrond. Ga bijvoorbeeld naar Weheartit.com om een leuk patroontje te vinden. Ik gebruik nu even deze:

Je KOPIEËRT het plaatje. Je gaat naar het witte veld toe in PhotoFiltre en je plakt 'm daarop.


Als het goed is heb je 'm dan zo. Dan moet je het plaatje gaan verschuiven. Begin maar even linksboven. Daar schuif je 'm naartoe. Je plakt opnieuw het zelfde plaatje op het witte veld. Die verschuif je daaronder, en ga zo lang door tot je beginachtergrond er is.

Ben je klaar? Dan kunnen de plaatjes erop. Bovenin, een beetje in het midden, staat 'Filter'. Daar klik je op. Dan krijg je dit te zien:


Je kiest PhotoMasque...
Dat plaatje had ik er al opstaan, maar bij jou staat er dan waarschijnlijk niks. Goed, dan klik je op het mapje boven dat witte veld en onder 'Masker'. Je kiest zelf een plaatje. Hij moet een WITTE achtergrond hebben. Plaatjes met een witte achtergrond haal ik meestal van Weheartit, maar ook van Girlscene. Daar hebben ze een topic 'Notebook Inspiration', of hoe het ook heet. Daar worden veel inspiratieplaatjes gepost met een witte achtergrond. Erg handig om daar eens te kijken! Ik heb zelf een map op de laptop met witte achtergronden, die open ik altijd als ik achtergronden ga maken. Maar ja, je kiest dus een plaatje en klikt op 'openen'. Dan ben je nog niet klaar. Ook bij vulpatroon moet hetzelfde plaatje kiezen. Je ziet dan een plaatje staan, je ziet iets ingevuld bij vulpatroon, je moet ook het bolletje bij 'getegeld masker' hebben staan. En de modus is 'patroon'. Klaar? Dan klik je op 'ok' en krijg je het plaatje heel vaak op je achtergrond. Kijk maar:


Oké, in dit geval valt het mee. Maar je wilt er natuurlijk maar één hebben. Je selecteert één van de plaatjes, jeweetwel dat je er zo'n vierkant omheen zet, en dan kopieër je het plaatje. Gekopieërd? Dan kun je alle plaatjes weer weghalen door op het ongedaan maken pijltje te klikken. Dan gaan ze weg.

Nog even iets belangrijks: Is het plaatje te vaag, te wazig? Dan doe je Filter, PhotoMasque enz, opnieuw. Met hetzelfde plaatje. Doe dat totdat het plaatje duidelijk is. Dan kopieër je één van de plaatjes en doe je alles weg.

En dan kan je plakken.


Dit is niet bepaald mooi. Je moet 'm natuurlijk nog even verschuiven, zodat de strepen doorlopen. Je hoeft het plaatje niet per se op z'n plek te houden, je kan 'm ook naar links en rechts schuiven of naar boven of naar beneden. Als het patroon nog maar zo blijft.

Heb je 'm op z'n plek? En wil je nog een plaatje? Of een tekstje, dat kan ook. Dan ga je weer naar Filtre, dan naar PhotoMasque. Je kiest een nieuw plaatje die je ook bij vulpatroon zet. Bij mij is dat nu even dit tekstje:


Bij mij wordt het dan dit.


Het gaat weer hetzelfde. Je selecteert één van de tekstjes, kopieërt, plakt. Maar wil je een tekstje over een plaatje heen? Dat kan ook. Bij mij staat het middelste tekstje al een beetje over het plaatje, zie je dat? Ik neem die dus. Ik selecteer 'm, kopiëer 'm en plak 'm weer, en dan schuif ik het plaatje naar die plek. Let erop dat het wel weer goed overloopt, ook bij het plaatje. Dat moet je wel heel precies doen.

Eerst heb je dit.


Je verschuift het naar dit.


Jeeeej, dat is klaar. Wil je nog een plaatje? Dan kan je dat nog doen, je weet hoe je het erbij moet zetten nu. Klaar en opgeslagen (dat kan ook weer linksboven, bij bestand en dan opslaan als)? Stuur 'm eens naar mij toe, ik ben benieuwd! Het kan via mijn mail, lunalovelyworld@hotmail.com, maar je kan 'm ook met tinypic uploaden en de link in de reactie zetten. Ik ben heel benieuwd. Mijn resultaat:


Nou, ik hoop maar dat ik het goed heb uitgelegd. (:

34 opmerkingen:

Je kunt reageren met je Google- of Wordpress account, naam (en optioneel: website), of anoniem. Dankjewel voor je reactie! ♥

 1. Hihi, heel handig uitgelegd! Ook slim met die printscreens!
  Ik doe dit zelf ook best vaak en ik heb een apple-computer, dus misschien nog een tip voor de mensen die ook een apple hebben: een handig programma dat bijna hetzelfde werkt is 'Pixelmator'.
  :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. handig gedaan! ik ga het ook een keer uitproberen. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg handig uitgelegd! Misschien dat ik dat programma ook nog eens ga downloaden maar ik hou het eerst bij mijn basic achtergrond!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superhandig! Ik had altijd Photofiltre Studio X, maar dat was altijd zo'n gedoe. Dit is veel handiger, alleen snapte ik het nooit, en ik ben te ongeduldig om het uit te gaan zoeken, haha. Dus heel erg bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben nu bezig maar als ik 1xtje het plaatje heb geplakt en daarna het weer wil doen pakt hij het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha laat maar het is me gelukt. alleen nu heb ik nog 1 vraagje. (alwqeer) als ik op filter heb geklikt waar moet ik dan op klikken om een plaatje in tevoegen? want dat lukt namelijk niet. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw erg handig! :) Je plaatje is zo mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. echt super cool!
  www.jemapelle-julia.blogspot.com
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat je hier de moeite voor hebt genomen, bedankt! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Cool =D! Ziet er heel gaaf uit ^^!

  xxx Katy ^^!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed uitgelegd! Ik heb geen PhotoFiltre, jammer genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. handig,ga ik ook eens proberen!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Handig, en het ziet er ook nog mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat duidelijk uitgelegd! Dit ga ik zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Handig artikel!
  De headers die je gemaakt zijn zijn supermooi!
  Ik ga een van beide gebruiken, kan alleen nog niet kiezen.

  Maar echt super bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. super handig dit ! ik ga het snel ns uitproberen =D !
  xoxo'

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nu heb ik PhotoFiltre Studio X gedownload... Ik snap er nu echt helemaal NIETS van...

  PS: wel leuk uitgelegd :$ xx'Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het dan met PhotoFiltre gewoon doen (; Ik vond Studio X irritant. Haha.

   Verwijderen
 18. Nog een vraag. Waar heb je de achtergrond van mijn nieuwe headers vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat goed uitgelegd!
  Liefs Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Handige topic ! heel interessant,
  kijk op http://fashion-flavoured.blogspot.com/ en aboneer !
  liefs, xx

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Superhandig! Alleen, ik kan hem nu niet als achtergrond uploaden, omdat het bestand te groot is.. Weet jij hoe je dat moet veranderen?
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Owh! Vervelend! Ikzelf heb dat niet..
   Misschien kan je een printscreen maken? geen idee verder!

   Verwijderen
  2. Uiteindelijk is het gelukt en heb ik m als header gekregen :)
   Liefs,
   xx

   Verwijderen
 22. Wat een handig idee!! En goed uitgelegd. Zodra ik mijn laptop weer heb ga ik het downloaden ;) De pc waar ik nu opzit mag ik namelijks niks downloaden. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo erg mooi en handig ik ga dit zeker uitproberen dank je
  Groetjes Luna
  P.S ik heet ook Luna

  BeantwoordenVerwijderen